Copy
nieuwsbrief
Docentenconcert
Op zondagmiddag 15 maart a.s. zijn de rollen omgedraaid. De docenten geven dan geen muziekles, maar laten zien en horen wat ze op muzikaal gebied in huis hebben tijdens het docentenconcert.

De uitgelezen mogelijkheid voor belangstellenden om het gevarieerde programma te beluisteren en dus om je docent eens van deze kant te horen. O.a. zangdocent Bram van der Beek en pianodocente Carla Nieuwenhuis brengen een stuk van Schumann, fagotdocente Suzanne van Berkum speelt een compositie van Carl Maria von Weber en enige docenten vormen een ensemble waarbij ze een stuk van Astor Piazzolla brengen. Het concert begint om 16.00 uur, duurt ongeveer een uur en is gratis toegankelijk voor publiek.

Kamermuziekavond
Woensdagavond 18 maart verzorgen leerlingen van de muziekschool een kamermuziekavond in de Waterstaatskerk. 

Dat kamermuziek voor alle leeftijden en alle niveaus is bewijst het programma. U kunt luisteren naar ensembles in verschillende bezettingen, van klarinettrio, combinatie harp-zang tot blokfluitkwartet en piano quatre-mains. Ook de jongste leerlingen op klokkenspel zullen van zich laten horen.
 
Het concert begint om 19.00 uur, duurt ruim een uur en is gratis toegankelijk.

Onderwijsprojecten
Deze maand is het zover; de culturele Wijkprojecten op de basisscholen gaan weer van start. Woensdag 21 januari zijn alle cultuur coördinatoren van de Hengelose basisscholen in de muziekschool geweest om voor elk wijkproject de laatste organisatorische puntjes op de i te zetten. 

Wijk Zuid heeft gekozen voor het muziekproject Hangi Lauha van Folkert Buis. Uit dit muziekstuk voor en door Hengeloërs zijn lessen en workshops ontwikkeld met het thema 'aarde, water, lucht en vuur'. De groepen 1 en 2 gaan zingend, dansend en musicerend op ontdekkingstocht in het kleuter-meespeel-concert samen met Folkert Buis, Christian Kuiper en Dianne Heino. Voor de groepen 3 en 4 is de workshop 'Watermuziek' ontworpen. Met een lied over water en met instrumentarium verklanken de leerlingen een grafische partituur. Ook Crea/ Heim en de bibliotheek hebben educatieve projecten rondom Hangi Lauha gemaakt. Hierbij zijn ook Folkert (met de teremin) en Wouter (met een poëzieworkshop) betrokken. 

Niet alleen deze maand, maar ook in april, mei en juni staan er workshops en muzieklessen voor de basisscholen op de planning. De Kunst op School projecten (Ritme van de stad en Het water en papier concert), de schoolkorenwedstrijd A-factor van Amusing Hengelo en Feesten rond de Wereld samen met de Wilbertschool. Kortom: van alles te doen in de Hengelose basisscholen dit voorjaar!

Poplab bruist!
De eerste week van februari was voor de hele poplab afdeling een speciale week. Iedereen kreeg in die week twee bandlessen of een andere groepsles, met als doel samen in een band spelen en uiteindelijk op zaterdag 7 februari optreden op het Jupiler Stage van Metropool. En het resultaat mocht er zijn! 18 bands die speciaal voor die week waren samengesteld speelden allemaal 1 popsong en daarnaast stonden er ook nog 8 reguliere bands op het podium.
 
Van hele jonge leerlingen tot zelfs een volwassenenband. Iedereen had er plezier in en daar gaat het ook om als je muziek maakt. Het niveau is daaraan ondergeschikt. En ging er wel eens iets mis? Natuurlijk, maar daar leer je weer van voor de volgende keer.

Poplab coördinator Ad Smit hoopt dat iedereen het net zo positief heeft ervaren als hijzelf en dat er volgend jaar weer zo’n prachtige week kan worden georganiseerd.
 

Agenda-tips van onze docenten
Zaterdag 28 maart
YóBassa meets….Jan Akkerman
Duitse funk-latin band speelt met niemand minder dan de gitaarlegende Jan Akkerman. Ook zijn dochter Laurie (zang) is van de partij.
20.00 uur Concordia Grote Zaal, Eperstraße 13 Gronau

Zondag 29 maart
Passieconcert Opus '94
Requiem van G. Fauré Die Sieben Worte Jesu am Kreuz van C. Franck
15.00 uur, Nieuwe Blasiuskerk
Langestraat 76, Delden

Zondag 21 juni
Mnozil Brass - YES, YES, YES!
Zelfs na 22 jaar trouwe dienst in de blaasmuziek blijven de heren van Mnozil Brass hun immer optimistische kijk op muziek demonstreren…..
14.00 uur Wilmink Theater, Wenninkgaarde 40-42 Enschede
 


Agenda muziekschool
Zondag 8 maart
Oorkaan en de Wëreldbänd
Muziekschool Hengelo en Rabotheater Hengelo presenteren een muziekvoorstelling van kinderen vanaf 5 jaar. 
14.30 uur, Rabotheater Hengelo
 
Zondag 15 maart
Docentenconcert
16.00 uur, Waterstaatskerk Hengelo
 
Woensdag 18 maart
Kamermuziekuitvoering
19.00 uur, Waterstaatskerk Hengelo
 
Donderdag 19 maart
Voorspeeluur fagot
18.30 uur, Waterstaatskerk Hengelo

Donderdag 19 maart
Concert big Bandits
19.00 uur, Café de Cactus
Pastoriestraat 37, Hengelo
 
Vrijdag 20 maart
Lunchconcert ArtEZ/HKU Saxofoonorkest
12.30 uur, Waterstaatskerk Hengelo
 
Vrijdag 20 maart
Voorspeeluur blokfluit en piano met als thema ‘Carnaval der Dieren’
19.30 uur, Waterstaatskerk Hengelo
 
Zondag 22 maart
Concert Stichting Kamermuziek Hengelo: Matangi Kwartet
12.00 uur, Waterstaatskerk Hengelo
 
Zondag 22 maart
Into the Light, a new singspiration, muzikale productie
15.00 uur en 20.00 uur, Waterstaatskerk Hengelo
 
Woensdag 25 maart
Voorspeeluur dwarsfluit
19.30 uur, Waterstaatskerk Hengelo
 
Woensdag 1 april
Voorspeeluur blokfluit
19.00 uur, Waterstaatskerk

Woensdag 15 april
Voorspeeluur gitaar leerlingen Christian Kuiper
19.30 uur, Waterstaatskerk
Muziekschool Hengelo e.o., Deldenerstraat 20, 7551 AG Hengelo, telefoon: 074 291 73 09

Email Marketing Powered by Mailchimp