Copy
Nieuwsbrief September 2015 Muziekschool Hengelo
Beste lezer
Het seizoen van de muziekschool Hengelo is weer van start gegaan. Geweldig dat wij weer zoveel oude, maar ook nieuwe leerlingen mogen verwelkomen. Dit muzikale seizoen van de muziekschool wordt drukbezet; vol met concerten en projecten op onze vaste locaties, maar ook daarbuiten. Ons thema ‘Beleef Muziek’ staat hierbij centraal.
 
‘Beleef Muziek!’ is niet zomaar ontstaan. Als muziekschool hebben wij ons verhaal aan jou en heel Hengelo te vertellen. Wij delen graag met je waarom wij doen wat we doen en waarom de beleving van muziek voor de muziekschool zo belangrijk is.

Er is immers geen wereld zonder muziek! Het is verweven in ons dagelijks leven: bij het sporten, het boodschappen doen, als we onderweg zijn, op het werk of op school. Het zou toch heel stil worden als er geen muziek zou zijn. En weet: muziek maken kun je leren!
Iedereen heeft talent voor muziek maken. 
 
In onze behoefte om dit talent aan te spreken en met plezier te ontwikkelen, zien wij als muziekschool de verantwoording van ons bestaan en onze betrokkenheid naar de maatschappij.  De Muziekschool Hengelo beheerst de kunst om dit talent naar boven te halen. Wij onderstrepen dat muziek maken een beleving is, een ontdekkingsreis van jezelf, samen met anderen. 
 
Plezier in muziek maken staat bij ons voorop. Samen muziek maken in een ensemble, band, koor of orkest is de ultieme uiting hiervan. Ons doel is om de mogelijkheden van samen muziek maken te ondervinden en te ervaren, de muziekles is het middel daarnaartoe. 
Inhuizing van Wijkracht
Dat het druk gaat worden gaan we ook in ons pand aan de Deldenerstraat merken vanaf eind september. We krijgen permanente gasten aan de Deldenerstraat, de organisatie Wijkracht wordt onze medebewoner. Wijkracht komt met verhuiswagens naar de Deldenerstraat op 23 en 24 september a.s. Wat is wijkracht eigenlijk? Wijkracht is de organisatie die sociale zorg levert in zes Twentse gemeenten. In Hengelo doet Wijkracht dit niet alleen. Het samenwerkingsverband ziet er als volgt uit: Scala welzijn, Stichting Informele Zorg Twente, Stichting Welzijn Ouderen en Wijkracht. Kijk eens op www.wijkracht.nl

Momenteel maken we herindelingen van onze lokalen en komen er in de aankomende weken een paar kleine aanpassingen. Bijvoorbeeld de administratie, het kloppend hart van de muziekschool, zal in een andere ruimte komen op de begane grond. Op de eerste en tweede verdieping komen ook de ruimten van Wijkracht en hebben we leslokalen die dubbel gebruikt gaan worden, voor de muziekschool en voor Wijkracht.
Kan dat dan zomaar, zou je zeggen. Ja…….het kan. Wijkracht is een organisatie die overdag veel mensen ‘over de vloer’ heeft, terwijl de muziekschool meestal van 15.30 uur drukbevolkt is. Hoe mooi het het, dat de muziekschool samen met Wijkracht het aantrekkelijke pand aan de Deldenerstraat voor de Hengelose bevolking open kan stellen vanaf 08.30  - 21.30 uur. Het geeft reuring en bedrijvigheid.

Alle activiteiten in de Waterstaatskerk kunnen gewoon doorgaan. Al onze partners die daarvan gebruik maken, kunnen hiervan gebruik blijven maken.

Wat betekent het nu concreet voor mijn les?
In principe zou het niet veel uit moeten maken. Het kan zijn dat je les gaat krijgen in een ander lokaal, maar wel bij dezelfde docent. Onlangs hebben we vastgesteld dat wanneer het niet lukt om een leerling te (her)plaatsen, doordat er geen ruimte is vanwege de verhuizing, dit onacceptabel en niet passend is bij de klantgerichte organisatie die we als muziekschool willen zijn.
Indien deze situatie onverhoopt zou voorkomen, dan kan dit betekenen dat Wijkracht een bepaald leslokaal niet kan gebruiken. Het belang van de leerling staat voorop en gaat voor, het lesmoment is leidend. Er wordt dus maximaal gezocht naar oplossingen voor de leerlingen.
 
Website
De website van de muziekschool is geheel verbouwd, gelanceerd en ‘de lucht ingeblazen’ door Jonas Trouw, het gezicht van ‘Beleef muziek!’. Saxofoondocente Marijke Stuivenberg heeft daar een enorme klus aan gehad. Maar wat zijn we er trots op. Wij vinden het er schitterend uitzien en ons thema ‘Beleef Muziek!’ komt er heel mooi in terug.
 
De website wordt in de aankomende weken steeds verder gevuld. Mocht je ideeën hebben, laat het ons weten via info@muziekschoolhengelo.nl
 
Website
De website van de muziekschool is geheel verbouwd, gelanceerd en ‘de lucht ingeblazen’ door Jonas Trouw, het gezicht van ‘Beleef muziek!’. Saxofoondocente Marijke Stuivenberg heeft daar een enorme klus aan gehad. Maar wat zijn we er trots op. Wij vinden het er schitterend uitzien en ons thema ‘Beleef Muziek!’ komt er heel mooi in terug.

De website wordt in de aankomende weken steeds verder gevuld. Mocht je ideeën hebben, laat het ons weten via info@muziekschoolhengelo.nl
Facebook
Twitter
Website
Email
U staat ingeschreven op de mailinglist van Muziekschool Hengelo.
Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief
Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2015 Muziekschool Hengelo alle rechten voorbehouden.