Copy
nieuwsbrief

Introductie 
Hierbij ontvangt u onze eerste digitale nieuwsbrief. Het is de bedoeling u op deze manier gemakkelijker en vaker te informeren. Over nieuwe cursussen bijvoorbeeld. Of over ons lesaanbod, de concertagenda, examens en evenementen. Daarnaast informeren we u natuurlijk over de nieuwste ontwikkelingen binnen de Muziekschool.
 
Om met dat laatste te beginnen: wij zijn springlevend! Ons primaire doel is nog steeds breed, laagdrempelig muziekonderwijs van hoge kwaliteit te bieden. Speelplezier staat voorop en we faciliteren daarom zoveel mogelijk de vorming van ensembles en bands, om samen met elkaar muziek te kunnen maken. 
 
Naast de introductie van PopLab en JazzLab, onze nieuwe pop- en jazzafdeling, wordt er eveneens een nieuwe korte cursus “singer-songwriter” aan het cursusaanbod toegevoegd. Natuurlijk blijven we ook in de richtingen lesgeven zoals u dat van ons gewend bent: klassiek, musical, volksmuziek, elektrisch, akoestisch. Het lesaanbod wordt de komende tijd verder uitgebreid.
 
Behalve ons jaaraanbod proberen we met het aanbieden van meer korte cursussen de lessen betaalbaar te houden. Wist u trouwens dat de Muziekschool de laagste lestarieven van de regio heeft? Dat houden we zo. De komende tijd zult u nog veel van ons horen. Onder andere per digitale nieuwsbrief.
 
Zet alvast in je agenda !! Zaterdag 14 juni Open Dag Muziekschool

Examens
Begin april hebben zo’n 200 leerlingen van de Muziekschool examen gedaan. Naast de A, B en C examens waren er dit jaar vier openbare D examens (de échte kanjers !): 

Mara Groeneveld - gitaar
Pepijn Streng - blokfluit
Marinka Elbertsen - piano
Sander Borst - fagot
 
Mara slaagde maar liefst met onderscheiding (cum laude dus). Maar ook de blokfluit-, piano- en fagot examens waren van hoge kwaliteit. Allemaal nogmaals van harte gefeliciteerd !!

Toeters en Taart
Op zondag 18 mei speelde onze saxofoondocente Jenita Veurink met het Amstel Saxofoon Kwartet de voorstelling "Toeters en Taart" in het Rabotheater. Het was een vrolijke boel: je mocht in feestkleding komen en genieten van de mooiste muziek voor saxofoonkwartet van onder meer Bach, Vivaldi, Haydn, Hendrickx en Pärt.

Voorafgaand aan de voorstelling werd er een workshop voor de junior saxofonisten georganiseerd. Van beginner tot en met het A diploma konden je meedoen. Saxofoondocenten Jenita Veurink en Marijke Stuivenberg studeerden nummers in met de deelnemers en de leden van het Amstel Saxofoon Kwartet. Na de lunch volgde de voorstelling en daarna speelden de deelnemers van de workshop in het theatercafé.
 
JunkJam 
De afgelopen maand zijn verschillende groepen 7 en 8 op de basisscholen in Hengelo bezocht door Folkert Buis en slagwerker Niek Meijer. Zij verzorgden de workshop "Junk Jam". De workshop begint in de klas, waar muziek wordt gemaakt met pen en papier. Daarna wordt de klas met een Otto vol met pannen, emmers, stokken en stofzuigerbuizen omgetoverd tot slagwerkgroep! Iedere groep maakt een filmpje van hun eigen Junk Jam, deze worden uiteindelijk verzameld en gemonteerd in een spetterende clip.

Feesten rond de Wereld
Op 12 mei ging het project “Feesten rond de Wereld” van start op de Daltonschool Hengelo Zuid. Feesten rond de Wereld is een project voor een basisschool, waarin alle kinderen van de school samen een voorstelling verzorgen in het Rabotheater. De leerlingen zingen, bespelen instrumenten of dansen tijdens de voorstelling. Zij worden daarbij live begeleid door een professionele band, bestaande uit docenten van de Muziekschool. En deze 'wereldreis' wordt gepresenteerd op 27 mei.

Ensembles winnen goud in Hongarije
The Big Bang, de big band van de muziekschool, en het gitaarensemble hebben zaterdag 3 mei tijdens het Helikon Festival  in Hongarije beide goud gewonnen. De Big Bang ontving daarnaast een prijs als beste buitenlandse deelnemer. Ook de twee andere ensembles die de Muziekschool afvaardigde vielen in de prijzen. Slagwerkgroep HENGST! en het saxofoonensemble wonnen beide brons. Het Helikon Festival in Keszthely wordt tweejaarlijks geroganiseerd. Muziekschoolleerlingen doen al jaren met succes mee. Maar niet eerder won de muziekschool zoveel prijzen.


Week van de Amateur Kunst (WAK) 2014
In het kader van de landelijke Week van de Amateur Kunst vond in Hengelo van 16 t/m 18 mei het WAK Weekend plaats waar onze de Muziekschool goed werd vertegenwoordigd met allerlei bands, ensembles en orkesten.
 
Agenda
14 juni 11:30 uur - 15:00 uur Open Dag
21 juni 19:00 uur Rabotheater - Einduitvoering

Waterstaatskerk:
19 mei 19:00 uur - Voorspeeluur cello- en vioolleerlingen Esther Nijholt en Natascha Vos
21 mei 19:00 uur - Instrumentenparade
28 mei 19:00  - Voorspeeluur gitaarleerlingen Peter Mouthaan
2 juni 19:30 uur - Voorspeeluur harpleerlingen Maaike Bosscher
11 juni 19:00 uur - Voorspeeluur dwarsfluitleerlingen Manon Meijer
18 juni 19:30 uur Voorspeeluur keyboard door leerlingen van Bart Siemerink
16 t/m 20 juni Junior Examens en uitgestelde examens
28 juni 10:30 uur - 17:00 uur - GitaarDag

Vakanties:
29 mei t/m 1 juni 2014 -  Hemelvaart 
9 juni 2014 - Pinkervakantie
5 juli t/m 17 augustus 2014 - Zomervakantie

Muziekschool Hengelo e.o., Deldenerstraat 20, 7551 AG Hengelo, telefoon: 074 291 73 09

Email Marketing Powered by Mailchimp