Copy
Nieuwsbrief Oktober 2016 Muziekschool Hengelo | Fusie HEIM/CREA | Cursus 'Probeer je instrument' | Schoolprojecten | Popweek
Lous KerkhofLous Kerkhof interim-directeur
Graag wil ik me langs deze weg aan u voorstellen. Mijn naam is Lous Kerkhof. Ik woon in Hengelo en ben werkzaam als directeur van HEIM&CREA. Daarnaast vervul ik sinds de aanvang van het lopende cursusseizoen de functie van directeur bij de Muziekschool Hengelo. In die functie ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse interne leiding en stuur ik alle processen die nodig zijn om te komen tot fusie van de Muziekschool met HEIM&CREA.
Muziekschool en HEIM&CREA samen en onder één dak
We zijn bij HEIM&CREA al sinds 2015 op alle fronten druk bezig om ons visioen, een mooie nieuwe Hengelose instelling voor kunst, techniek en erfgoed, daadwerkelijk gestalte te geven. Om dit compleet te maken, kan en mag in onze visie muziekeducatie niet ontbreken. Deze visie wordt ook door de Gemeente gedeeld. De besturen van Muziekschool Hengelo en HEIM&CREA hebben voortvarend samengewerkt en alle lichten staan nu op groen om samen te smelten tot één organisatie met een nieuwe naam en vol in te zetten op gezamenlijke huisvesting als thuisbasis. Momenteel worden twee mogelijke huisvestingsoplossingen nader bekeken en besproken. We hopen op korte termijn
meer duidelijkheid hierover te kunnen geven. Het zal echter nog wel een goed jaar
duren voordat de nieuwe huisvesting gerealiseerd is en voor het grote publiek zichtbaar wordt. In november wordt de nieuwe naam gelanceerd. Gelet op de procedure die gevolgd moet worden zal de fusie ergens tussen 1 januari en 1 maart 2017 realiteit worden. In januari zal onze nieuwe website en huisstijl aan het publiek worden gepresenteerd.
 
Positief de toekomst in
De afgelopen jaren zijn roerige tijden geweest voor onze instellingen, met veel tegenwind, onzekerheid en negatieve energie. Maar door de stabiliteit en nieuwe mogelijkheden die deze fusie ons biedt, is het tij langzamerhand aan het keren. Met dit veelbelovende toekomstbeeld aan de horizon kunnen ons weer steeds meer gaan richten op waar we met zijn allen zo goed in zijn: Mooie dingen maken en met plezier, passie en overtuiging anderen inspireren. Onze nieuwe en toekomstbestendige organisatie staat voor ontwikkeling van creativiteit, inventiviteit en talent in kunst, muziek, dans, theater en techniek, inspirerende leerervaringen en duurzame aandacht voor erfgoed en educatie. We creëren samen een levendige en inspirerende ontmoetingsplaats, waar alle mensen zich welkom voelen en waar voor iedereen op elk moment van de dag iets te doen is. 

Het is hard werken voor ons team maar we hebben er ontzettend veel zin in. Ik hoop dat ons enthousiasme aanstekelijk werkt en dat u dit gevoel met ons deelt. We hebben u als trouwe cursist, klant, relatie of bezoeker hard nodig om onze droom te verwezenlijken. We zien u dan ook graag terug in ons museum of bij een van onze vele leuke cursussen en evenementen. Laten we er samen iets moois van maken!
Examens
De examens worden dit jaar gehouden in de periode van 1 t/m 22 april 2017. Mocht je examen willen doen dan kan dat natuurlijk in overleg met je docent. Opgave voor de examens kan via het opgaveformulier op de website van de muziekschool. Wacht niet te lang met aanmelden want de theorielessen beginnen al over twee weken.

 
NIEUW:
Flexibele lessen nieuw concept: ‘probeer je instrument’

Heb je een proefles gehad, ben je geïnteresseerd in het instrument van je keuze maar wil je je nog niet meteen vastleggen voor de rest van het cursusjaar?

Geef je dan op voor de vervolgcursus ‘Probeer je instrument’. Als na vier lessen blijkt dat jij en je instrument de perfecte match zijn, schrijf je je in voor de rest van het cursusjaar. Kosten: € 46,95


Opgeven voor de 'Probeer je instrument' kan via de website van de muziekschool.

 
Schoolprojecten
De muziekschool verzorgt ook dit schooljaar projecten binnen het Kunst op School programma voor de basisscholen. De groepen 1 en 2 hebben als thema muziek en theater en voor het aanbod van de muziekschool hebben zich 25 groepen aangemeld. Vanaf januari zullen deze projecten van start gaan. 
 
De muziekschool is met verschillende BSO’s in overleg om te komen tot een naschools aanbod op locatie. Het doel is om meer kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met muziek(les).
 
Eind oktober start de scholing ‘Training voor coaching groepsleerkrachten In2School’ gegeven door Hogeschool Saxion. Muziekschooldocenten leren om groepsleerkrachten op school inhoudelijk te kunnen ondersteunen bij het geven van een muziekles.
Popweek 2017
Zoals elk jaar organiseren we weer een popweek in februari met een uitvoering voor de poplab afdeling. Dus iedereen die drumt, el. gitaar of basgitaar speelt, zingt, piano of keyboard speelt (pop/jazz) mag daar aan meedoen!
 
In die week gaan er allerlei bands repeteren om dan in het weekend een mooi optreden te verzorgen. Leuk en leerzaam, want in een band functioneer je anders dan wanneer je alleen speelt, en je leert andere muzikanten kennen. En bij het optreden speelt elke band een ander nummer, dus is het lekker afwisselend.
 
Een mooi vooruitzicht dus! In de loop van december zullen de leerlingen worden benaderd worden om mee te doen.
Agenda
Bezoek voor een overzicht van alle activiteiten de agenda op de website van de muziekschool. Klik hier om naar de agenda te gaan.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Muziekschool Hengelo · Deldenerstraat 20 · Hengelo, Ov 7551 AG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp