Copy
Nieuwsbrief SC Valburg december 2014
Agenda
Elistha 1  -
SC Valburg 1

14 december
14:00 uur

SC Valburg VR1  -
Westervoort VR2

14 december
11:00 uur

SC Valburg 2  -
Juliana '31 9

14 december
11:00 uur

Kerstbingo
19 december
20:00 uur

Oliebollenactie
30 december 
18:00 uur

Nieuwjaarswedstrijd/
-receptie

4 januari 2015
13:30 uur
Mail Ruitenheer
Glazenwasserij en schoonmaakservice
06 291 20 625

SC Valburg F1 overtuigend winterkampioen!

De F1 is dit seizoen overtuigend winterkampioen geworden van de 4de klasse 7. Met 33 punten uit 11 wedstrijden hebben zij deze competitie zonder enig puntverlies afgerond. Een prestatie waar ze samen met de trainers en leiders super trots op mogen zijn.

Sinds het begin van dit seizoen heeft de F1 een nieuwe shirtsponsor. Deze sponsor, installatiebedrijf Klop blijkt de jongens op het lijf geschreven te zijn. De tegenstanders konden bij aanvang van de wedstrijd al zien wat hen te wachten stond, namelijk dat zij dikke KLOP kregen van deze jongens.

Het kampioenschap is groots gevierd met o.a. een heerlijke taart van de sponsor en natuurlijk de victorie tour op een huifkar door het dorp


Uit de bestuurskamer

Vrijwilligersbeleid
Afgelopen zomer is tijdens de Buitengewone Ledenvergadering het nieuwe vrijwilligersbeleid vastgesteld. Kortweg houdt dit nieuwe beleid in dat van ouders van jeugdleden (t/m C-junioren) twee keer per seizoen worden ingedeeld om een bardienst te draaien. Daarnaast wordt van de overige spelende leden (B-junioren en seniorenleden) eveneens verlangd dat zij een vrijwilligerstaak uitvoeren.
 
Vanaf september wordt het vrijwilligersbeleid uitgevoerd. De eerste 3 maanden zijn inmiddels geëvalueerd. Helaas hebben we moeten concluderen dat dit tot op heden niet het beoogde resultaat heeft gebracht. Nagenoeg ieder weekend zijn er wel 1 of meerde mensen niet op komen dagen. Daarnaast hebben diverse taakplichtige ouders (deels achteraf) aangegeven helemaal geen taak te willen uitvoeren. Van hen zal een vrijwilligersbijdrage van €25 worden verlangd.
 
Het niet op komen dagen of te laat aanwezig zijn bij een bardienst trekt een zware wissel op de kantinecommissie en in het bijzonder de beheerders, die deze diensten moeten overnemen. De komende maand wordt het rooster voor de 2e seizoenshelft opgesteld. Degenen die nog geen 2 kantinediensten hebben gedraaid worden (opnieuw) ingedeeld. Wij doen een beroep op ieders verantwoordelijkheid en roepen iedereen op uitvoering te geven aan het vrijwilligersbeleid.
Het rooster wordt eind december/begin januari bekend gemaakt.
 
Trainingsweekend
Nu de winterstop aanstaande is, wordt er al door velen vooruitgekeken naar de hervatting van de competitie. Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft gaan het eerste en tweede elftal in de winterstop op trainingskamp. Evenals vorig jaar gaat de reis naar Noordwijk. Van 9 tot en met 11 januari verblijft de selectie in Hotel aan Zee.

Winterstop
Voor de pupillen is de winterstop al begonnen. De junioren en senioren spelen mogelijk pas op 20 en 21 december (inhaalweekend) de laatste wedstrijden. Daarna is het echt winterstop, al is die voor SC Valburg 1 maar van korte duur, omdat op 25 januari 2015 de thuiswedstrijd tegen Loo 1 staat geprogrammeerd. De competities van de andere seniorenteams starten op 8 februari 2015. De jeugd begint een dag eerder, want de eerste competitieronde van de voorjaarscompetitie wordt op zaterdag 1 februari 2015 gespeeld.
 
Tot en met week 51 kan er nog getraind worden. De trainingen starten in 2015 in week 3. Enige uitzondering hierop is SC Valburg 1.
 

Even voorstellen: 

Cees Hensen

Vanaf dit seizoen is Cees Hensen technisch Jeugdcoördinator binnen onze vereniging. Hieronder stelt hij zich aan jullie voor:
 
Mijn naam is Cees Hensen, geboren in het Utrechtse Elst. Daar begon ik vanaf mijn 7e jaar tegen een bal te trappen bij het groen-witte Musketiers, terwijl mijn vader een echte Oranje-Wit man was. Sinds enige tijd ben ik woonachtig in het Gelderse Elst.
 
Vanaf 1 augustus 2014 ben ik verbonden aan SC Valburg, als technisch jeugdcoördinator. In mijn tijd als actief voetballer, die mij leidde langs diverse clubs op verschillende niveaus in de regio Veenendaal wist ik al dat ik ‘later’ verder wilde gaan in de voetballerij.
 
Na die actieve periode ben ik als als jeugdtrainer aan de slag gegaan, allereerst bij Oranje-Wit en daarna heb ik in dezelfde Veenendaalse regio nog enkele clubs mogen dienen. Toen kwam er een periode dat het meer op het regelen en organiseren aan kwam en ik tijdens de bestuurscrisis bij de huidige topklasser GVVV-Veenendaal gevraagd werd om, samen met enkele anderen, alles weer in goede banen te leiden. Daar ben ik eerst als interim-bestuurslid voetbaltechnische zaken aan de slag gegaan, maar om nou elke zaterdag in een kostuum te lopen... Daar was ik na 2 jaar ook wel klaar mee.
 
Toen heb ik aangegeven dat mijn hart ligt bij het opleiden, sturen, analyseren, het beter maken van jeugdspelers. Dus heb ik de stap gemaakt naar de functie van voetbaltechnische man bij de
jeugd. Nadat de jeugd van GVVV met de 4 hoogste teams op Hoofdklasse, 2e en 3e divisie niveau speelde ben ik op zoek gegaan naar een andere uitdaging. Via de inmiddels goed lopende voetbalschool op het sportpark van T.E.C. in Tiel werd ik door deze club gevraagd om wat bij deze club te gaan doen.
 
Na 2 jaar T.E.C., kwam drie en een half jaar Aquila Dreumel en de afgelopen 2 seizoenen Uchta uit IJzendoorn, allemaal als technisch jeugdcoördinator. Daarnaast houd ik me ook nog bezig met scoutingsactiviteiten voor Vitesse Arnhem. Waardoor ik nogal wat wedstrijden bezoek en daardoor veel mensen in de voetbalwereld ontmoet.
 
In het dagelijks leven houd ik mij bezig met de verkoop/levering van sportkleding en sportartikelen, waaronder het merk Patrick, waar wij als Betuwesport-team uit Ochten dealer van zijn. Verder heb ik het gevoel dat er bij SC Valburg nu iets positiefs aan de gang is, met name  bij de jeugd. De communicatielijnen zijn kort, dus er kan direct overleg plaats vinden om wat te regelen,wijzigen, etc.
 
Verder vorm ik met Andre van Ginkel, Job Landman, Peter Raijmann en Heino Zegveld het technisch hart van SC Valburg. Hebben we regelmatig overleg over de aanpak en het te volgen traject om met de club op dit vlak verder te komen.
 
Ik hoop hier nog wel een tijdje onderdeel van uit te maken en zodoende van SC Valburg een leuke, fijne club te maken waar iedereen graag wil voetballen.
 

De nieuwe vrijwilligerscoördinatoren


Een nieuwe functie binnen onze vereniging zijn vrijwilligerscoördinatoren. De personen die aan deze rol inhoud geven lopen al enige jaren mee binnen onze vereniging. Ingrid van Kleef en Gerti Deijs schrijven over de inhoud van deze functie:
 
SC Valburg heeft de commissie ‘vrijwilligerscoördinatie’ in het leven geroepen om een aantal openstaande vacatures ingevuld te krijgen. Er is een tekort aan vrijwilligers en het bestuur is er, ondanks meerdere pogingen, in de afgelopen twee jaar niet in geslaagd om alle vacatures (waaronder een vrijwilligerscoördinator) ingevuld te krijgen.
 
Gezien de grote hoeveelheid taken die nu nog op het bordje van het bestuur liggen, komt het bestuur er gewoonweg niet aan toe om vrijwilligers te werven en is de coördinerende rol beperkt. Mede hierdoor heeft het bestuur in juli jl. besloten om ook ouders van jeugdleden een taak toe te bedelen, voor zover niet al een functie door één van de ouders wordt bekleed. Het verzuimen van deze toebedeelde taak wordt gesanctioneerd in de vorm van een boete van € 25. Dit was een noodzakelijke maatregel om het voortbestaan van de vereniging veilig te stellen. Immers zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan. 
 
Ondanks al deze veranderingen blijft de behoefte bestaan om functies/taken op vrijwillige basis ingevuld te krijgen vanuit betrokkenheid bij de club en/of omdat mensen dit leuk vinden. Dit is een taak welke Gerti en Ingrid op zich hebben genomen binnen de commissie ‘vrijwilligerscoördinatie’. Mocht u zich op voorhand aan willen melden als vrijwilliger, dan kan dit via: vrijwilligersscvalburg@gmail.com. Uw hulp is hard nodig en zeer welkom!
 

Nieuwjaarswedstrijd en -receptie

Beste leden, ouders van jeugdleden en vrijwilligers van SC Valburg,

Wij nodigen u van harte uit voor de Nieuwjaarsreceptie van onze vereniging die gehouden wordt op zondag 4 januari 2015. Vanaf 15:30 uur willen wij met u het glas heffen op het nieuwe jaar in onze kantine op sportpark ’t Kasteel.
 
Voorafgaand aan de Nieuwjaarsreceptie wordt de traditionele Nieuwjaarswedstrijd tussen het eerste elftal van onze vereniging en een elftal van oud-eerste elftalspelers gespeeld (mocht het weer dit toelaten). Deze wedstrijd begint om 13:30 uur. Mocht u uw favoriete vedette willen aanmoedigen? Schroom niet en kijk of hij in de basis staat op zondag 4 januari 2015. 
 

Vrijwilligers gezocht voor Oliebollenactie

De winterstop staat weer voor de deur. Tijdens de winterstop organiseert onze vereniging de jaarlijkse oliebollenactie. Hierbij hebben wij uiteraard weer de hulp nodig van zoveel mogelijk vrijwilligers.Venten
De planning is dat we op dinsdag 30 december vanaf 18:00 uur oliebollen en appelbeignets aan de deur gaan verkopen. We willen hiervoor alle woningen in Valburg, Eimeren en Homoet bezoeken.
 
Voor het venten zoeken wij relatief veel vrijwilligers (circa 40 tot 50 personen en 15 tot 20 auto’s), zodat we in een kort tijdsbestek Valburg en omstreken kunnen voorzien van oliebollen en appelbeignets. Meld je dus aan om deze actie tot een succes te brengen. Je wordt dan uiterlijk 17:45 uur in de kantine verwacht.
 
Inpakken
Het inpakken van de oliebollen en appelbeignets staat ’s ochtends gepland en vindt plaats op locatie (Kesteren). Ook hiervoor zoeken we een aantal vrijwilligers (circa 10 tot 15), waarvan een aantal beschikken over een auto i.v.m. personenvervoer.
 
Aanmelden
Mail naar oliebollenactie@scvalburg.nl om je aan te melden. Geef dan tevens aan of je in het bezit bent van een auto, zodat we hier rekening mee kunnen houden tijdens de wijkindeling.
 
Meld je aan en help mee om deze actie (wederom) tot een succes te brengen!
 
Met sportieve groeten,
Activiteitencommissie SC Valburg
 

Kerstbingo

Op vrijdag 19 december vindt er weer een kerstbingo plaats in de kantine van onze voetbalvereniging. We hopen dat u aanwezig bent op deze gezellige avond en wie weet gaat u er met een leuke prijs vandoor. U kunt later hoe dan ook terugkijken op een gezellige avond! De avond begint om 20:00 uur en de bingo start om 20:30 uur.


Resultaat pepernotenactie

De pepernotenactie van SC Valburg was dit jaar weer een succes. Er zijn in totaal 419 zakken verkocht! Een bijzondere vermelding verdienen Gijs Lintsen (uit de D2) en de voetballers van de F1. Gijs heeft met 28 zakken de meeste pepernoten verkocht! De F1 heeft als team met 107 zakken de beste prestatie neergezet. Geweldig gedaan, kampioenen!
 

Sinterklaasmiddag bij SC Valburg

Op 3 december werd Sinterklaasmiddag gehouden in en rond onze kantine. Over de opkomst viel niets te klagen! De kinderen vermaakten zich prima met cadeautjes omgooien, zaklopen,  slalomestafette met pakjes en  punten schieten (zakken in de goal met punten erop).

Na deze spelletjes hebben we nog bingo gespeeld. Daarna lekkere frietjes met een snack gegeten en als toetje was er nog een mooi cadeau voor alle kinderen. Hieronder ziet u een kleine foto-impressie:
Tom en Pim blikken terug op de filmavond 

Vrijdagavond 14 november kwamen we allemaal (35 man) aan bij de voetbalclub. We wilden weten welke film het was en toen we hoorden dat het de film Johnny English was, was het hellemaal super. Op het begin van de avond kregen we allemaal wat te drinken. De film was erg komisch en op sommige momenten spannend. Op de helft van de film kregen we wat lekkers met wat te drinken. En de avond eindigde met lekkere hapjes uit de frituurpan. Dus het was een geslaagde avond. Daarom willen wij de organisatie (Felicia Stam en Rachel Kok) bedanken voor de leuke avond.

Groetjes, Tom & Pim
 

Zelf iets voor de website?

Heb je een wedstrijdverslag van je team gemaakt, wil je een activiteit aankondigen die betrekking heeft op onze vereniging of heb je een nieuwsbericht dat je op de website wilt plaatsen? Mail dit dan naar webbeheer@scvalburg.nl.

Zo komt jouw mededeling mogelijk op onze site te staan. Check scvalburg.nl uiteraard ook regelmatig voor andere nieuwsberichten of wedstrijdverslagen van onze vereniging!

Natuurlijk kun je jouw foto’s ook naar onze Facebookpagina sturen!
Nieuwsbrief niet ontvangen of krijg je binnenkort een ander e-mailadres?
Laat het ons weten via leden@scvalburg.nl. Zo blijf je ook in de toekomst op de hoogte van het laatste nieuws over SC Valburg.
Copyright © 2014 SC Valburg
Email Marketing Powered by Mailchimp