Copy
U ontvangt deze nieuwsbrief namens: Cora Nauta, Gerben van Dijk, Lotti Hesper, Frank Moerman, Erik Both, Mijntje Vervoort, Peter Stutvoet en Sanne van der Schoor
View this email in your browser
Beste lezers,
Met deze extra nieuwsbrief willen wij jullie graag informeren over de eerste resultaten en komende activiteiten op 4 en 12 november rondom het project 'Trekvaarten & Brugwachtershuisjes'. We hopen je te zien tijdens een van de openingen!

Hartelijke groet,
Lotti Hesper & Frank Moerman
Informatievensters voor 8 Zuid-Hollandse huisjes
De Provincie Zuid-Holland heeft de ambitie om bestaand erfgoed te behouden voor toekomstige generaties door het te beschermen, te laten beleven en te benutten. De trekvaarten behoren ook tot het Zuid-Hollands erfgoed. Om voorbijgangers te informeren over de bijzondere geschiedenis van de trekvaarten en tegelijkertijd enthousiast te maken over de kwaliteiten en mogelijkheden van de bijbehorende brugwachtershuisjes heeft Stichting Brugwachtershuisjes ‘informatievensters’ ontworpen. Deze worden op 8 brugwachtershuisjes langs de trekvaarten geplaatst.
4 november 10 uur: primeur voor huisje Achterhavenbrug Rotterdam
Op het huisje aan de Achterhavenbrug zijn de informatiepanelen als eerste aangebracht. Graag nodigen wij je uit om met ons de officiële onthulling te vieren. Deze vindt plaats op woensdag 4 november om 10 uur door Tim de Haan, lid van de Gebiedscommissie Delfshaven en medewerker van het Nationaal Archief. De dichtregel 'Wacht op mij. Ik breng je daar waar je wilt zijn.' op het huisje bij de Achterhavenbrug is van ondernemer en oud-bewoner van Delfshaven Ingrid Essenburg. Aansluitend drinken we koffie en thee bij Café De Ooievaar aan de Havenstraat 11.
12 november 16.15 uur Schiedam: onthulling met gedeputeerde Rik Janssen
Met trots laten we je weten dat gedeputeerde Rik Janssen van de provincie Zuid-Holland op donderdag 12 november om ca. 16.15 uur het ‘informatievenster’ op de Ooievaarstbrug in Schiedam zal onthullen. Deze onthulling maakt onderdeel uit van een rondgang die Rik Jansen en wethouder Marcel Houtkamp maken langs diverse restauratieprojecten in het havengebied van Schiedam. Je bent van harte welkom!
WACHT
hier blijven dromen
stromen komen samen als jij en ik
in eerste ogenblik

Pink Meltzer
Overige informatievensters
De overige huisjes worden in november voorzien van de panelen. Ook krijgen bijna alle brugwachtershuisjes een dichtregel van een lokale dichter/schrijver/stadsfilosoof.

Met dank aan
Het project is mogelijk gemaakt met een bijdrage van Fonds 1818 en subsidie van Provincie Zuid-Holland. Het ontwerp van de informatievensters is vansanne. VandeReclame verzorgt de bestickering. Speciale dank aan de dichters: Ingrid Essenburg, Hubertus Bahorie, Verzet de Zinnen, Pink Meltzer, Gideon Roggeveen, Wijbrand Boon en Stichting Mooi Werk.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2015 Stichting Brugwachtershuisjes, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp