De Contreie
Homepage Kavel kopen Contact
Bezige bijen in de Contreie (juni 2015)

In deze nieuwsbrief leest u onder andere:
- een interview met John Korsten over  "optimaal bouwen" door Van Wanrooij
- een verslag over "de Ontmoeting op het Parkfeest" tussen zelfbouwers
- meer over de informatiemarkt op 27 juni
- informatie over de wegwerkzaamheden Heijligerweg en Karrespoor

image

 

Ontmoeting op het Parkfeest
Tijdens het Parkfeest vond een korte ontmoeting plaats tussen de "zelfbouwers" van de Contreie. Ongeveer vijftig mensen hebben gehoor gegeven aan deze uitnodiging en kwamen kijken wie binnenkort hun buren worden. Na een half uur kwamen de ontwerpen uit de tassen om samen ervaring uit te wisselen en informatie te delen. Ook optiehouders en geïnteresseerden in een vrije kavel waren welkom en hebben hun oren goed te luisteren gelegd. De kavelcoach was ook aanwezig om waar nodig nog bouwers te helpen.   Lees meer >>>
image

 

Wegwerkzaamheden Heijligerweg en Karrespoor
Vanaf 8 juni aanstaande worden er werkzaamheden uitgevoerd aan het Karrespoor en de Heijligerweg in de Contreie. De Heijligerweg wordt de nieuwe verbinding tussen Oosterhout en Den Hout. Het Karrespoor wordt naast landbouwweg ook tijdelijk een bouwweg, zodat het bouwverkeer voor de Contreie de bouwplaatsen kan bereiken. Dit komt de leefbaarheid in de Contreie ten goede. Tot 3 augustus wordt het verkeer niet omgeleid. Vanaf 3 augustus wordt verkeer naar Den Hout omgeleid via de Bromtol.  Aansluitend start de reconstructie van een deel van de Vrachelsestraat. Vanaf 24 augustus is de Herweg aan de beurt. Lees meer >>>
image

 

Optimaal bouwen volgens Van Wanrooij
Een interview met John Korsten (uitvoerder)
Wanneer je de bouwkeet van John Korsten  binnenstapt, valt de muur gelijk op. Een zee van gekleurde memoblaadjes van de grond tot het plafond; een grote planning voor de bouw van in totaal 110 huizen. Twee projecten van 55 huizen in de Contreie, een buurt in aanbouw in Oosterhout. John Korsten leidt de projecten, die door in totaal honderd man wordt uitgevoerd op de bouwplaats.

“Wij werken volgens het principe van verticale bouw. Dat betekent dat we niet eerst voor honderd huizen de fundering leggen en daarna voor honderd huizen de eerste verdieping aanbrengen. Het nadeel hiervan is dat huis 1 (en 2 en 3) dan een tijdlang stilliggen voordat we ermee verder gaan. Nee, wij werken huis voor huis af. Verticaal dus. Het voordeel hiervan is dat er constant aan ieder huis wordt gewerkt en dat je minder lang materialen op voorraad hoeft te hebben,” legt John Korsten uit. Bij Van Wanrooij noemen ze deze werkwijze Optimaal Bouwen. 

(Op de twee onderste foto's zit twee weken verschil)

Lees het hele interview op de website >>>
image

 

Informatiemarkt 27 juni 2015
Bouwen & wonen in de Contreie
10.00-13.00 uur
De gemeente Oosterhout organiseert op zaterdag 27 juni een informatiemarkt wonen en bouwen in de Contreie. De gemeente doet dit in samenwerking met Van Arnhem Bouwgroep (VABO) en Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling. Bent u geïnteresseerd in wonen en/of bouwen in de Contreie? Kom dan eens langs op onze markt en laat u vrijblijvend informeren over huizen van een van de projectontwikkelaars of onze bouwkavels. Over beide vormen van wonen/bouwen kunt u informatie krijgen tijdens de markt.
Locatie; Tegula

Lees meer >>>
image

 

Kavelcoach; Gert-Jan Bartels
Sommige mensen hebben al jaren een droomhuis in gedachten. Bijvoorbeeld een huis met hele specifieke woonwensen. Eentje die je niet vindt in de bestaande huizenmarkt. Dat zou een reden kunnen zijn om een eigen huis te (laten) bouwen. Maar wat komt er allemaal op je af? Wat gaat het kosten? Hoe hou je grip op de bouw? Ga je zelf toezicht houden of besteed je het uit? Onze kavelcoach, Gert-jan Bartels helpt mensen bij het beantwoorden van deze vragen. In de volgende nieuwsbrief lees je een interview met hem en wat hij voor je kan doen. Kun je niet wachten en wil je nu al een afspraak?
Lees meer >>>
Hardcore Run op sportpark de Contreie
Zaterdag 6 juni is er een loopwedstrijd op sportpark de Contreie;
de zogenoemde Hardcore Run. Meer informatie staat op hun Facebookpagina.
Lees verder
image

 

Welstandregels blijven voor de Contreie
De gemeenteraad heeft besloten dat Oosterhout grotendeels welstandsvrij wordt. De Welstandscommissie wordt opgeheven per 1 oktober 2015. De welstandsregels blijven nog wel gelden voor monumenten, beschermde dorps- en stadsgezichten en  de wijk de Contreie totdat deze is afgebouwd.
image

 

Aanleg tijdelijke speelvoorziening
In de week van 15 juni starten we met de aanleg van een tijdelijke speelvoorziening voor de Contreie. De speelplek komt tussen het Gebint en het toekomstig Vrachels Plein. De inrichting van is gericht op kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Er komt een hoge glijbaan, een vogelnestschommel, een klimbol, een laag duikelrek en een dubbele veerwip. Deze speelplek blijft staan totdat de definitieve speelvoorzieningen zijn gepland, ontworpen en ingericht.
Bedankt voor uw interesse in de Contreie.
Bekijk alle kavels

 

 

Neem contact op
Gemeente Oosterhout
Kavelcoach: Gert-Jan Bartels
Tel. nr: (0162) 48 94 34
g.bartels@oosterhout.nl

 

Copyright © www.decontreie.nl