Copy
På lördag står jag och Julia och Ulrica på Bondens marknad på Katarina bangata på Södermalm i Stockholm mellan 10 och 15, om allt går vägen. Då är det sista chansen för er som inte kan ta er till gårdsbutiken att handla jul- och nyårssmaskens av mig. Julia och jag har gjort mer pastej och pâté, den här gången på 100% nötlever, och ännu mer apelsinkorv. I morgon griljerar jag tre till nitritfria julskinkor som vi skivar upp och lägger 6-8 skivor av i paket till er som inte vill ha en hel julskinka.  Vi har också fortfarande prinskorv, isterband, kallrökt fläsksida, förutom det frysta sortimentet av många olika korvar, styckdetaljer och höstflott. Vi lägger lite i butiken och tar med resten av det färska till marknaden, och det som inte går åt där lägger vi sedan också ut i gårdsbutiken.

Ni som vill ha hela julskinkor måste boka dem på beställningsformuläret, så tar vi med dem till marknaden nu på lördag eller lägger ut för upphämtning i gårdsbutiken till den dag ni anger i beställningen. Ni kan beställa varor ur hela det frysta sortimentet på samma sätt. Det kan dröja ett tag innan vi styckar nya grisar nu. 
Gå till beställningsformuläret!

I morgon kommer advokaten för att tala med mig och Julia och se charkuteriet, så att han kan lägga upp en plan för mitt försvar. På eftermiddagen ska jag på läkarbesök på Akademiska för att diskutera den fortsatta behandlingen. Magnetröntgen visade att det bara rör sig om en metastas, men att den sitter lite klurigt till i levern i närheten av en artär, så de vill försöka krympa den med ytterligare en omgång cellgifter för att göra kirurgin rent tekniskt enklare och säkrare för mig. Cytostatikan fungerade ju oerhört bra förra gången och biverkningarna blir nog inte så farliga nu när jag är i mycket bättre fysisk form än då. Men det innebär förmodligen att operationen inte blir av förrän till sommaren tyvärr. Jag längtar mest efter julafton så att jag äntligen kan få vila i några dagar i sträck. 

Nu är det bara en vecka kvar till vintersolståndet. Sedan vänder det, ljuset kommer tillbaka och allting kommer att ordna sig. 

Vi ses!

Kristofer

 
Det här är ett nyhetsbrev från Franzéns Charkuterier som berättar om vad som pågår i produktionen, vad som händer i företaget, och reflexioner över mitt liv på en gård på landet. Du får nyhetsbrevet för att du har valt att prenumerera på det eller för att du räknas som en av företagets välgörare.
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2022 Franzéns Charkuterier, All rights reserved.


Vill du ändra på hur du får mitt nyhetsbrev?
Här kan du uppdatera inställningarna eller säga upp din prenumeration.

Email Marketing Powered by Mailchimp