Copy
Nieuwsbrief SC Valburg januari 2014
Agenda
SC Valburg 1 - Unitas '28 1
2 februari
14:00 uur

Inhaalprogramma
SC Valburg 1

9 februari
Kijk voor de wedstrijd en tijd op onze website.

Niftrik 1 - SC Valburg 1
16 februari
14:30 uur

SC Valburg 1 -
AAC Olympia 1

23 februari
14:00 uur

Inhaalprogramma
SC Valburg 1

1 of 2 maart
Kijk voor de wedstrijd en tijd op onze website.

DBV 1 - SC Valburg 1
9 maart
14:30 uur
Mail Ruitenheer
Glazenwasserij en schoonmaakservice
06 291 20 625

Job Landman ook volgend seizoen hoofdtrainer

Job Landman en het bestuur van SC Valburg hebben besloten hun samenwerking minimaal met een jaar te verlengen. Het bestuur is zeer tevreden met de huidige werkwijze van de trainer die overkwam van Bennekom 2 en dit seizoen voor het eerst de hoofdmacht onder zijn hoede heeft. Ondanks de wellicht nog tegenvallende prestaties van het vaandelteam is men zeer te spreken over de werkwijze van Landman. “We hebben veel vertrouwen in de trainer. En dan spreek ik niet alleen namens het bestuur, maar voor alle geledingen binnen de vereniging. Een langere samenwerking is dan ook een logisch gevolg daarvan. We zijn blij dat Job ook volgend seizoen hoofdtrainer van Valburg is”, aldus voorzitter Henrie Janssen.

 

1e (voetbal-)seizoenshelft SC Valburg

Beste Valburgers,

Mijn eerste vijf maanden bij SC Valburg zijn voorbij gevlogen en hebben een dubbele lading. Aan de ene kant het uitstekend naar mijn zin hebben en met hulp van goede mensen om mij heen al het één en ander bereikt hebben; aan de andere zijde zwaar teleurgesteld dat “ik/wij” het nog niet voor elkaar hebben om onze “wedstrijdresultaten” van het 1e elftal een beter aanzien te geven. Drie behaalde punten is echt heel magertjes en dat trek ik mij zeer aan.

Daar tegenover staat ons 2e elftal keurig op een tweede plaats en wie weet wat voor moois er door beide teams nog wordt neergezet/behaald in de tweede seizoenshelft. Ik heb dan ook een goed gevoel voor de toekomst en ben zeer verheugd dat ik ook het nieuwe seizoen ”mag” blijven. Het “uurtje” heen en terug fietsen wordt op de koop toegenomen.

Met 32 (heren-)seniorenleden zijn wij natuurlijk extra kwetsbaar bij studie-/werkverplichtingen van de spelers. Ondanks dat mogen wij ons verheugen op een uitstekende trainingsopkomst bij ons 1e en 2e team. Wij hebben deze maand met dertig personen een uitstekend/nuttig trainingsweekend in Noordwijk gehad en dat zegt genoeg over ons goede “wij-gevoel” binnen de club.

Ik hoop dat ik u allen binnen afzienbare tijd kan berichten, dat wij ook qua wedstrijdpunten met ons eerste elftal “het goud hebben”.

Met vriendelijke groet,
 
Job Landman.
 

Drukbezochte Nieuwjaarswedstrijd en -receptie

Op zondag 5 januari vond traditiegetrouw de Nieuwjaarswedstrijd plaats. SC Valburg 1 nam het op tegen SC Valburg Oud 1 (uitslag 4-0). De Nieuwjaarswedstrijd werd voorafgegaan aan een wedstrijd tussen de jongste leden (SC Valburg F1) en het jongste nieuwe team (SC Valburg ME1). Hierdoor en door het mooie weer werden de wedstrijden gespeeld onder het oog van een grote publieke belangstelling. Dit was dan ook duidelijk merkbaar in de kantine waar, aansluitend op de Nieuwjaarswedstrijd, de Nieuwjaarsreceptie werd gehouden. Het aantal bezoekers noopte tot een kleine aanpassing in de opstelling van het interieur van de kantine.

Daarna volgde de Nieuwjaarsspeech van de voorzitter, waarin hij aandacht vroeg aan de steeds kritisch wordende maatschappij, waarbij mensen steeds meer als individu in plaats van als groep door het leven gaan. Ook SC Valburg als vereniging merkt dat. Met vrijwilligers proberen we het iedereen naar de zin te maken, wetende dat dit niet haalbaar is, maar de intentie er altijd is. Daarbij worden keuzes gemaakt vanuit verenigingsbelang, waarbij het individu ondergeschikt is. Zeker als we het over een teamsport als voetballen hebben, staat het team boven het individu en gaat het verenigingsbelang boven het teambelang. En daarbij doen we het helemaal niet zo slecht leert de ervaring. Integendeel zelfs.

Soms lijkt het gras bij de buurman groener, maar als je dichterbij komt merk je dat ook zij met dezelfde problemen te kampen hebben en in het gras kale plekken zitten. Samen zijn we SC Valburg en alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat SC Valburg bestaansrecht heeft en behoud. De voorzitter roept iedereen op om kritisch te blijven, maar naast het geven van commentaar ook eens te kijken naar de dingen die goed zijn en dat te benoemen. Soms moet je tevreden zijn met wat je hebt. Hij sluit af met een toost op het nieuwe jaar, waarbij hij iedereen een gezond en positief 2014 wenst.

Na het officiële gedeelte had iedereen de mogelijkheid om de ervaringen van de wedstrijd, de achterliggende feestdagen en goede voornemens met elkaar te delen. En blijkbaar was er voldoende gespreksstof, want het bleef nog lang druk en gezellig in de kantine. In alle opzichten was er sprake van een positief begin van 2014!
 

Start 2e seizoenshelf: wedstrijden, scheidsrechters en kantinediensten

Afgelopen week heeft de KNVB de definitieve indeling bekend gemaakt voor de 2e seizoenshelft. Met uitzondering van de selectieteams, die een hele competitie spelen, start op 1 februari de zogenaamde voorjaarscompetitie
Voor de TC en Kantinecommissie het sein om aan de slag te gaan met de programmering van wedstrijden en het indelen van de scheidsrechters en bardiensten. De indeling van zowel de scheidsrechters als het barpersoneel wordt binnenkort op de website geplaatst, zodat dit voor iedereen inzichtelijk is.

De nieuwe indelingen zijn inmiddels te vinden op de individuele teampagina’s op de website. Uiteraard staan daar ook de nieuwe meidenteams van SC Valburg tussen: SC Valburg MD (elftal) en SC Valburg ME1 (zevental).
Voor een volledig overzicht van alle activiteiten bij SC Valburg verwijzen we naar de verenigingskalender op onze website, deze vind je via de volgende link (pdf).
 

Nieuws van de Technische Commissie

Na het aangekondigde vertrek van Stan de Waard, keeper van het eerste elftal, is de Technische Commissie op zoek gegaan naar een nieuwe keeper voor de selectie. Op aanraden van onze oud voorzitter Marinus van Pommeren werd er contact gelegd met Wilfred Janssen. Deze 22 jarige keeper heeft na een gesprek met de trainer, voorzitter en Technische Commissie aangegeven open te staan voor een verblijf bij SC Valburg. Na trainingen en oefenwedstrijden kunnen wij als Technische Commissie en begeleiding van de selectie concluderen dat we een goede keeper erbij hebben. We zijn verheugd dat we de selectie van Valburg hebben kunnen versterken. Inmiddels is de nieuwe spits Wouter Meijs ook speelgerechtigd voor de selectie en hebben we na een goed trainingsweekend in Noordwijk een zeer positief gevoel voor de 2de seizoenshelft gekregen.

Een goede teamspirit en een omgeving waarin kritisch gekeken mag en moet worden, zullen zorg dragen voor meer punten in de aankomende periode. Ook bij de jeugd zijn er nieuwe leden bijgekomen. Er komen ons 2 meidenteams verrijken met in totaal 25 nieuwe speelsters. Daarnaast zijn er 4 speler bij andere elftallen bij gekomen.

Wij heten jullie allemaal welkom en wensen jullie en de begeleiders veel plezier en punten.
 

Grensrechter gezocht!

Aangezien Co van Cleef in de winterstop gestopt is met zijn taak als grensrechter van SC Valburg 1 zijn wij dringend op zoek naar iemand die hem kan vervangen. Wil jij de club helpen door op zondagmiddag (al dan niet bij toerbeurt) de functie in te nemen, dan zouden wij dat zeer op prijs stellen! Heb je interesse? Geef dit door aan tc@scvalburg.nl.
 

Een berichtje van de Activiteitencommissie

Vrijdag 20 december is er voor het eerst bij SC Valburg een heuse kerstbingo georganiseerd. Het was een zeer gezellige avond. En er ging een aantal gelukkige winnaars met mooie prijzen naar huis. 
Via deze weg willen wij alle sponsors en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage!

Namens de activiteitencommissie,
Sabine en Maartje
 

Nieuwe sponsor SC Valburg MD1

Eén van de nieuwe teams die na de winterstop aan start zal verschijnen is MD1. Voor dat team hebben we een mooie nieuwe sponsor gevonden, namelijk KLAAZZ. Vanaf begin februari prijkt die naam op de shirts van de MD1.

Begin januari stond de eerste afspraak met Johan en Ingrid van Kleef van het bedrijf KLAAZZ gepland en ruim een week later was het al rond! De komende twee jaar zal KLAAZZ de MD1 sponsoren. 

KLAAZZ is gespecialiseerd in racefietsen en mountainbikes die in alle kleuren en geheel op maat geleverd worden. Daarnaast kun je er terecht voor advies over fietsopbouw, -afstelling en fietshouding. Neem een kijkje op de site www.klaazz.nl voor meer info over deze nieuwe sponsor van SC Valburg.
 

F-pupillen winnen zaalvoetbaltoernooi in Heteren


De F-pupillen hebben het uitstekend gedaan op het zaalvoetbaltoernooi van SDOO. Gespeeld werd er in de Bongerd in Heteren. Op de eerste speeldag (21 december) moesten de jongens nog een beetje wennen en werden de eerste 2 wedstrijden gelijk gespeeld (0-0 en 2-2), daarna ging het steeds beter. Tweemaal werd er gewonnen, maar helaas ging de derde wedstrijd verloren tegen het sterke Excelsior. Op de tweede speeldag (4 januari) ging het nog beter, 3 overwinningen en 2 gelijkspelen waren het gevolg, ook van het eerdere te sterke Excelsior werd nu niet meer verloren. Op naar de finalewedstrijden.

18 januari was het zover, de beste 3 teams uit de voorronden speelden om de ereplaatsen. Het zou gaan tussen Excelsior, Arnhemse Boys en SC Valburg. De eerste wedstrijd tegen de Arnhemse Boys werd er zeer goed gevoetbald en deze wedstrijd werd ruim gewonnen, 5-1. Omdat Excelsior maar met 3-0 gewonnen had van de Arnhemse Boys, zou een gelijkspel voldoende zijn voor de eerste prijs!

In een spannende wedstrijd, waarbij het spel op en neer ging, kwam Valburg via Nick van Noordenburg op een, toch wel verassende, 1-0 voorsprong. De druk van Excelsior werd groter en groter, maar we hebben stand gehouden. Met een schitterend doelpunt van Kay van Noordenburg werd de winst veilig gesteld! Valburg F1 Kampioenuuuuh!! Erg goed gedaan boys, we zijn trots op jullie!!

Namens de trainers en leiders, Björn

Trainingsweekend Noordwijk
Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 januari stond er voor de selectie een trainingsweekend in Noordwijk op het programma. Doel was naast het hebben van een gezellig weekend om uiteraard ook nog wat voetbalactiviteiten te ondernemen. Aan het begin van de vrijdagmiddag vertrokken we met een groep van 20 man richting Noordwijk, de anderen waren bevreesd voor de strandtraining en zeiden dat ze nog moesten werken. Zij kwamen zodoende op een later tijdstip richting de kust. Het onderkomen had de toepasselijk naam “Hotel aan Zee”. Een prima hotel waar in de winter meerdere voetbalteams hun onderkomen hebben gedurende de winterstop.

Na de kamers geïnspecteerd te hebben konden de spelers nagenoeg gelijk door naar het strand voor een pittige looptraining waarbij trainer Job ook mee liep. De overige begeleiding maakte zich nuttig door het geheel te aanschouwen en het maken van enkele foto’s.Na de training was het borreltijd in het centrum van Noordwijk waar de overige spelers ook aanschoven. Het avondprogramma bestond uit een diner in het hotel waarna iedereen vrij was om te gaan en staan waar hij wilde. Na een ontbijtje op zaterdagochtend stonden er twee oefenwedstrijden op het programma. Het 1e speelde tegen Noordwijk 4, een elftal dat voornamelijk uit oud 1e elftal spelers bestond. Het 2e speelde tegen een lager team van Noordwijk. Dit was een team van jonge spelers die behalve redelijk konden voetballen ook erg goed met een rollende r konden praten. Helaas gingen beide wedstrijden verloren. Of de avond ervoor hier invloed op heeft gehad is niet bekend. Laten we ons maar vast houden aan het feit dat een slechte generale vaak een goede uitvoering tot gevolg heeft…

Na een gezellige 3e helft en nieuwjaarsreceptie bij onze Noordwijkse gastheren zat het programma erop. Waar de ene groep ging eten, probeerde de anderen het stapgeld terug te verdienen in het lokale casino. Uiteindelijk kwam iedereen ‘s avonds weer terecht in het Noordwijkse centrum waar het nog lang onrustig bleef.

Op zondagochtend volgde nog een ontbijtje en na de traditionele foto ging eenieder met een goed gevoel terug richting Valburg. Het was een prima weekend. Als de resultaten in de tweede competitiehelft maar de helft zijn van de sfeer in dit weekend, kan het niet anders of er worden nog aardig wat punten gepakt!

Organisatie bedankt!

 

Oliebollenactie 2013

Ook afgelopen jaar organiseerde SC Valburg weer een succesvolle oliebollenactie. Een kort fotoverslag:

Hierbij willen wij alle vrijwilligers bedanken voor jullie hulp.

Koningsdag 2014
Noteer 26 april 2014 alvast in je agenda. Op deze Koningsdag organiseert Sc Valburg in samenwerking met Het Zwarte Schoap een dagvullend programma voor jong en oud. Het programma zal bestaan uit het bekende fiets versieren (in principe alleen voor kinderen maar in overleg met de organisatie is er veel mogelijk), een vrijmarkt, muzikale omlijsting en, voor het eerst sinds jaren weer terug in Valburg, een zeskamp.


Meer informatie leest u in de volgende nieuwsbrief maar zorg in ieder geval dat je op deze dag in Valburg bent!
Nieuwsbrief niet ontvangen of krijg je binnenkort een ander e-mailadres?
Laat het ons weten via leden@scvalburg.nl. Zo blijf je ook in de toekomst op de hoogte van het laatste nieuws over SC Valburg.
Copyright © 2014 SC Valburg
Email Marketing Powered by Mailchimp