Copy
Nieuwsbrief SC Valburg oktober 2012

Agenda

12 oktober 2012
Algemene ledenvergadering
Na een zomerstop  waarin de kantine een mooie opknapbeurt heeft gekregen, er een eigen SC Valburg kleding- en tassenlijn is verschenen en de reclameborden weer allemaal mooi op zijn plaats hangen,  zijn alle competities inmiddels weer gestart. Voor ons nu de gelegenheid om nog enkele dingen onder jullie aandacht te brengen.

Buurtvoetbal 2012

Na een jaar van afwezigheid stond op 18 augustus het buurtvoetbal weer op het programma. Het beloofde zoals altijd een gezellige dag te worden met veel gelach en zonneschijn. De weergoden waren ons dit jaar erg goed gezind, het zonnetje stond om 9 uur  in de ochtend al hoog aan de hemel. Met een nieuwe opzet van het toernooi (er wordt nu zeven tegen zeven op een half veld gespeeld) hoopte de organisatie dit jaar weer met zes teams om de felbegeerde prijzen te strijden. Helaas bleek dit ondanks vele verschuivingen en door een aantal  verhinderingen niet mogelijk. 

Er werd daarom besloten om de vijf teams in één poule tegen elkaar te laten spelen. Om 13.30 uur werd er gestart met de eerste wedstrijden van 20 minuten. Door de hitte (inmiddels 33 graden) werd dit omgegooid naar twee keer 10 minuten met daartussen een drinkpauze. Na drie speelronde bleken twee teams om de zege te gaan strijden. Team Valburg Oost en team Valburg Noord/Timmermanpark. De andere teams probeerden met uitermate sportief spel de zeker zo prestigieuze beker voor sportiviteit te veroveren. Het bleef spannend tot de laatste wedstrijden. Valburg Dorp/Timmermanspark was inmiddels al uitgevoetbald, maar moest afwachten wat Valburg Oost zou doen in de laatste wedstrijd. Het bleef lang gelijk in de beslissende wedstrijd voor Valburg Oost, maar uiteindelijk trokken zij aan het langste eind en werden winnaar van het Buurtvoetbaltoernooi 2012. Het team dat de meest waarde hecht aan sportiviteit bleek uiteindelijk Het Kasteel/Van Lyndenpark te zijn. Misschien had dit ook enige invloed op de prestaties van dit team, ze eindigde dan ook op de laatste plaats. De volledige uitslag:
 
1.      Valburg Oost
2.      Valburg Dorp/Timmermanspark
3.      Valburg Noord
4.      De Weemen/’t Hoog
5.      Kasteel/van Lyndenpark

Na de prijsuitreiking werd de middag onder het genot van een barbecue en de nodige drank gezellig voortgezet. De muziek ging uit rond 21.00 uur, maar het bleef nog lang onrustig op sportpark ’t Kasteel. Hierbij willen wij de Slagerij de Leeuw en Attent Kamps bedanken voor het sponsoren van de barbecue. Alle overige sponsoren willen we bedanken voor het mede mogelijk maken van de loterij.
 
De Buurtvoetbalorganisatie

Een eigen trainingspak, regenjack of sporttas van SC Valburg

Je hebt het wellicht al in de kantine gezien of erover gehoord. Het is nu mogelijk om voordelig een eigen trainingspak, regenjack of sporttas met het officiële SC Valburg logo erop te bestellen! Wil je graag iets bestellen? Dat kan! Bij Snelders in Elst is het mogelijk je bestelling door te geven. Daar hoor je dan wanneer het logo op het artikel gedrukt is en wanneer je het op kunt halen!


Een nieuw gezicht op de Valburgse velden: Johan Hendriks

Sinds het begin van dit seizoen is Johan Hendriks nieuw bij onze vereniging. Hij is de trainer van de C1 en is daarnaast technisch adviseur van onze jeugdafdeling.  Hij stelt zich hier aan jullie voor.Leuk om even in een kleine schijnwerper te staan, ik ben Johan Hendriks.  Een man van 54 die in het dagelijkse leven woont in Elst en inmiddels alweer vijf jaar gehuwd is met Luciënne. Als weduwnaar heb ik vanaf 1999 met mijn twee dochters een tijdje ‘alleen m’n boontjes moeten doppen’. De dochters Leonie (nu 22 jaar en samenwonend), Manon (nu 24 jaar ook op zichzelf en ‘verkering’) en de jongste telg Jeanine (18 jaar, thuiswonend en studerend aan Nimeto Utrecht) vormen een leuk stel en een soort van vrouwenfront.
 
De kost verdien ik als chef Post bij de Sociale Werkplaats in Arnhem. Bij Presikhaaf Bedrijven in Arnhem geef ik leiding aan gemiddeld 50-55 medewerkers (postbezorgers, sorteerders & frankeerders), met daarbij dagelijkse aansturing op de werkvloer door drie prima groepsleiders. Daarnaast sturen we een team koeriers aan van ca. 11 chauffeurs.
Een bedrijf in onrustig politiek vaarwater, met prachtige mensen met enige afstand op de arbeidsmarkt. Al coachend en begeleidend zijn veel van deze medewerkers in staat om in te stromen in reguliere banen in het vrije bedrijfsleven.
 
In het voetbalwereldje loop ik inmiddels al vele jaren mee, zo’n 30-35 jaar in totaal. Dat is me inmiddels ook wel aan te zien. Hiermee wil ik zeker niets suggereren. Ik ben niet opgebrand en heb niet de wijsheid in pacht, maar wel wat ervaring en gezien hoe verschillende clubs iets aanpakken en doen. Ik leer hier zelf telkens weer iets van en heb wel enorm veel respect gekregen voor al die vrijwilligers. Zeker bij kleinere clubs waar touwtjes toch telkens weer aan elkaar geknoopt moeten worden.
 
Mijn trainersloopbaan loopt door de Betuwe met uitschieters naar o.a. Velp. Ik ben veelal bezig gebleven met jeugdteams, recreatie en selecties, op amateur- en zelfs ‘betaald’ niveau. Hierbij heb ik mogen snuffelen in de “keukens” van De Graafschap en Vitesse en stage gelopen bij FC Den Bosch. Ook heb ik clinics en trainingen verzorgd op Papendal met onder andere juniorenteams van Southampton en Borussia Mönchengladbach. Het leukste blijft het werken met jeugdspelers: ze opleiden, beter leren voetballen en ze daarbij wat slimme trucs en voorbeelden meegeven. Stokpaardje in de KNVB Zeister Visie is: ‘Plaatje = Daadje’.
 
De laatste jaren werk ik niet meer onder contracten bij clubs, ik heb het te druk met m’n werk en heb me voorgenomen alleen nog dingen te doen die ik leuk vind. De jeugd verandert, net zoals de maatschappij, gedrag en mentaliteit, normen en waarden, pestgedrag en minderwaardig doen, respecteren en discrimineren, het zal allemaal wel of… ik word oud. De laatste jaren werk ik op vrijwillige basis voor diverse clubs en geef ik clinics, voorbeeldtrainingen aan voetballers en trainers. Ik ben veel bezig geweest met ‘train de trainers’.
 
Dan nu SC Valburg, via de voorzitter Henrie Janssen, ben ik benaderd en in gesprek geraakt met hem en afgevaardigde Gertie Deijs van de Technische Commissie. Ik ben daarbij onder de indruk geraakt van het vele werk dat hier al is verricht en de plannen zoals die er liggen. Ik heb me daarom ook gelijk beschikbaar gesteld om te komen helpen.
 
Wat ga ik doen bij SC Valburg? Dat is in grote lijnen duidelijk. Twee trainingsavonden train ik de C1. Ik ben niet bij de wedstrijden, daar zijn al leiders aanwezig. Verder kijk ik eens rond hoe trainingen verlopen, veel jeugdtrainers hebben de cursus van de KNVB met Pierre Legrand gevolgd. Daar waar ik tips heb, geef ik die. Ook kunnen trainers me vragen om voor hun team een voetbalprobleem aan te pakken of te trainen of om een keer een voorbeeldtraining te doen. Ook ben ik beschikbaar om de Technische Commissie te ondersteunen met persoonlijke (voetbal)visie en oplossingen gezien vanuit andere/gelijke clubs. Ik ben overigens geen bestuurslid.
 
Enkele van mijn opvattingen, aandachtspunten en (voetbal)visies voor nieuwsgierigen:
- geen pestgedrag;
- fatsoen en respect voor spelers onder elkaar en respect voor de leiding en trainer;
- talenten moeten talent laten zien, geen vedette gedrag;
- van eenieder wordt verwacht dat hij/zij in ieder zijn best doet, geen vluchtgedrag en nooit je team laten vallen;
- weinig trainen is weinig spelen;
- blessure is blessure en geen zin = geen zin;
- voetbal sportief maar sta daarbij wel je mannetje;
- voetbal volgens aanwijzingen van de trainer/leider (ouders roepen te vaak anders);
- wanneer je niet kan, zeg tijdig af en geef eerlijk aan als je niet lekker bent of zo.

Ik wens iedereen veel voetbalplezier, leuke wedstrijden en een geweldig voetbalseizoen toe.

Johan Hendriks

Nieuwe ledenadministrateur, Yvonne Janssen

Vanaf dit seizoen heeft Yvonne Janssen de ledenadministratie overgenomen van Maikel van Leeuwen. Weet je iemand die zich aan wil melden als lid van SC Valburg, wil je je lidmaatschap beëindigen of overschrijving aanvragen van of naar een andere vereniging? Dan moet je zijn bij Yvonne via leden@scvalburg.nl

Bekersucces voor SC Valburg jeugd

Als aanloop naar de competitie deed SC Valburg ook dit jaar weer mee aan de bekercompetitie. In het verleden wisten teams van onze voetbalvereniging hier al de nodige successen mee te boeken, ook dit jaar zijn er al goede resultaten geboekt. Zowel de C1 als de E1 zijn winnaar in hun poule geworden en bekeren dus door! De andere teams wisten het helaas (net) niet te redden. Wil je weten wanneer ze in de volgende ronde in actie moeten komen? Kijk dan op www.scvalburg.nl.

Nieuwsbrief niet ontvangen of krijg je binnenkort een ander e-mailadres?
Laat het ons dan weten via leden@scvalburg.nl zodat je ook in de toekomst op de hoogte blijft van het laatste nieuws over SC Valburg.
Copyright © 2012 SC Valburg
Email Marketing Powered by Mailchimp