Copy
Nieuwsbrief SC Valburg

Agenda
Begin voorbereiding
2 augustus 2016

SC Valburg 1 - Kolping-Dynamo 1
14 augustus 2016
Mail Ruitenheer
Glazenwasserij en schoonmaakservice
06 291 20 625

Ook Valburg krijgt kunstgrasveld

Bijna iedereen heeft het gelezen. Het stond er toch echt. Begin juni, in De Gelderlander. Na een lange periode van (bestuurlijke) gesprekken met de gemeente Overbetuwe, hebben we het college van burgemeesters en wethouders kunnen overtuigen. Kunstgras is echt noodzakelijk voor een toekomstbestendig SC Valburg. In de Kadernota 2017 is de aanleg van kunstgras bij SC Valburg als één van de speerpunt opgenomen voor de komende begrotingsperiode 2017-2020. Concreet wordt door het college €450.000 gereserveerde en is de aanleg van een kunstgrasveld gepland voor de zomer van 2018.

Is het al zeker? Nee, helaas is dat niet het geval. De Gemeenteraad moet de kadernota nog vaststellen en definitieve besluitvorming zal pas in de tweede helft van dit jaar plaatsvinden. Dat houdt ons nog even in onzekerheid. Anderzijds geeft het ons de mogelijkheid om de Gemeenteraad ertoe te bewegen om de aanleg van het kunstgras naar 2017 te halen. Wordt vast en zeker vervolgd!

Start nieuwe seizoen

Het seizoen is teneinde en langzaam komt de zomervakantie in zicht. Ondertussen is de voorbereiding voor komend seizoen in volle gang. Op dinsdag 2 augustus begint de selectie met de voorbereiding op het voor ons liggende voetbalseizoen. Ja, dat is midden in de schoolvakantie. Op 14 augustus speelt SC Valburg 1 haar eerste oefenwedstrijd, thuis tegen Kolping-Dynamo 1. In week 33 starten de trainingen voor de jeugd. In het weekend van 20 en 21 augustus staan de eerste bekerwedstrijden voor zowel senioren als jeugd op het progamma. 

Binnenkort wordt de concept verenigingskalender gepubliceerd op www.scvalburg.nl. In de kalender staan alle speeldata van seizoen 2016-2017 vermeld, inclusief alle geplande acties en activiteiten van SC Valburg. Dus houdt de website in de gaten.

Vacatures

Het seizoen 2015-2016 ligt alweer achterons, het jubileumseizoen vergeten we niet snel. We zijn al geruime tijd met de voorbereidingen voor het komende seizoen bezig. Helaas doen we dat met een gereduceerd aantal vrijwilligers. Diverse mensen zijn gestopt met het uitvoeren van hun taken. Wij danken hun voor hun bijdrage aan SC Valburg en doen gelijkertijd een oproep.In de vorige nieuwsbrief is er een oproep gedaan door de technische commissie voor wat betreft de teambegeleiding voor komend seizoen. Jaarlijks zijn we in deze periode druk om dit te realiseren en zal ook weer gaan lukken. Wat echter steeds ernstigere vormen aanneemt zijn het aantal vacatures binnen de gehele vereniging, het organisatorisch kader.  

De grote hoeveelheid vacatures leidt er toe dat we diverse zaken niet meer kunnen organiseren. Dit knelt behoorlijk. Geen ledenadministrateur, geen volledig bestuur, enkele commissies zonder voorzitters, verschillende vacatures in de diverse commissies en het technisch kader. Als zich geen nieuwe vrijwilligers aanmelden, zullen we keuzes moeten maken en alleen die zaken kunnen doen die minimaal noodzakelijk zijn. 

Ga je dat merken als lid? Jazeker, de kantine die mogelijk vaker dicht zit, nieuwsbrieven die niet meer verschijnen, activiteiten die niet meer worden georganiseerd, wedstrijden zonder scheidsrechters. En zo zijn er nog veel meer zaken die niet meer uitgevoerd worden, waaronder de bestuurlijk administratieve organisatie. 

We willen niet weggooien wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd! Dus kom in actie en help mee om SC Valburg de club te laten blijven waar we als dorp trots op kunnen zijn.


Onderhoud tijdens zomerstop

Je hebt het vast wel gezien. De afgelopen weken is er door de commissie OMK hard gewerkt om onze accommodatie een opknapbeurt te geven. De gebouwen hebben een schilderbeurt gehad, er zijn nieuwe waterafvoeren geplaatst, lekkages zijn verholpen en nog veel meer. Mannen bedankt!  

SC Valburg Voordeelpakket Polis 

Wij zijn verheugd te kunnen mededelen dat door onze hoofdsponsor Guijt een uniek verzekeringsarrangement is samengesteld, waaraan alle leden van SC Valburg kunnen deelnemen. 

De meeste leden hebben hun kostbare bezittingen, zoals de auto, het woonhuis, de inboedel of caravan al verzekerd. Deze zaken lopen heel wat risico’s. Denk maar eens aan een aanrijding, brand, inbraak, storm, schade door vorst, water, blikseminslag of inductie. Zaken waar je niet doorlopend aan denkt, maar die wel heel vervelend zijn als het je overkomt. In geval van schade heb je al genoeg narigheid en kun je geen financiële tegenslag gebruiken. 

Hetzelfde geldt voor o.a. de risico’s van aansprakelijkheid, rechtsbijstand, ongevallen, ziekte, overlijden, beschadiging en/of verlies van zaken tijdens de vakantiereis en kosten van annulering.  

Al deze verzekeringen zijn vaak ondergebracht bij verschillende maatschappijen en/of intermediairs. 

In het SC Valburg Voordeelpakket, dat door Guijt is samengesteld uit producten van verschillende verzekeraars (waardoor leden van SC Valburg profiteren van uitstekende voorwaarden en scherpe tarieven), worden bijna alle verzekeringen op één polis ondergebracht en heb je te maken met maar één verzekeringsloket. Hiermee krijg je niet alleen een duidelijk overzicht, maar één loket biedt ook veel gemak. 

Bovendien worden overlappingen vermeden, omdat alle verzekeringen op elkaar zijn afgestemd. 

Wat helemaal plezierig is, is dat Gerti Deijs alle verzekeringszaken voor je regelt! Gerti werkt al meer dan 20 jaar met veel plezier bij Guijt en is als adviseur het aanspreekpunt voor zowel particuliere- als bedrijfsmatige relaties van Guijt. Ook in geval van schade, kunt u dus een beroep op hem doen. Zo heb je jouw financieel adviseur dicht bij huis.


DE VOORDELEN: 

  • Aantrekkelijke premiestelling
  • Premiekorting oplopend tot 22% 
  • Zeer uitgebreide dekking 
  • Maand- of kwartaalbetaling zonder extra kosten 
  • 24/7 Home Care Service van SOS International 
  • Al uw verzekeringen in een overzichtelijke polismap 
  • Een vast aanspreekpunt voor al uw verzekeringszaken 
  • SC Valburg deelt mee in de beloning die Guijt ontvangt voor haar advies, bemiddeling en beheer van de SC Valburg Voordeelpakket Polissen. 

In een vorige nieuwsbrief hebben wij al gemeld dat Gerti Deijs contact met je zal gaan opnemen. Hij heeft al een aantal leden benaderd, die inmiddels klant van Guijt zijn geworden. 

Voorzitter Henrie Janssen heeft als eerste de “SC Valburg Voordeelpakket Polis” in ontvangst genomen. Zie onderstaande foto.HENRIE:  

“Gerti heeft mij benaderd voor een inventarisatie en analyse van mijn huidige verzekeringspakket. Ik heb hem de benodigde informatie en polissen verstrekt en vervolgens een advies van hem mogen ontvangen.  

Ik moet zeggen: het verzekeringsvoorstel van Guijt was uitstekend. Naast een lagere premie en gelijkwaardige dan wel betere voorwaarden, zijn nu ook de dekkingshiaten in onze verzekeringen gedicht en doublures eruit gehaald.   

Dat is één van de voordelen van het onderbrengen van al mijn verzekeringszaken “onder één dak”, bij Guijt. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik blij ben met mijn nieuwe SC Valburg Voordeelpakket Polis. Bijkomend voordeel is dat ik Gerti kan bellen of mailen als ik vragen heb of als er op verzekeringsgebied iets geregeld moet worden.” 

Wil je het telefoontje van Gerti niet afwachten en direct al weten wat voor jouw persoonlijk de voordelen zijn van een overstap naar Guijt, bel, mail op App dan naar Gerti onder e-mailadres: gerti.deijs@guijt.nl of onder nummer 06-51188580. 

Nieuw terras

Zoals jullie wellicht niet ontschoten zal zijn is het terras van onze vereniging onlangs op een prachtige manier verfraaid. Tijdens de zondag van het jubileumweekend werd duidelijk dat dit terras geheel terecht genoemd is naar erevoorzitter Geert Janssen. Tijdens deze bijeenkomst werd het naamboord ook symbolisch aan de heer Janssen overhandigd.  

Sinds kort hangt het bord ook daadwerkelijk zoals op onderstaande foto te zien is. 

Wij hopen dat eenieder vaak van dit fraaie terras mag genieten. Wel dan het liefst met mooier weer dan de dag waarop de foto is genomen. 


SC Valburg Jeugdkamp 2016

De weersvoorspellingen vooraf zagen er niet rooskleurig uit, maar dat mocht een fantastisch weekend niet in de weg staan. Met man en macht is er gewerkt om extra tenten op te zetten, het Kriekske te regelen voor de nacht, mocht er noodweer uitbreken en noodnummers voor handen te hebben. Maar zoals het spreekwoord zegt: “je krijgt wat je verdiend” is zeker van toepassing geweest voor het jeugdkamp. We bleven gespaard van het noodweer dat elders in Nederland aardig wat schade heeft aangericht. In het kader van het 70-jarig jubileum werd er een cadeau namens de jeugd aangeboden, waarvoor ze hun eigen spaarpot hadden aangesproken. Een prachtige fotocollage met frame op het gebouw van SC Valburg. Een anonieme sponsor heeft de jeugd van SC Valburg zelfs een BBQ aangeboden die gebruikt kan worden voor b.v. kampioenschapsfeesten, seizoenafsluitingen, etc. De officiële opening van het jeugdkamp 2016 was door het afsteken van vuurwerk rond 22:30 uur dan eindelijk een feit!

De vrijdagavond stond in het teken van spellen en een heuse disco op het sportpark. De oudere jeugd heeft zich in Arnhem uit kunnen leven met boerengolf. Het is altijd weer een verrassing waar ze naar toe gaan en wat ze gaan doen. Na een aantal jaren klimmen en klauteren bij Watergoed, was dit een welkome afwisseling. Wij zien een trend dat het zo langzamerhand een spel wordt voor de kinderen om zo laat mogelijk, of zelfs helemaal niet, te gaan slapen. Een hele uitdaging dus voor de begeleiding.

Hoe laat het de nacht ervoor ook was, ’s morgens om 7:30 uur zat iedereen weer aan het ontbijt. Sommigen met dikke ogen, maar vol goede moed voor de activiteiten van de zaterdag! Om 9:30 uur werd het startsein gegeven voor een voetbalclinic van VoetbalParty! Wat een enthousiasme van zowel de kinderen en de vrijwilligers van SC Valburg. Er werd gewerkt aan techniek, spel en competitie. ’s Middags werd er geluncht met pannenkoeken, waarvoor Eelke en Johan maar liefst vier uur in de keuken hadden staan bakken: nogmaals dank hiervoor! Met een volle buik werd de voetbalclinic in de middag opgepakt en rond 16:00 uur afgesloten. Van sommige kinderen was het beste er op dat moment wel af, een goed moment om te genieten van de twee uurtjes “vrij te besteden”. Voor velen werden die in de tent doorgebracht. Om 18:00 uur werd het sein gegeven dat de BBQ was geopend. Als een kudde hongerige wolven kwamen ze erop af. Aan alles was gedacht, vlees, sausen, stokbrood, vleessalade, pastasalade. Met dank aan de vele vrijwilligers en uiteraard sponsoren! Om 20:00 uur stonden de avondactiviteiten op het programma: pannaveldjes,  Lasergamen, filmtent en het kijken van de finale Champions Leage. Moe en voldaan gingen de kinderen de tweede nacht in en warempel. Ze sliepen vrijwel meteen!  

Zondagmorgen kon je een speld horen vallen, om 7:30 uur was alles nog in diepe rust op het sportpark. Waren de oogjes zaterdagmorgen al dik, nu was dit nog een tandje erger. Na het ontbijt was het tijd om de slaapspullen op te ruimen want de vele vrijwilligers werden verwacht voor het afbreken van de tenten. Goed om te zien dat zoveel vrijwilligers zich opofferen om op hun vrije zondag te komen assisteren. Nadat alles was opgeruimd en de ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s waren gearriveerd konden de velden in gebruik worden genomen voor het ouder/kindtoernooi. En eerlijk is eerlijk: wat je ook bedenkt aan activiteiten, hoe spectaculair ook, voor veel kinderen blijft dit toch het hoogtepunt van het jeugdkamp. Rond 13:00 uur kwamen de laatste spelers van het veld en was het nieuwe terras inmiddels helemaal volgelopen met belangstellenden. Restte ons nog een dankwoord richting alle sponsoren, de vele vrijwilligers en de kinderen zelf, ze hebben er wederom een prachtig jeugdkamp van gemaakt. Tot slot, waar iedereen op wachtte: de verloting. Prachtige prijzen waren ons ter beschikking gesteld, met als hoofdprijs een reischeque van € 500,- te besteden bij CenterParcs. Er is weer massaal gekocht en verkocht door Follie, om zo de pot van SC Valburg te spekken. Dank hiervoor! 

Wij als organisatie hebben ook dit jaar weer genoten van de kinderen. Het is prachtig te zien hoe zij genieten, samen spelen, overleggen, uitproberen, lachen en dollen.  Hier doen we het immers voor! 

Namens ons willen we iedereen, die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd om er een fantastisch jeugdkamp van te maken, nogmaals bedanken!! 

Organisatie jeugdkamp  
Erwin, Monique, Ingrid & Gera

Toernooi Mini-pupillen

Zoals wellicht bekend is er onlangs ook een toernooi geweest van onze mini-pupillen. Hieronder een collage van deze geslaagde dag. Voor een groot overzicht van alle foto’s die op deze dag gemaakt zijn klik dan op deze link: http://scvalburg.nl/minitoernooi-mei-2016.aspx.

Op 28 mei was het dan zover, op deze zonovergoten dag was SC Valburg  de gastheer voor de slotdag minicompetitie regio Betuwe-Heuvelrug. 

De organisatie had de keus op SC Valburg laten vallen i.v.m. het 70 jarig bestaan van de club. 

Er waren 12 teams ingeschreven en ook allen aanwezig, dus konden vanaf 10.00 uur de wedstrijden van start gaan onder de bezielende leiding van de 6 arbiters van SC Valburg, die vandaag allen in het geel waren gekleed op de 3 miniveldjes die op het hoofdveld waren uitgezet door vrijwilliger Jan, die van elk veldje een “echt” veld had gemaakt met middencirkel en hoekcirkels. 

Na enkele wedstrijden te hebben gespeeld en veel inspanning te hebben geleverd, was het natuurlijk tijd voor de bekende friet, met snack en wat te drinken. 

Toen ieder hun inwendige mens versterkt hadden, ging men over op het volgende gedeelte, naast de wedstrijden werd er ook gestreden om de penaltybokaal. Wie verschalkte de keeper, Thomas van der Lienden het meest! 

Rond 14.00 uur was het toernooi te einde en ging men over op de uitreiking van de medailles, die iedere speler ten beurt viel, dat komt omdat er deze dag alleen maar winnaars zijn. 

Er is zoals elk jaar ook een goed doel gekoppeld aan deze slotdag en dat was dit jaar ENERGY4ALL.  De opbrengst, die door de spelertjes op allerlei manieren waren binnen gehaald was bijna 800 euro! 

Dus we kunnen terug kijken op een hele mooie en fijne dag voor iedereen, waarbij zeker gezegd mag worden dat SC Valburg zich als een goede gastheer heeft laten zien. 

Dank zeker aan alle vrijwilligers/sponsors die dit hebben mogelijk gemaakt!

Word jij ook scheidsrechterbegeleider?

Voetbalverenigingen hebben steeds meer aandacht voor de scheidsrechters. Goed opgeleide, jonge en fitte scheidsrechters zijn een visitekaartje voor de vereniging. Wil jij daar een bijdrage aan leveren? 

Meer en meer voetbalverenigingen gaan succesvol aan de slag met het invoeren van arbitragebeleid en het aansturen en begeleiden van verenigingsscheidsrechters. De scheidsrechtersbegeleider binnen de vereniging begeleidt scheidsrechters die actief zijn op clubniveau. Hij zorgt ervoor dat de scheidsrechters kunnen acteren in een veilige omgeving en voorziet ze van tips en feedback. De scheidsrechtersbegeleider werkt onder de verantwoordelijkheid van de scheidsrechterscoördinator. Hij zorgt ervoor dat clubscheidsrechters hun hobby op een prettige en veilige manier kunnen uitoefenen. 

In het kader van een Veilig Sport Klimaat heeft de KNVB de module Scheidsrechtersbegeleider ontwikkeld. De module bestaat uit twee bijeenkomsten bij de vereniging. Tijdens deze bijeenkomsten wordt constant de koppeling tussen theorie en praktijk gezocht. De praktijk is hierbij altijd leidend. Tussen de twee cursusdelen door gaan cursisten aan de slag met het begeleiden binnen hun vereniging. Als ze na twee avonden aan de voorwaarden hebben voldaan ontvangen zij het certificaat Scheidsrechtersbegeleider binnen de vereniging.  

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Cees Hensen. 

Het uitgebreide artikel is ook te vinden op http://www.scheids-assist.nl/nieuws/word-jij-ook-scheidsrechtersbegeleider

Nieuwsbrief niet ontvangen of krijg je binnenkort een ander e-mailadres?
Laat het ons weten via leden@scvalburg.nl. Zo blijf je ook in de toekomst op de hoogte van het laatste nieuws over SC Valburg.
Copyright © 2016 SC Valburg
Email Marketing Powered by Mailchimp