Copy
Nieuwsbrief SC Valburg juli 2013
Agenda
Eerste training selectie
Dinsdag 30 juli

Start trainingen dames en jeugd
Week 33

Proeftraining meidenteam
Woensdag 14 augustus

SC Valburg 1 start de competitie met een vrij weekend.

Als op 8 september de competitie in de 5e klasse F start, is SC Valburg niet van de partij. Uit de door de KNVB vrijgegeven indeling blijkt dat de eerste speelronde vrij geroosterd is. De eerste wedstrijd is 15 september. Dan staat de uitwedstrijd tegen Uchta 1 gepland. Op 10 november (uit) en 6 april (thuis) staan de derby’s tegen SVHA op het programma. SC Valburg 1 sluit het seizoen op 11 mei af met een thuiswedstrijd tegen Aquila 1. Kijk hier voor het hele programma.
In het bekertoernooi speelt SC Valburg 1 tegen Driel 1 (3e klasse), Spero 1 en DVOL 1 (beide 4e klasse). Op dinsdag 20 augustus (aanvang 19.00 uur) start de poulefase met een uitwedstrijd tegen Spero 1. Op dinsdag 27 augustus komt DVOL 1 op bezoek in Valburg (aanvang 18.45 uur). En de laatste poulewedstrijd is voor SC Valburg 1 een uitwedstrijd tegen kersverse derdeklasser Driel 1. Die wedstrijd staat gepland op zondag 1 september. De Gelderlander schreef er reeds een artikel over: lees het hier.

Meidenvoetbal!

Zoals bekend streven we er naar om komend seizoen een meidenteam op te richten bij SC Valburg. Klik hier voor het artikel op de website. Daar vind je ook de informatiebrochure over meidenvoetbal. Diverse meiden hebben al interesse getoond, maar dat zijn er nog niet genoeg. Inmiddels zijn er 2 proeftrainingen gepland. De eerste is op woensdagmiddag 14 augustus en begint om half 6. Dat is in de eerste week van het nieuwe schooljaar. Iedereen is welkom! Heb je interesse of ken je een meisje die graag wil gaan voetballen, geef het dan door! Aanmelden is niet noodzakelijk, maar kan wel via leden@scvalburg.nl.


Een terugblik op een geslaagde rommelmarkt !

Valburg – Op zondag 2 juni organiseerde SC Valburg voor het eerst een rommelmarkt. Het werd een fantastische dag. Met een gedeelte van de opbrengst zal SC Valburg nieuwe ballen en materialen voor de jeugd kunnen aanschaffen, zodat er ook komend seizoen weer fanatiek gevoetbald kan worden.
Ongeveer een jaar geleden ontstond het idee om een heuse rommelmarkt te organiseren bij SC Valburg. Bianca van Orizande en Tessa van Merwijk gingen hier druk mee aan de slag. Het was voor een ieder nieuw, maar Bianca van Orizande had al heel wat ervaring op het gebied van het bezoeken van rommelmarkten, dus kon het geen kwaad om een poging te wagen. De mensen uit Valburg en omstreken hebben in de maanden voorafgaand aan de rommelmarkt gezorgd voor maar liefst 2 volle vrachtwagentrailers met tweedehands spullen! Deze spullen werden ingeleverd bij van Ginkel aan de Tielsestraat.

Zondagmorgen 2 juni was de dag van de waarheid. Was overal aan gedacht? Hoeveel mensen zouden er komen? Gelukkig hielp de zon al snel een handje mee. Rond een uur of 7 stroomden de eerste vrijwilligers binnen op sportpark ‘t Kasteel. Na het op de juiste plek zetten van de kramen en het bevestigen van de kraamzeilen kon het uitpakken beginnen.

Binnen vijf kwartier was de eerste vrachtwagen leeg. Op naar de tweede zou u zeggen, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Een van de contacten om de trailer te openen bleek te zijn verdwenen, waardoor er geen elektriciteit beschikbaar was om de trailer te openen! Bij een aantal van de vrijwilligers begon de paniek toe te slaan, want wat als we niet op tijd klaar zouden zijn? Gelukkig kwam één van de vrijwilligers erachter dat dit helemaal niet de goede vrachtwagen bleek te zijn, deze was namelijk leeg! Al gauw kwam de juiste vrachtwagen voor de dag en konden we verder gaan met het uitpakken en verdelen van de spullen.

Rond 10.30 uur kwamen de eerste klanten al voor het hek staan, één van hen presteerde het zelfs tussen de vrachtwagen door te kruipen en alvast een kijkje te nemen tussen de spullen op het veld. Ruim een uur later waren we klaar met het verdelen en structureren van de spullen en kon het feest langzaam aan beginnen. Rond 11.45 uur stonden er zo’n 150 mensen voor de poort. Zij stonden te popelen om naar ‘binnen’ te kunnen. Toen de kassadames gereed waren en alle verkopers een succeswens hadden gekregen, werd de poort officieel geopend.De eerste kopers renden (dit is werkelijk waar) het veld op om als eerste bij de mooiste spullen te zijn. Er werd flink onderhandeld en de eerste spullen werden voor een mooie prijs verkocht. Tot de sluitingstijd bleven er mensen komen om even rond te neuzen. Onder het genot van een hapje en een drankje zaten een aantal op het terras hun aankopen te bewonderen. Terwijl de markt nog in volle gang was werd er tussentijds al wat geld geteld, zodat we tegen het einde van de markt een beeld zouden hebben waarvoor we de laatste weken zo druk zijn geweest! Om 16.00 uur kwam er een einde aan de gezellige markt en hielpen alle vrijwilligers nog even met opruimen, dat ging overigens een stuk sneller dan het opbouwen. Eén van de vrijwilligers vertelde: “Het is net als met de kerstboom. Over het optuigen doe je uren, maar het aftuigen heb je binnen een half uur geregeld.”


Toen iedereen klaar was met opruimen zaten er nog een groot aantal bezoekers, maar ook vrijwilligers op het terras te genieten van het zonnetje en viel er een hoop stress weg bij de dames van de organisatie. Dagobert Duck kwam met de voorlopige grove berekening van de opbrengst en de dames proostten samen met de kantinebeheerder op de goede opbrengst van deze dag!

Via deze weg wil SC Valburg alle mensen die spullen hebben aangeleverd hartelijk bedanken! En natuurlijk ook alle vrijwilligers bedankt die deze dag tot een succes hebben gebracht voor hun hulp en inzet! Met een leuke nieuwe sleutelhanger aan de sleutelbos zal iedere vrijwilliger nog eens terugdenken aan deze prachtige dag! Bedankt allemaal!
 

Foto’s seizoensafsluiting SC Valburg Jeugd

Net als de rommelmarkt was ook de seizoensfsluiting voor de jeugd van SC Valburg bijzonder geslaagd ! Een fotoimpressie!

Vrijwilligers Bedankt!

Wij bedanken alle vrijwilligers en sponsors die er voor gezorgd hebben dat het sluitingsweekend een groot succes is geworden. Onze speciale dank gaat uit naar de organisatie van het jeugdkamp en de rommelmarkt. Dankzij jullie inzet kunnen we terugkijken op een fantastisch weekend en met een goed gevoel de zomer tegemoet.
 

 
Wij wensen iedereen een fijne vakantie!
 
Bestuur SC Valburg
 
Nieuwsbrief niet ontvangen of krijg je binnenkort een ander e-mailadres?
Laat het ons dan weten via leden@scvalburg.nl zodat je ook in de toekomst op de hoogte blijft van het laatste nieuws over SC Valburg.
Copyright © 2013 SC Valburg
Email Marketing Powered by Mailchimp