De Contreie
Homepage   Kavel kopen   Contact
De Contreie groeit en bloeit...
In deze nieuwsbrief staat informatie over de meest recente ontwikkelingen in de Contreie, een mooie nieuwe buurt in ontwikkeling in Oosterhout. De informatie is bestemd voor bewoners, toekomstige bewoners, mogelijk toekomstige bewoners, omwonenden, ontwikkelaars en andere belangstellenden.

Lees meer >>>

image

 

Markttoets
De vraag naar woningen en bouwkavels is door de crisis veranderd. Deze veranderende vraag is de belangrijkste reden geweest om de planontwikkeling van de Contreie te evalueren middels een Markttoets. Op basis van deze Markttoets zijn de plannen waar nodig aangepast, zodat de ontwikkeling van de buurt zich gunstig voortzet. De gemeenteraad heeft de aanpassingen vastgesteld. De belangrijkste veranderingen zijn:
  • De Kreeklocatie is niet langer gereserveerd voor CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). Op deze locatie kan nu projectmatige bouw plaatsvinden. Mocht er toch belangstelling komen voor CPO in de toekomst, dan kan dit elders in de Contreie nog plaatsvinden.
  • In het deelgebied tussen de IJzertijd en het kanaal zullen minder kavels worden gerealiseerd dan aanvankelijk gepland. Dit betekent dat er 45 minder vrije kavels worden uitgegeven en dat in de plaats daarvan meer projectmatige bouw gerealiseerd wordt.
  • De starterskorting van 10% voor een vrije kavel wordt doorgevoerd voor alle kavels, met een maximum van 20.000 euro.
 Lees meer >>>
image

 

Woonrijp maken

Wanneer een straat niet meer nodig is voor bouwverkeer, wordt de straat in zijn geheel woonrijp gemaakt. Alle woningen in de straat moeten dan zijn opgeleverd. Het woonrijp maken start ongeveer 6 tot 8 weken na oplevering van de laatste woning van de straat. In de tussentijd kunnen de bewoners hun huis inrichten, verbouwingen doen en hun tuin aanpakken. De gemeente gaat het werk aanbesteden en na enkele weken starten de werkzaamheden. Onze planning is dat we week 27 (eind juni) kunnen beginnen met het woonrijp maken van het centrale deel van de Conteie. Dit zijn de Pijlpunt, Kling, Vuursteen, Lanspunt en Ijzertijd tussen de Herweg en Bronstijd. De Slijpsteen is een van de straten in dit gebied, die al klaar is.

image

 

Informatiemarkt 27 juni 2015 voor zelfbouwers
Voor veel mensen is het een langgekoesterde wens; het bouwen van een eigen huis. Geldt dat ook voor jou? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Kom dan eens langs op de informatiemarkt de Contreie. Er staat een team van deskundigen voor je klaar die je kunnen helpen met al je vragen. Zet de datum vast in je agenda! En mocht je niet kunnen wachten, kijk dan eens op onze kavelkiezer of neem contact op met onze kavelcoach (gegevens onderaan deze nieuwsbrief).
Informatiemarkt:
Wanneer? 27 juni
Hoe laat? 10-13 uur
Waar? de Contreie, hoek Tegula en Amphora. De route is vanaf het stoplicht op de BHSL met bordjes aangegeven.
 Lees meer >>>
image

 

Als paddestoelen uit de grond...
Het lijkt wel herfst in de Contreie. De huizen schieten momenteel als paddestoelen uit de grond. Deze week en de komende weken zullen er weer heel veel huizen opgeleverd worden. De eerste staan al klaar in de Pijlpunt.
image

 

Attentie buurtpreventie
Bewoners van diverse buurten in Oosterhout nemen deel aan het project "Attentie Buurtpreventie". Deze inwoners werken samen met de wijkagent, buurtbeheer en elkaar aan een veilige en leefbare buurt. Ook het gebruik van een whatsapp-groep per straat behoort tot de mogelijkheden. In de Contreie beginnen enkele bewoners al na te denken over een dergelijk initiatief. Wil je meedenken en meedoen aan dit initiatief? Neem eens een kijkje op de website van Oosterhout wat dat inhoudt. Lees meer >>>
Wegwerkzaamheden Heijligerweg
Vanaf week 24 gaan we naar alle waarschijnlijkheid aan de slag met de volledige herinrichting van de Heijligerweg, het deel van de Vrachelsestraat ter hoogte van de minicamping, de Herweg en het Karrespoor. Momenteel loopt de aanbesteding over het werk. Zodra de opdracht is verstrekt ,gaat de aannemer aan de slag. Het werk is verdeeld in drie fasen, waardoor de Contreie en (de ondernemingen en inwoners van) Den Hout bereikbaar blijven. Wanneer bij ons precies bekend is wanneer, welke omleidingen van kracht zijn, informeren we de inwoners van de Contreie en Den Hout met een bewonersbrief en via de website. Ook zullen we in de volgende nieuwsbrief meer details kunnen geven. Het resultaat is uiteindelijk een prachtige aanrijroute richting de Conteie en Den Hout. Nadat de aanpassing van de Heijligerweg is opgeleverd, starten we -na de zomer- met de vervanging van de riolering en daarna de inrichting tot woonerf van de Vrachelsestraat tussen de Heijligerweg en de Bronstijd.
image

 

Brievenbus wordt verplaatst
Vanwege de werkzaamheden aan de Heijligerweg en Vrachelsestraat wordt de brievenbus aan de Vrachelsestraat eind mei verplaatst naar het Vrachels Plein.
image

 

Bouwverkeer en overlast
Bij bouwen hoort helaas ook wat overlast. Van (bouw)verkeer tot van lawaai, van stof tot rommel. Maar we maken wel afspraken met elkaar hoe we de overlast tot een minimum kunnen beperken. Ook met de aannemers en het bijbehorende bouwverkeer. Aangezien we klachten hebben gekregen vanuit de bewoners van Den Hout over met name stuk gereden wegen, zullen we extra bewegwijzering laten aanbrengen. Zo wordt het (nog) duidelijker voor het bouwverkeer hoe de weg naar de Contreie gereden moet worden. Bovendien zullen de aannemers hun chauffeurs hier nogmaals op wijzen.
image

 

En tussen al die bouwactiviteiten door....
...krijgt de natuur gewoon de kans om de prachtigste bloemen te laten bloeien...
image

 

Nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief is bestemd voor iedereen die belangstelling heeft voor de Contreie, een nieuwe buurt in Oosterhout. Bewoners, toekomstige bewoners, mogelijk toekomstige bewoners, maar ook ontwikkelaars en andere belangstellenden krijgen een indruk van alle activiteiten in en om de buurt. De nieuwsberichten zijn dus zeer divers van aard. Mocht u geen prijs meer stellen op deze nieuwsbrief, kunt u zich onderaan deze brief afmelden. Mocht u juist meer willen weten over deze buurt met alle bouwmogelijkheden, neem dan eens een kijkje op onze website. Lees meer >>>
Bedankt voor uw interesse in de Contreie.
Bekijk de kavels

 

 

Neem contact op
Gemeente Oosterhout
Kavelcoach: Gert-Jan Bartels
Tel. nr: (0162) 48 94 34
g.bartels@oosterhout.nl

 

Copyright © www.decontreie.nl