Copy


       Vanda Munskänkar informerarÄntligen startar Munskänkar - hösten!

Hoppas ni alla har haft en fin, vinfylld sommar! Vädret har det inte varit mycket att klaga på på de flesta ställen i Finland, så antagligen har de flesta fått njuta värmen. 

Förra gången vi träffades var på den utomordentliga vårfesten i juni, där Bo Forskåhl hade helhetsansvaret för mat, sång och vin! Snapsen uppskattades också av oss vinälskare och spontana program uppstod vid många bord  längs kvällenJag vill ännu tacka Bo för hans insats för att göra festen en kväll att minnas. 

Kanske de flesta redan har börjat komma till staden, så det är dags att påminna om programmet vi har för hösten. 

Första provningen går av stapeln 26.8. då Grankulla Munskänkars ordförande Kim Vuori kommer och berättar om kombinationen Vin och Ost. Han har dragit presentationen med 6 olika viner och 6 olika ostar också i Grankulla och jag har hört att deltagarna var väldigt nöjda med vad de fick höra och smaka. Anmälningar senast 22.8. till camilla.westerlund@folkhalsan.fi

Vi har också 2 andra fina tastingar inbokade, så kolla dem här nedanför. Och notera givetvis julfesten.

Stockholms-resan, som Göran berättade om på sommarfesten, hittar ni också mer info om här under. För tillfället har 12 stycken anmält sig till resan, men givetvis ryms det fler med. Sista anmälningsdag är på nästa tasting, alltså 26.8. 

Nedanför finns också info om beställningar av både 1-betygsböcker och förkläden, som endel redan har visat intresse för.

Välkomna på höstens första tasting!

Mvh,
Lena


Stockholms-resa 26.9. - 28.9.2013

Resan ordnas 26.9. - 28.9.2013. På båten har vi en vintasting och på dagen i Stockholm besöker de som vill Vin och Sprithistoriska museet (20 euro). Museet inhyser tre utställningslokaler, inklusive permanenta utställningen Spritlandet Sverige - en interaktiv utställning där besökarna använder sina sinnen, genom att bland annat lukta på olika dofter i doftstationer.Muséet har flyttat in i nya utrymmen 2012 och är väl värd ett besök, enligt dem som varit på plats. 

Pris 213 euro. Priset innehåller bädd i 2-personers Promenade-hytt, 2 st frukostkuponger, 2 st buffetkuponger, 1 vintasting på båten. 
Mer info får du direkt av Göran Stenman g.stenman@kolumbus.fi, som också tar emot anmälningar.

Sista anmälningasdag 26.8.2013Tastingar hösten 2013


26.8.2013 - Ost och Vin med Kim Vuori. Se info ovan. Anmälningar senast 22.8.

19.9.2013 - Sture Skogström, verksamhetsledare för Munskänkarna i Finland kommer för att dra en tasting under rubriken: Viner, bilder och prat från och om Alsace. 

7.10.2013 - Väntasting. En tasting där vi hoppas att alla skall bjuda in vänner och bekanta för att komma och bekanta sig med verksamheten. Vilka viner vi då smakar, är ännu inte riktigt klart. 

31.10.2013 - Importören Concha Y Toro kommer för att presentera och låta oss smaka på Argentinas egen druva Malbec. Vinerna av druvan är vanligtvis mörka och fylliga och passar till höstens varma smakrika rätter.   

22.11.2013 - Julfest

Och vi börjar ju alltid kl 18.45!

Förkläden med Munskänkar - logo?

Det har varit väldigt glädjande att vi ofta har lyckats hitta personer som avgiftsfritt kommer till Munskänkarna i Vanda och berättar om viner. Fastän personerna inte har velat ta betalt, har vi ofta i styrelsen tyckt att det skulle har varit väldigt roligt att som tack kunna ge en liten gåva åt kvällens presentatör.

Därför kommer vi att låta göra förkläden (se bild) med Vanda Munskänkar - logo, som vi kan ge som gåva. Ifall nån av er också vill ha ett eget Vanda Munskänkar - förkläde, så kan vi beställa till alla hågade. 
Pris 29 euro.

Skicka in era beställningar senast 1.9.2013 till lena.halen@contenta.fi 

Ny ettbetygsbok

Munskänkarnas nya ettbetygsbok har sett dagens ljus. Tidigare har det endast funnits ett kompendium, men nu har informationen samlats i en bok, som publicerades sent i våras.

Boken tar upp vinets historia, vinodlingens och vinproduktionens olika faser, beskriver de europeiska vinländernas särdrag och lär ut en grundläggande vinprovningstekniken. Ett grundläggande infoverk för alla vinälskare. 


Pris: ca 12 euro (exakt pris beror på valutakursen vid beställningstidpunkten) 

På tastingen i maj informerades det om boken och de som var intresserade beställde boken. Om det ännu finns någon som är intresserad att beställa boken, så anmäl det åt Krister senast 1.9., så beställer han boken från Sverige. 

 


Kom ihåg våra hemsidor... 

Ifall du vill hitta info i skriftlig form om våra tastingar och annat nyttigt material, så skall du besöka Vanda Munskänkarnas hemsidor. Där hittar du också tasting-datumen.

Du har antingen klicka här eller kopiera länken http://munskankarna.eget.net/site/ och sätta in den i din webbläsare. 

... och våra FB-sidor

På våra Facebook - sidor Munskänkarna i Vanda finns det också information som intresserar vinvänner.

Dela med dig av vininfo, bilder, tips om trevliga restauranter med goda viner eller vad du tycker att vi borde få kunskap om. Och se vad andra vill berätta åt oss.