Copy
Nummer 32 - april 2017
vmbo Bouwen, Wonen, Interieur
Inhoudsopgave
» 1. PTA voor BWI (in één dag)
» 6. Kleurenleer, Design en Decoratie
» 2. Daken en kapconstructies
» 7. Verfsystemen basis en verdieping
» 3. Interieurontwerp en Design
» 8. Calculatie en meten
» 4. Constructieve aansluitingen
» 9. AutoCAD 2D en AutoCAD 3D
» 5. Wandafwerking
» 10. Machinale houtbewerking
SPECIAL: Trainingsaanbod BWI mei en juni
Voor de meeste scholen komen de nieuwe keuzevakken eraan. Heeft u daar meer kennis van nodig? Of wilt u bijleren over de profielmodulen? Mei en juni lenen zich bij uitstek om daar een training voor te volgen. Neem een moment om u aan te melden.

In deze nieuwsbrief special vindt u een overzicht van actueel cursusaanbod tussen mei- en zomervakantie. Een mooi moment, omdat enerzijds dit kalenderjaar de trainingen nog met subsidie aangeboden worden én anderzijds het na de zomervakantie meestal weer druk is.


P.S. inschrijving voor een training sluit 2 weken voor de startdatum.
1. PTA voor BWI (in één dag)
Praktische training van 1 dag om uw bestaande PTA te optimaliseren of een nieuw PTA samen te stellen dat volledig voldoet aan ALLE eisen. Jan van Hilten die bij SLO de BWI specialist is geeft deze praktische training.
2. Daken en kapconstructies
In deze eendaagse training worden bestaande en nieuwe energiebesparende dakconstructies behandeld. Bij platte daken het warmdak, kouddak en compacte dak. Bij hellende daken de opbouw van traditionele en moderne kapconstructies. Theorie en praktijk.
3. Interieurontwerp en Design
In deze training van anderhalve dag wordt u optimaal voorbereidt op het geven van het keuzevak Interieurontwerp en Design. U doorloopt o.a. de verschillende ontwerpfasen en maakt een interieurontwerp onder begeleiding van een interieurontwerper. Via onderstaande link kunt u een filmpje zien van deze training.
4. Constructieve aansluitingen
In deze tweedaagse training komt oa wat is duurzaamheid, isolatie en installaties, maken van warmtebeelden, RC waarden berekenen en theorie en praktijk van luchtdichte aansluitingen aan bod.

Deze training wordt aangeboden onder de titel 'Duurzaamheid en luchtdichte aansluitingen'. 
5. Wandafwerking
Tweedaagse cursus met veel praktijk en theoretische achtergrond over diverse typen wandafwerking. U gaat aan de slag met het voorbereiden van een wand en afwerken met diverse materialen als fijnschuurwerk, sierpleister en een moderne decoratieve techniek.
 
6. Kleurenleer, Design en Decoratie
In de training kleurenleer leert u de basisbegrippen rondom kleur en de toepassing ervan. In de training decoratieve technieken leert u verschillende materialen en technieken op basis van kleur, stijl en techniek te combineren. In de training Design en Decoratie leert u hoe u deze profielmodule kunt integreren in het lesprogramma. In praktische workshops probeert u bepaalde technieken uit.
7. Verfsystemen basis en verdieping
De basistraining verfsystemen gaat in op voorbehandelen, verfproducten, gereedschappen en systemen voor het behandelen van hout. De verdiepende training is gericht op steenachtige, metaal en kunststof ondergronden. Er is bij alle trainingen veel aandacht voor praktijk(situaties) en oefenen.
8. Calculatie en meten
In Calculatie en meten gaat u aan de slag met een projectplanning, calculatie en normen en het uitzetten met de voerstraal methode, berekenen van coördinaten en werken met de theodoliet. Deze training is algemeen van toepassing, maar bij uitstek bij de profielmodule Bouwproces en Bouwvoorbereiding.
9. AutoCAD 2D en AutoCAD 3D
In de basistraining leert u 2D AutoCAD tekeningen maken en in de gevorderde training het opzetten van werk- en productie-tekeningen en de basis van 3D AutoCAD. In beide trainingen gaat u vooral veel zelf tekenen met ondersteuning van de docent en praktisch lesmateriaal.
10. Machinale houtbewerking
De dag start met een presentatie van ongeveer een uur over mogelijkheden en gebruik van houtbewerkingsmachines en veilig ermee werken. Daarna krijgt u uitleg over - en gaat u zelf aan de slag met 8 machines uit de machinale, zoals zaag- en freesmachines.
Colofon
Deze NIEUWSbrief wordt uitgegeven onder verantwoordelijkheid van de werkgroep communicatie van het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur, eindredactie Hannie Uiterwaal en Cor de Ridder. Neem voor vragen of reacties contact op met het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur via platform@vmbo-bwi.nl
vmbo Bouwen Wonen Interieur
Platform vmbo BWI
Postbus 76
Waddinxveen, 2740AB
Netherlands

Add us to your address book
Email Marketing Powered by Mailchimp