Copy
U ontvangt deze e-mail namens Lotti Hesper, Wout Gelderloos, Lucia van Straaten, Sanne van der Schoor en Ivo Verboon

Nieuwsbrief Stichting Brugwachtershuisjes

oktober 2013

kunst3e huisje in Rotterdam expositieruimte

Expositieruimte 'Vleesch noch Vis' is 15 september geopend in het oude brugwachtershuisje aan de Zaagmolenbrug in Rotterdam met een expositie van Denise Collignon & Aniek Meeldijk. 'Vleesch noch Vis’ is een initiatief van kunstpodium De Witte Slagerij. Stichting Brugwachtershuisjes beheert dit huisje voor de Gemeente Rotterdam. Daarmee heeft een derde brugwachtershuisje in Rotterdam nu een een nieuwe functie gekregen. 


Bestel de brugwachterhuisjes-poster

Wilt u weten hoe mooi en verschillend brugwachtershuisjes eruit zien? Bestel onze poster voor € 12,- (gevouwen verzonden) of € 18,- (opgerold verzonden). Of kom hem ophalen in Rotterdam (Claes de Vrieselaan) of Amsterdam (www.arcam.nl) voor € 10,-. Het ontwerp is gemaakt door onze vrijwilliger en interieurarchitecte Lucia van Straaten. Mail je adres naar info@brugwachtershuisjes.nl en maak het bedrag over naar bankrekening 25 47 27 190 en de poster komt jouw kant op.
 

Flevolandse soberheden staan leeg

Han van Diemen attendeerde ons dat zo'n 14 brugwachtershuisjes van de Provincie Flevoland leeg komen. Zoals bij de Kampersluis in Dronten: “Een Flevolandse soberheid, geen architectonisch wonder maar wel een tijdsbeeld en waard om behouden te blijven. Mijn idee is om deze huisjes om te vormen tot overnachtingsplekken voor fietsers en (lange afstands)wandelaars.” Contacten zijn inmiddels gelegd met deze Provincie.
 

Naar Zee, verleden en verlangen verbeeld

'Naar zee' is een interactieve, digitale beeld- en verhalenbank van het gebied tussen Rotterdams Delfshaven en Hoek van Holland. Initiatiefnemers Wendelien Voogd en Jackelien van Deuren hopen dit project te realiseren voor het lege brugwachtershuisje op de Pieter de Hoochbrug in Rotterdam (fotobewerking: Yvonne Carels).

Diner voor twee of hotelruimte Oude Willemsbrug?!

Het prachtige weer afgelopen zomer heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van Pop-Up visrestaurant A La Plancha. Op het oude brughoofd van de Willemsbrug in Rotterdam zijn enkele duizenden gasten neergestreken om een lekker visje te eten. De initiatiefnemers zouden met plezier de oude brugwachtershuisjes willen gebruiken als diner voor twee of hotelruimte.

Brugwachtershuisje brengt verhalen en brainstorm voort

Jet Sebus, initiatiefnemer van www.brugwachterverhalen.nl, werkte deze zomer in het brugwachtershuisje van de Hoflandbrug, op de grens tussen Leiden en Voorschoten.
“Ik zocht een inspirerende plek om brugwachterverhalen te schrijven en die heb ik hier gevonden! In dit huisje kan ik lekker doorwerken. Verder geniet ik van de prachtige wolkenluchten en de voorbijvarende schepen. Het is mijn droom, om mijn werkruimte in een brughuisje te hebben en ik ben blij dat ik deze zomer de kans kreeg om te ontdekken hoe dat kon zijn.” 

Ook organiseerde Jet Sebus samen met ons een brainstorm over toekomstig beheer van brugwachtershuisjes. Zeer interessant en nuttig. Dank!

Bruggen bouwen voor brugwachtershuisjes op Erfgoeddag

Vrijdag 1 november is weer de jaarlijkse Erfgoeddag. Dit jaar met thema 'Laat je Vervoeren'. Stichting Brugwachtershuisjes is aanwezig met een presentatie over knelpunten en kansen voor brugwachtershuisjes. Komt u ook? 
 

Beheerpartner gezocht

Stichting Brugwachtershuisjes krijgt steeds meer brugwachtershuisjes in beheer en zoekt daarom een beheerpartner voor 2 a 3 dagen/week. Is jouw passie meer eigenaren overhalen hun brughuisjes beschikbaar te stellen, nieuwe huurders zoeken, contracten opmaken en alles qua administratie en beheer tiptop te regelen? Vergoeding op no cure no pay basis. Neem contact op met voorzitter Lotti Hesper: voorzitter@brugwachtershuisjes.nl of 06-4421 5656.

Bestel nu: publicatie SWEETS

De gids is een ode aan alle Amsterdamse brugwachtershuisjes en heet 'SWEETS, Overzicht Inzicht Uitzicht, een gids voor de Amsterdamse brugwachtershuisjes'. Meer info en bestellen voor € 15,- via het ARCAM

 

Nieuw gezicht!


Interieurarchitecte Sanne van der Schoor komt ons team als vrijwilliger voor 1 dag/week versterken. Welkom! Zij studeerde af op de herbestemming van Rotterdamse brugwachtershuisjes tot hotelkamers. Komende tijd richt ze zich op het vormgeven van een fotoboek van herbestemde brugwachtershuisjes in Nederland. Lees meer >>

 

Welkom nieuwe vrienden!

Welkom aan bruggenbouwer Jorien Neef voor het financieel mogelijk maken van ons werk. Ook vriend worden? Meer info: klik hier

Word vriend van
de stichting!

De stichting werkt momenteel puur op kracht van vrijwilligers en heeft geen inkomsten uit commerciële activiteiten. Daarom zijn wij grotendeels afhankelijk van donaties van particulieren en bedrijven. Wij nodigen je van harte uit om vriend van de stichting te worden en een donatie over te maken.
Copyright © 2013 Stichting Brugwachtershuisjes, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp