Copy
Nieuwsbrief SC Valburg mei 2015

Agenda

22 mei
Buffet
19:00 uur

Feestavond/
vrijwilligersavond

20:30 uur

29 mei
Inloop Jeugdkamp
19:00 uur

30 mei
Jeugdkamp ZPORTZ voetbaldag

31 mei
Ouder-kindtoernooi
en loterij: Win
een luchtballonvaart!
Mail Ruitenheer
Glazenwasserij en schoonmaakservice
06 291 20 625Nieuwe trainers dameselftal stellen zich voor

Zoals waarschijnlijk al bekend is, heeft het dames elftal sinds dit jaar twee nieuwe trainers. Dat zijn Herman van Meel en Lambert Jansen. Hieronder stellen zij zich aan jullie voor:

Hallo sportvrienden,
 
Ik zal mezelf eerst even voorstellen, ik ben Herman van Meel, 53 jaar en getrouwd met Truus. Ik heb één dochter(Marina),  speelster van het dameselftal van SC Valburg. Na mijn actieve voetbal carrière bij Excelsior, EMM en SVHA, heb ik mijn trainers certificaat meisjes-/damesvoetbal gehaald.

Na 14 jaar trainer te zijn  geweest van verschillende  meisjes-/damesteams van SVHA, was ik toe aan een nieuw uitdaging. Op de zondag stond ik vaak langs de lijn bij de dames van Valburg als toeschouwer, vader en liefhebber van het spelletje. Na een gesprek met André van Ginkel (Technische Commissie) over voetbal en dames, kwam naar voren dat SC Valburg een damestrainer zocht voor het nieuwe seizoen.

Afgesproken werd dat ik de dames een paar keer zou trainen en kijken of ik, maar vooral de dames, het leuk zouden vinden als ik de nieuwe trainer/coach zou worden. Na een paar trainingen zag ik dat er veel plezier en potentie in dit team zit. Ook de dames vonden de trainingen leuk en waren enthousiast. Een goede samenwerking stond niets meer in de weg.    

Ik hoop dat ik met deze enthousiaste dames een leuke en sportieve tijd tegemoet ga.

Met sportieve groet,
Herman van Meel


Mijn naam is Lambert Janssen,
 
Geboren 02 juni 58 te Elst. Op mijn 7e zijn mijn ouders naar Valburg getogen, naar de Ingen-Nulandstraat 2. Hier ben ik begonnen met voetballen en heb ik ruim 17 jaar gewoond. Ik ben getrouwd op mijn 25e met mijn vrouw Geja. We hebben twee zoons en één dochter. Ik ben bij SVHA gekomen toen mijn dochter ging voetballen in de E. 

Ik leerde daar ook Herman kennen die een team hoger had. Ik heb deze meiden begeleid tot de A. Toen de meesten van hen naar de dames vertrokken ben ik bij Herman terecht gekomen. Daar ben ik bij gebleven tot de dames uit elkaar gingen. We hebben dit seizoen de B-meiden begeleid, dus zo'n beetje 15 jaar in totaal bij SVHA. We gingen een paar keer kijken bij Dames 1 van Valburg omdat Marina, Hermans dochter, hier voetbalde. Herman is gevraagd om trainer/leider te worden en hij stemde toe, mits ik met hem meeging. Het stond mij wel aan, die nieuwe uitdaging. 

Het is een goed voetballend en een leuk en hecht team samen. Buiten voetbal heb ik nog een hobby en dat is uilen kweken. Ik hoop dat we samen nog veel leuk voetbalplezier mogen beleven. 

Lambert Janssen


 

 

Vacatures Sponsorcommissie

Na enkele jaren van trouwe dienst heeft stopt Erwin Bouwman met zijn activiteiten voor de sponsorcommissie. Uiteraard zijn wij op zoek naar één of meerdere opvolgers voor hem. De sponsorcommissie is een belangrijke commissie binnen onze vereniging, aangezien sponsoren het mogelijk maken dat wij (en alle kinderen) onze hobby in ons dorp kunnen uitoefenen.

Denk jij dat voor SC Valburg te kunnen betekenen of wil je graag meer informatie hierover? Graag! Neem dan contact op via penningmeester@scvalburg.nl. Meer informatie over vacatures binnen SC Valbug vind je hier.
 

Eieractie groot succes

Iets voor Pasen gingen onze jeugdspelers en leiders langs de deur in verband met de traditionele eieractie. Dit is wederom een groot succes gebleken. Ze hebben zelfs meer eieren verkocht dan afgelopen jaar!

Alles jeugdspelers, leiders alsmede de kopers bedankt en uiteraard in het bijzonder een bedankje voor de familie Maassen van Maassen Pluimveebedrijf te Homoet voor het sponsoren van deze actie!Onderstaande tekst is mogelijk ook voor u van toepassing. Als dat het geval is dan leest u hieronder hoe u mogelijk voor een vergoeding in aanmerking kan komen.
 

Leergeld Oost-Betuwe 

In december 2014 is Stichting Leergeld Oost-Betuwe opgericht (website). Deze lokale stichting is onderdeel van de landelijke organisatie Leergeld Nederland. Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenoten heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Via ruim 75 lokale Leergeld stichtingen biedt zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Leergeld Oost-Betuwe is actief in Lingewaard en Overbetuwe. Per 1 april 2015 zijn we operationeel en nemen we de eerste aanvragen in behandeling. Aanvragen voor ondersteuning dient u in via aanvraag@lgob.nl

In Overbetuwe en Lingewaard groeien ruim 600 kinderen van 4 tot 18 jaar op in een gezin met een inkomen rond bijstandsniveau. Leergeld Oost-Betuwe zet zich in voor participatie van deze kinderen en dus het voorkomen van maatschappelijke uitsluiting. Dat doen we bijvoorbeeld door ons richting gemeenten en scholen sterk te maken voor deze groep. Zo zijn de steeds duurder wordende schoolreisjes voor steeds meer mensen niet meer te betalen. We verwijzen ook door naar regelingen van het rijk en de gemeenten waarop mogelijk een beroep kan worden gedaan. 

Als dit niet volstaat, kunnen we de kinderen helpen met een financiële bijdrage in bijvoorbeeld een schoolreisje, de contributie van een sportclub of een muziekinstrument. Soms kunnen we ook helpen met een fiets of computer. Daarvoor wordt altijd een inkomenstoets uitgevoerd volgens de Leergeld methode en staat het belang van het kind voorop.

De vrijwilligers van Leergeld Oost-Betuwe zijn actief om zoveel mogelijk kinderen te bereiken en te helpen. Kent u via de vereniging waar u actief bent of privé iemand die onze hulp goed kan gebruiken, wijs hen dan op de mogelijkheden van Leergeld Oost-Betuwe. 

Onze financiële middelen zijn afkomstig van giften en sponsoring door verenigingen, ondernemingen, stichtingen en particulieren. Als u ons op financiële of andere wijze wilt ondersteunen of met ons wilt samenwerken voor het belang van de kinderen in onze gemeenten, dan horen wij dat graag van u. U kunt ons bereiken via info@lgob.nl

Namens alle vrijwilligers van Leergeld Oost-Betuwe, 
Bedankt voor uw betrokkenheid
 

Opbrengst Rabobank Clubkascampagne

De opbrengt van de Rabobank Clubkascampagne is dit jaar voor SC Valburg uitgekomen op een bedrag van € 552,08. Wij hebben dus in totaal 134 stemmen gekregen. Van de 220 deelnemende vereniging zijn wij qua resultaat geëindigd op een 33e plaats.

Ondanks de iets lagere opbrengst dan afgelopen jaar, zijn wij natuurlijk erg blij met alle steun en bedanken wij iedereen die op ons gestemd heeft!
 

Bierfest SC Valburg

Vrijdagavond 27 maart was het zover. De bierpullen waren aangeschaft, de nieuwe vlaggenlijnen hingen te pronken in de kantine, de worsten en broodjes lagen klaar en de playlist stond vol met schlagersmuziek. De activiteitencommissie had alles weer tot in de puntjes geregeld. De begeleiding van de selectie had zelfs de trainingsavond ervoor aangepast, om met een zo groot mogelijke groep aanwezig te kunnen zijn.

Ondanks dat bleek de trend van de lage opkomst tijdens verkiezing van de Provinciale Staten en Waterschappen zich nu ook door te zetten bij SC Valburg. Tijdens de avond werd hier wel over gesproken. Wat hield de mensen thuis of in ieder geval niet bij SC Valburg? 

De conclusie werd uiteindelijk dat mensen pas weten wat dit met de organisatie doet, als ze zelf een keer de organisatie zijn geweest. Er werd daarom maar besloten om niet langer over dit feit na te denken. Leuker was het om te kijken hoeveel bierpullen er op een dienblad getild konden worden en om gezellig samen de broodjes te eten die uitgedeeld werden. 

Toen de volgende morgen langzaam aan de ogen opengingen en direct daarop volgend een portie hoofdpijn startte, wist iedereen het zeker: dit was een avond waar je bij had moeten zijn!

Nieuwsbrief niet ontvangen of krijg je binnenkort een ander e-mailadres?
Laat het ons weten via leden@scvalburg.nl. Zo blijf je ook in de toekomst op de hoogte van het laatste nieuws over SC Valburg.
Copyright © 2015 SC Valburg
Email Marketing Powered by Mailchimp