Niet goed te lezen? Hier vindt u de online versie.
ARN Nieuwsbrief, 12 november 2015
 
 

Thema nieuw magazine 95: Grondstoffen


Als het aan de EU ligt, dan is de helft van de in West-Europa gebruikte grondstoffen over 20 jaar afkomstig uit recycling. Een mooi streven, al moet er nog veel werk worden verzet voor het zover is. Maar wat kost het terugwinnen van grondstoffen eigenlijk? Wat betekent de groter wordende verplichting tot recycling voor Europese fabrikanten? En welke rol spelen ARN en de PST-fabriek in dit geheel? Het nieuwe magazine 95 van ARN heeft ‘Grondstoffen’ als thema, en geeft antwoord op dit soort vragen.

 
 

BMW i: knap met koolstofvezel


Ook BMW beweegt zich op het pad van volledig elektrisch aangedreven auto’s en maakt voor de nieuwe i3 en i8 grootschalig gebruik van lichtgewicht carbon fiber.

Dat levert vooralsnog de nodige vraagstukken op als het gaat om recycling. BMW vertrouwt er echter op dat hier op termijn een oplossing voor komt. Lees het volledige artikel

 
 

Staal blijft de norm


Autofabrikanten doen er alles aan om hun auto’s lichter te maken en gebruiken daarvoor materialen als aluminium, carbonfiber en kunststof. Wat betekent dat voor de staalindustrie?

Volgens Tata Steel loopt het zo’n vaart niet en blijft staal onovertroffen als het gaat om zaken als recyclebaarheid, crashbestendigheid en CO2-milieuprestaties tijdens de productie. Lees het volledige artikel.

 
 

Vlamvertragers geen probleem voor recycling


Europese wetgeving ten aanzien van het veilig gebruik van chemische stoffen (REACH) en Persistant Organic Polutants (POP’s) in vlamvertragende kunststoffen vormen geen belemmering voor geformuleerde recyclingdoelstellingen.

Mits er sprake is van redelijke, werkbare normen. Ook is er volgens Lein Tange van EFRA beter overleg nodig tussen de chemische sector, producenten en de recyclingindustrie. Lees het volledige artikel.

 
 

Meer partijen aan het woord over de circulaire economie

 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u geabonneerd bent op de nieuwsbrief.
Wilt u zich afmelden voor de nieuwsbrief van ARN klik hier.