Klik hier voor online versie. 
Facebook
Website
In de ban van de lindeboom

Vrijdag de dertiende, met een code geel in aantocht, kreeg de oude lindeboom een andere plek in de Contreie. Met man en macht hebben ze de boom van 87.000 kilo onder grote belangstelling verplaatst. Een waar spektakel! U vindt in de nieuwsbrief een paar mooie foto's en een filmpje.

In november trekken we weer met z'n allen naar binnen. Buiten wordt het guur en koud. Dit is dan ook vaak het seizoen dat we eens goed kijken of ons huis nog wel bevalt. En dat merken we! De verkoop van de huizen en de bouwkavels gaat heel goed. In deze nieuwsbrief de presentatie van de Kreek en een update van de laatste vrije kavels.

Verder in deze nieuwsbrief; een interview met kavelbouwers, terugblik op het event, de sluis van de Herstraat en nog meer praktische tips en tools.

 

Stand van zaken in de Contreie
De ontwikkelingen en verkopen in de Contreie gaan nu snel. Voor de Kreek is een plan ontwikkeld door Van Wanrooij, de kavelverkoop gaat goed en heel veel huizen zijn al bewoond. Ook de openbare ruimte wordt aangepakt, waardoor de wijk een steeds mooier aangezicht krijgt. Op het plaatje ziet u de stand van zaken van november 2015. Interesse in De Kreek? In deze nieuwsbrief vindt u daarover meer. Interesse in een kavel? Kijk op site welke kavels er nog vrij zijn!.
 Lees meer >>>

Sluipverkeer Herstraat
Vanwege de verkeersveiligheid willen we het sluipverkeer op de Herstraat voorkomen. Dit doen we door een sluis (verhoging in wegdek) aan te leggen. Hierdoor kan alleen het landbouwverkeer en eventueel menkarren gebruik maken van de Herstraat. De sluis ligt op de Herstraat, direct ten westen van de Karrespoor. De werkzaamheden zijn deze week begonnen. Lees meer >>>

 

 

Voor Jan van Ballegoijen de Jong en Margriet Huijgevoort is het een uitgemaakte zaak; “Je kunt niet mooier wonen dan in de Contreie!” Interview met twee kavelbouwers.
Klik hier voor het hele interview

Vertraging in woonrijp maken
Het woonrijp maken van de straten in het centrale deel van de Contreie loopt helaas enige vertraging op. De straatstenen zijn te laat geleverd. De planning was om de straten nog voor Kerstmis gereed te hebben. Dit lukt niet helemaal. Als het weer niet tegen zit, zullen de Pijlpunt, Kling, Vuursteen, Steentijd, Lanspunt (inclusief binnenterrein) en het binnenterrein van het Gebint nog voor de feestdagen gereed zijn. Van de IJzertijd zal mogelijk nog de zuidzijde van de IJzertijd gereed zijn. De noordzijde van IJzertijd komt na de feestdagen aan de beurt. Deze planning is afhankelijk van het weer.

Kavelverkoop gaat hard

Tijdens de informatiemarkt op 17 oktober bleek het ook weer; de kavels van de Contreie zijn zeer in trek. Geïnteresseerde gezinnen, oudere en jongere echtparen kwamen zich informeren over de mogelijkheden. Momenteel zijn nog 16 kavels te koop. Kijk eens of zelfbouw iets voor u is.

Droomhuis ontwerpen en bouwen?

Maar geen idee of het haalbaar is? Of waar u moet beginnen? Maak dan eens een afspraak met onze kavelcoach Gert-Jan Bartels. Hij kan u vertellen welke kavels er nog vrij zijn en of deze bij uw woonwens passen. Ook heeft hij een stappenplan die hij samen met u kan doornemen. Maak gewoon eens vrijblijvend een afspraak.

De Kreek gepresenteerd op 16 december

Op woensdag 16 december presenteert Van Wanrooij het nieuwe deelplan van De Contreie: "De Kreek". Een nieuwe buurt op een bijzondere locatie, bij groen en water. Naast een perfecte ligging is De Kreek onderscheidend door de hoogwaardige en stijlvolle architectuur. Er is een grote keuze aan woningtypen: tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een-kap, patio, appartement en vrijstaande woning. Tussen 17.00 en 18.30 uur ben je van harte welkom op het kantoor van Van de Water Groep (Keiweg 24, Oosterhout). De start verkoop staat gepland voor eind februari 2016. Noteer 16 december alvast in uw agenda! Tot dan. Alvast meer weten?

De verhuizing van de lindeboom
Op vrijdag 13 november heeft de 80-jarige lindeboom van de BHS-laan een nieuwe plek gekregen. De boom staat nu aan het toekomstig Vrachelsplein. Op de oude plek van de boom komen huizen en de boom moest daar weg. In plaat van kappen, hebben Thuisvester, Van Wanrooij en de gemeente hun handen ineen geslagen en besloten de boom te sparen.
Kijk hier naar het filmpje van de verhuizing.
Hieronder vindt u nog enkele foto's van de verhuizing.

Architectenwinkel

Ontwerp en bouw uw eigen huis. Helemaal afgestemd op uw woonwensen. Hoe begin je? Loop eens vrijblijvend binnen bij de Architectenwinkel in Oosterhout. Op 12 december zijn ze er weer. Via deze link kunt u zich aanmelden.

Paviljoen Houtse meer
Vlakbij de Contreie is een prachtig paviljoen geopend; Houtse meer. Een prima plek voor een kop koffie, een lunch een feest of een vergadering. Altijd fijn, een nieuwe voorziening in de buurt. Naar de website >>>

Gemeenteraad op bezoek

De gemeenteraad van Oosterhout heeft op 14 november een rondje langs alle nieuwbouwprojecten gemaakt. Natuurlijk zijn ze ook in de Contreie geweest.

Spelen in de Contreie

Bij het Vrachelsplein is een kleine tijdelijke speelvoorziening ingericht. Binnenkort informeren we u over de plannen en mogelijkheden tot meedenken voor de nieuwe speelplekken. Wij houden u op de hoogte.

Copyright © 2015 Gemeente Oosterhout, All rights reserved.


Gegevens wijzigen | Afmelden 

Email Marketing Powered by Mailchimp