Copy
Nummer 18 - oktober 2015
vmbo Bouwen, Wonen, Interieur
Inhoudsopgave
» 1. Design en decoratie
» 5. Decoratieve technieken
» 2. HPL plakken, verbindingen
» 6. Basis kleurenleer
» 3. Tekening lezen en 3D PDF
» 7. Sign: tekenen en uitvoeren
» 4. Verfsystemen en ondergronden
» Extra OCW geld voor trainingen
SPECIAL: Trainingsaanbod profiel BWI
In samenwerking met verschillende partijen heeft het Platform vmbo BWI gezocht naar een aantal interessante cursussen voor het profiel BWI. In deze nieuwsbrief special vindt u een eerste cursusaanbod. De cursussen worden uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de aanbieder. Voor informatie, inschrijving, planning e.d. kunt u bij hen terecht, bij elke cursus is de contactinformatie opgenomen.
1. Design en decoratie
In deze training van het HMC leert u het specifieke onderdeel “Design en decoratie” in het lesprogramma te integreren, hoe maak je een project waar alles in zit? Ook gaat u in praktische workshops bepaalde technieken uitproberen.
2. HPL plakken en lamello / domino
U gaat in deze training veel zelf doen. U gaat werken met enkele in de meubel- en interieurbouw veel voorkomende materialen en technieken. U leert HPL-plakken en gaat zelf lamello- en domino-verbindingen maken. Al deze vaardigheden worden gedemonstreerd en getraind tijdens het maken van een design krukje van Berken multiplex. Deze beplakt u met HPL.
3. Tekeninglezen en gebruik 3D pdf
U gaat aan de slag met de tekeningen die gebruikt worden in het module Hout en Meubelverbindingen. U gaat 2D meubeltekeningen lezen. U leert over de verschillende soorten tekeningen. Ook maakt u kennis met 3D PDF tekeningen. Met deze 3D PDF tekening kunt u de werkstukken ruimtelijk weergeven. U krijgt tips en trucs hoe u deze 3D PDF tekeningen in kunt zetten om werkstukken voor uw leerlingen te visualiseren.
4. Verfsystemen en ondergronden
Tijdens de training is aandacht voor eenvoudige verfchemie, praktische situaties en herkenning van veel voorkomende problematiek. Er wordt geoefend met verschillende verfproducten, gereedschappen en systemen. Er wordt inzicht verkregen in de toepassingsmogelijkheden van verfproducten, herkennen van problematiek en toe te werken naar duurzame oplossingen.
5. Decoratieve technieken
U leert de verschillende materialen en technieken op basis van kleur, stijl en techniek te combineren. U leert decoratieve verfproducten met handgereedschappen te verwerken. Naast technische vaardigheden wordt ook aandacht besteed aan het voorbehandelen van ondergronden, het samenstellen van kleurcombinaties en creatieve toepassingen.
6. Basis kleurenleer
In deze training leert u alle basisbegrippen rondom kleur en de toepassing ervan. Er is aandacht voor diverse praktijksituaties en middels casuïstiek wordt veel geoefend met de basisbegrippen en diverse kleursystemen.
 
7. Sign: tekenen en uitvoeren
In deze training werkt u met Easysign, een tekenprogramma geschikt voor de snijplotter, krijgt u een demo van het proces van PC naar snijplotter en het omzetten van een plaatje naar een bestand geschikt voor Easysign, en oefent u met pellen en plakken van een logo in meerdere kleuren.
Extra OCW geld voor deskundigheidsbevordering
Elke beroepsgerichte vmbo locatie ontvangt een gelabelde bijdrage van het ministerie van OCW van ongeveer €5000,- voor het bevorderen van de professionalisering in het kader van de vernieuwing van het vmbo. Deze wordt in het najaar van 2015 via DUO verstrekt. U kunt als beroepsgerichte docent een beroep doen op deze scholingsgelden. Dit bedrag komt bovenop het scholingsgeld dat voor elke docent al jaarlijks op school beschikbaar is!
Colofon
Deze NIEUWSbrief wordt uitgegeven onder verantwoordelijkheid van de werkgroep communicatie van het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur, eindredactie Hannie Uiterwaal en Cor de Ridder. Neem voor vragen of reacties contact op met het Platform vmbo Bouwen, Wonen en Interieur via platform@vmbo-bwi.nl
vmbo Bouwen Wonen Interieur
Platform vmbo BWI
Postbus 76
Waddinxveen, 2740AB
Netherlands

Add us to your address book
Email Marketing Powered by Mailchimp