Klik hier voor online versie. 
Facebook
Website
Prachtige luchten in de openbare ruimte

Wonen in een nieuwbouwhuis is heerlijk. Alles nieuw en naar eigen keuze ingericht. Geen kapotte tegels van vorige bewoners of een klemmende deur. Alles nieuw en fris, heerlijk! Er is echter één nadeel en dat is dat de inrichting van de openbare ruimte lang op zich laat wachten. Logisch natuurlijk, aangezien het bouwverkeer nog af en aan rijdt. Gelukkig zijn dit najaar in veel straten de openbare ruimte en de toegangswegen aan de beurt. Wordt de Contreie niet alleen in de lucht, maar ook op de grond weer een stukje mooier...

Verder in deze nieuwsbrief; het woonevent op 17 oktober, presentatie van de plannen voor de Kreek, informatie over de Herweg, de planning van het woonrijp maken, de start van een buurtpreventiegroep en nog veel meer nieuwtjes bestemd voor bewoners, bouwers en geïnteresseerden in de Contreie

Woonrijp maken gestart
Dit najaar gaan we verder met het woonrijp maken van de Contreie. De Slijpsteen is in het voorjaar al aan de beurt gekomen, nu gaan we verder met een zevental andere straten. De rijbanen van de Ijzertijd en de Kling (foto) worden antraciet en de overige straten; de Bronstijd, Gebint, Pijlpunt, Vuursteen, Steentijd en Lanspunt krijgen rode rijbanen. Op de website van de Contreie kunt u zien wanneer welke straat aan de beurt is.
  Lees meer >>>
Presentatie Kreek in dorpshuis 

Gemeente Oosterhout presenteerde samen met Van Wanrooij bv in dorpshuis Den Brink de stedenbouwkundige plannen voor de Kreek aan de leefbaarheidswerkgroep Den Hout en aan de direct omwonenden. Ook interesse in de plannen voor dit prachtige stukje van de Contreie? Kom naar de informatiemarkt op 17 oktober (zie ook elders in deze nieuwsbrief) of lees meer >>>

Informatiemarkt Bouwen en wonen in de Contreie

Samen met VABO en Van Wanrooij organiseert de gemeente Oosterhout de informatiemarkt Bouwen en Wonen in de Contreie. Geheel vrijblijvend kunt u hier informatie krijgen over de nieuwbouwprojecten, de bouwkavels, ervaring van bewoners en bouwers. We schenken deze keer wel een heel bijzondere kop koffie of thee, dus als u zin heeft... U bent van harte welkom.
Ook bewoners van de Contreie zijn welkom op deze ochtend. Zij kunnen kennis maken met wellicht hun toekomstige buren.
Tijd: 10.00-13.00 uur
Plaats: Tegula (tussen de bouwkavels)

Diverse weg- & rioleringswerkzaamheden

We zijn bezig met het vervangen en aanleggen van de riolering aan de Vrachelsestraat. Daarnaast is de Herstraat afgesloten tussen de Hoge Akker en het Karrespoor. Alleen landbouwverkeer mag nog gebruik maken van de Herstraat.

Kavels de Contreie zeer in trek
In 2015 zijn er tot en met september alweer 13 kavels verkocht en er is voor 4 kavels inmiddels de omgevingsvergunning verleend. Verder zijn er nog 6 kavels verkocht onder voorbehoud van goedkeuring ontwerp. En 18 belangstellenden hebben een optie genomen op een kavel. In fase 1 zijn nu nog 23 kavels beschikbaar (waarvan 7 aan de Vrachelsestraat). De Contreie biedt de laatste vrije kavels in Oosterhout. Heeft u nog zelfbouwplannen? Wees er dan op tijd bij!

Start Buurtpreventiegroep de Contreie

Verbondenheid met je buurt en buren is belangrijk voor je leefomgeving. Je bereikt het meest door samen te werken. In de Contreie is een buurtpreventiegroep gestart. Joost Mullaert is de contactpersoon voor deze groep. Wilt u aanhaken? Neem eens contact met hem op; Joostmullaert@gmail.com.

Architectuurguide

De eerste vijftig bezoekers aan de kavelstand op 17 oktober (informatiemarkt) ontvangen dit prachtige inspiratieboek. Vol prachtige foto's van huizen en ontwerpen. Vraag ernaar bij de stand van de gemeente Oosterhout. We vragen je slechts een enquêteformulier in te vullen.

Prachtige foto van de Contreie?

Regelmatig maken we foto's van de Contreie. Met een heerlijk zonnetje of juist wanneer het onweert. Ook de bloemen en planten in de Contreie krijgen vaak aandacht. Heeft u een mooie foto van de Contreie en mogen wij die gebruiken voor bijvoorbeeld onze Facebookpagina of deze nieuwsbrief? Mail hem dan naar ons. Natuurlijk vermelden wij de fotograaf!

Spooktocht en halloweendisco en meer...

Bij sportpark de Contreie is weer van alles te doen de komende tijd. Een halloweentocht (ze zoeken nog spoken), een wintertijdspierchallange, een klusdag en een cursus positief coachen. Neem eens een kijkje op de website van VV Oosterhout.

Copyright © 2015 Gemeente Oosterhout, All rights reserved.


Gegevens wijzigen | Afmelden 

Email Marketing Powered by Mailchimp