Klik hier voor online versie. 
Facebook
Website
Nazomeren?... Wij bouwen gestaag door!

De bouwvak is afgelopen, de kinderen zijn weer naar school, de volwassen zijn weer aan het werk. Ook op de bouw zijn de vakmannen weer aan het werk. Wat wordt het mooi in de Contreie!

In deze nieuwsbrief; het event van 17 oktober, de Kreeklocatie wordt ontwikkeld door Van Wanrooij, de Vrachelsestraat-Oost gaat dicht,  voorstellen van Monique van der Velden en nog meer nieuwtjes voor bewoners, bouwers en geïnteresseerden in de Contreie

Event op 17 oktober

Op 17 oktober organiseert de gemeente Oosterhout samen met VABO en Van Wanrooij BV weer een informatiemarkt over het bouwen en wonen in de Contreie. De markt vindt plaats in een tent op de Tegula, midden tussen de bouwkavels en de prachtige huizen en bungalows die er nu al staan.
De gemeente Oosterhout geeft informatie over de beschikbare bouwkavels en de mogelijkheden om een eigen droomhuis te bouwen. De kavelcoach is met zijn team aanwezig om aan te geven waar u op moet letten bij het uitzoeken van een kavel en hoe u de financiële kant in kaart kunt brengen. Ook zijn er kaarten aanwezig waarop de nog beschikbare kavels aangegeven staan.
Koopt of huurt u liever een nieuwbouwhuis? Dan kunt u op de markt bij VABO en Van Wanrooij terecht. Zij laten u zien welke huizen zij aanbieden.
Noteer vast in uw agenda, 17 oktober van 10.00 tot 13.00 uur. U bent van harte welkom.

Van Wanrooij aan de slag met Kreeklocatie
De Kreeklocatie was in het oorspronkelijke plan van de Contreiebedoeld voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Aangezien voor deze vorm van bouw momenteel geen behoefte bestaat, heeft de gemeenteraad besloten dit om te zetten naar projectmatige bouw. Een tweetal ontwikkelaars is gevraagd een stedenbouwkundig plan te ontwikkelen. Op basis hiervan heeft het college van burgemeester en wethouders besloten het plan te gaan ontwikkelen met Van Wanrooij Projectontwikkeling BV.

Binnenkort zal Van Wanrooij de plannen presenteren. Op het plaatje hierboven kunt u al wel een kleine impressie zien.

De locatie is uniek vanwege de geplande kreek in dit gebied. Deze kreek heeft een functie in de waterhuishouding van de Contreie. De kreek heeft voor een deel een droge en voor een deel een natte bedding. Het droge gedeelte wordt tevens ingericht als speelvoorziening voor de oudere kinderen. In het natte gedeelte zal zich een interessante fauna ontwikkelen. 
Prachtige villa's in de Contreie

Dat de Contreie allang geen uitgestrekte kale vlakte meer is, wist u al. De bouwwerkzaamheden zijn overal in volle gang. Maar er zijn ook al steeds meer huizen klaar en er wordt al volop gewoond en geleefd in de Contreie.. Fiets eens door die prachtige buurt en verwonder u over de mooie huizen en verrassende architectuur.
Ook interesse in het bouwen van een eigen huis? Kijk op onze website voor nog beschikbare kavels. Kavelprijs vanaf € 108.000 vrij op naam.

 

Heijligerweg is weer open!

Bereikbaarheid is zeer belangrijk voor een fijne en leefbare wijk of buurt. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de wegen naar en in de Contreie. De Heijligerweg, die gedurende de zomer afgesloten was, is nu weer open.

 

Vrachelsestraat Oost  vanaf 15 september dicht
Het deel van de Vrachelsestraat tussen de Heijligerweg en de Bronstijd wordt vanaf 15 september gereconstrueerd. Dit deel zal ook na de reconstructie afgesloten blijven. Doorgaand verkeer naar Den Hout gaat de nieuwe route via de Heijligerweg gebruiken.

 

Interesse in een bouwkavel?

Maak een afspraak met onze kavelcoach, Gert-Jan Bartels. Hij helpt u graag met het maken van een keuze, de financiële mogelijkheden en een stappenplan. Tijdens kantoortijden, telefoon: 0162 - 48 94 34.

Contactpersoon voor bewoners
Bij de gemeente Oosterhout werkt Monique van der Velden. Zij is aanspreekpunt voor de bewoners van de Contreie. Met vragen, opmerkingen, nieuwtjes over de Contreie kunt u bij haar terecht. Tijdens kantoortijden telefoon: 0162-48 90 67

 

Video's de Contreie

De heer M.A. Kuypers maakt video's van onder andere de bouw in de Contreie. Hij plaatst deze op you tube. Dus als u interesse heeft in de ontwikkeling van de buurt, neem gerust eens een kijkje. (klik op plaatje)

Maisvelden
Iedere maand laat de Contreie een ander gezicht gezien. Na de klaprozen, margrieten en gele bloemen is het nu tijd voor ... maïs. De Contreie wordt omringd door maisvelden. Het kerkje van Den Hout is bijna niet meer te zien. Komende maand wordt de maïs geoogst. 

 

Melding Openbare Ruimte

Openbare ruimte
De Contreie is in aanbouw De openbare ruimte is grotendeels ingericht voor bouwactiviteiten. Deels is de buurt al woonrijp gemaakt. Heeft u het idee dat er iets kapot is? Of beter kan? Er zijn diverse plekken waar u een melding kunt doen. Ziet u schade in de openbare ruimte? Doe dan een melding via het Meldpunt. Ervaart u andere vormen van overlast? Kijk op de website van de gemeente Oosterhout wat u kunt doen. 


Samen maken we de wijk
Er zijn diverse mogelijkheden om de leefbaarheid in uw buurt te vergroten. Een of twee enthousiaste buurtbewoners zijn al genoeg om het project buurtbeheer in de Contreie te starten. Vraag uw buurtcoördinator, Hanneke Herders naar de mogelijkheden.

Facebookpagina voor de Contreie

De Contreie heeft een eigen facebookpagina. Nieuwtjes over de Contreie, leuke weetjes en tips kunt u hier vinden en posten. Leuk als u onze pagina liked! 

Copyright © *2015* *Gemeente Oosterhout*, All rights reserved.

Our mailing address is:
*m.v.d.velden@oosterhout.nl* *gj.bartels@oosterhout.nl*

Gegevens wijzigen | Afmelden