Copy

Gratis melk en fruitsap op kamp!

Ook dit jaar sparen wij mee voor melk op kamp. Alle bussen melk van Joyvalle hebben deze maanden een rood flapje en per 10 flapjes die wij binnen brengen, krijgen we een gratis liter melk.
Aangezien wij elke dag op kamp liters melk drinken, komt dit zeker van pas!

NIEUW IN 2015: APPELSIENTJE DOET MEE!

Sparen jullie mee? Tot en met zondag 1 juni kunnen jullie alle verzamelde flapjes binnenbrengen bij de leiding. Vraag zeker ook aan je buren, vrienden en familie om mee voor ons te sparen!
Meer info op http://www.lekkeropkamp.be/


... en ook de speculoospasta


Lidgeld nog niet betaald?

Helaas zijn er nog steeds leden die hun lidgeld voor het werkjaar 2014-2015 niet betaald hebben. Het werkjaar loopt van 1 september 2014 tot 31 augustus 2015, zoals het schooljaar dus. Het lidgeld voor dit werkjaar bedraagt 22,- EUR en kan uitsluitend betaald worden via overschrijving op de rekening van vzw Chiro Roosbeek BE69 4346 2557 0178 met vermelding van naam en voornaam van het kind waarvoor lidgeld wordt betaald.
Breng dit a.u.b. in orde!
Met dank.

 


Chiro van
14u00 tot 17u30
... toch?

De leiding vraagt de nodige aandacht voor het aanvangs- en slotuur van de Chiro. Te vaak komen kinderen te laat of worden te laat opgehaald. Voor de telaatkomers moet het spel nog eens opnieuw uitgelegd worden of moeten de kampen herverdeeld worden of erger nog moet de telaatkomer vaststellen dat de groep al naar het speelbos vertrokken is. Kinderen die te laat afgehaald worden blijven onder toezicht van de leiding waardoor de leidingskring (die ’s zondags na de Chiro gehouden wordt) pas later kan beginnen. Voor de leiding die ’s avonds nog naar hun kot moet vertrekken is dat ook vervelend.
Met dank voor uw begrip en respect.

 

Beste TAXI-ouders

Daar de Zavelstraat smal is en het bij het einde van de zondagnamiddagvergadering nogal druk is, vragen we alle autobestuurders langs dezelfde kant - namelijk vanaf de Leuvensesteenweg - de Zavelstraat in te rijden.
Hierdoor staat iedereen aan dezelfde kant geparkeerd en moeten de kinderen niet oversteken wat vooral tijdens de donkere winteravonden gevaarlijk is. Tevens voorkomen we hierdoor verkeersopstoppingen en frontale botsingen op het smalle rijvak.
Weeral bedankt voor uw begrip en medewerking!
 
De leiding
 

I

 
nieuwsbrief # 046
april 2015

 

Wat baten kaars en bril als de uil niet zien wil ... ?

Er is blijkbaar onduidelijkheid over het feit of er nu aanstaande zondag al dan niet Chiro is. Bij deze: wegens de Chirofuif op zaterdag 25 april is er op
 

ZONDAG 26 APRIL
GEEN CHIRO

en ook nog: wegens het feestweekend op 1 & 2 mei (waarop we jullie allemaal verwachten!!) is er op
 

ZONDAG 3 MEI
OOK GEEN CHIRO

 

Wij proberen via de nieuwsbrief, de website en facebook de leden en ouders zo volledig mogelijk te informeren over onze werking. We gaan er dan wel vanuit dat de aangereikte info ook gelezen wordt. Het kan aan ons liggen maar er gaat toch iets goed mis als we vaststellen dat er leden zijn die niet eens weten dat we een nieuwsbrief hebben waarop iedereen kan intekenen.

Anderzijds stellen we vast dat de vorige nieuwsbrief door 57,1% (!) van de geadresseerden werd geopend. Bij de 42.9% die de nieuwsbrief dus niet lazen behoren díe leden die op zondagnamiddag op de Chiro komen en vaststellen dat hun afdeling thuiskomt van het afdelingsweekend dat zij net gemist hebben. Of de ouders die hun kinderen vlug droppen en doorrijden op een zondagmiddag dat er geen Chiro is. In het beste geval is er voor de andere afdelingen wél Chiro en kunnen ze daar terecht. Anders …?!

Bij twijfel kan je ook de KALENDER op de website www.chiroroosbeek.be raadplegen. We proberen die kalender zoveel als mogelijk up to date te houden en als ons dat eens niet lukt mag je gerust een mailtje sturen om ons terecht te wijzen. Graag zelfs! Neem je verantwoordelijkheid en draag bij tot de goede werking van onze groep.
        
 

Beste Keti’s en Aspi’s,

 
Zoals elk jaar gaan we samen met het gewest op Keti-Aspi weekend. Ook dit jaar hopen we dat Roosbeek massaal van de partij is. Het weekend zal doorgaan van 8 tot 10 mei in de Witte hoeve in Zichem.

Inschrijven kan je via www.gewestsuikerspin@hotmail.com .

Zet in je mail je naam, Chiro, geboortedatum en of je vegetarisch bent of niet. Daarna krijg je van het gewest een mail met meer informatie zoals de prijs, uur, plaats en dergelijke. Als je vragen hebt over dit weekend kan je die altijd stellen aan je leiding of aan het gewest!

Door dit weekend zal het op 10 mei dan ook geen Chiro zijn voor de Keti’s en  Aspi’s.

Groetjes
Krukke en Ward

 


 

UNIEK!

Het "60 jaar Chiro Roosbeek" T-shirtWie wil er geen eigenaar zijn van zo een T-shirt?

Ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Chiro Roosbeek werd er een speciaal logo ontworpen. De Chiro besliste om dit te laten drukken op T-shirts en zo een mooi aandenken te hebben aan de 60ste verjaardag van onze jeugdbeweging.

Hoe word je trotse bezit(s)ter van deze unieke T-shirt?

Op zaterdag 2 mei kan je vanaf 14u00 terecht op de Chiro om een T-shirt te passen en te bewonderen. Je bestelt dan de gewenste maat en aantal. De prijs per T-shirt bedraagt 12€.
Als alle T-shirts gedrukt zijn (vermoedelijk na een drietal weken), kan je ze op een zondag komen afhalen op de Chiro.

Mis deze kans op een uniek collectors item niet!
 

Pizza Titonno!

Gegroet tito's! Het is bij deze officieel, op 8-9-10 mei gaan wij op weekend!
 
Sergio Herman en Evi Hanssen openen een nieuw Pop-uprestaurant om deel te nemen aan de koksrace, en ze nodigen  niemand minder dan jullie uit om hier in de keuken te staan. Het pop-uprestaurant zal zijn deuren openen op 8 mei, te
 
Scouts Herent
Kouterstraat 92 Bis
3020 Herent
,
om 19u30. Jullie krijgen dan tot 10 mei 11u30 de tijd om Evi en Sergio van jullie kwaliteiten als topchefs te overtuigen. (Ps: geen nood, tussen dit alles zorgt Jeroen Meus ervoor dat jullie zelf ook wat te eten krijgen. 
 
In een keuken sta je natuurlijk niet in je pyjama. Wij verwachten jullie daarom allemaal in een piekfijn uitgeruste koksoutfit! (zie foto ;) ). Neem dus zeker een koksoutfit mee op weekend!

iPhones, iPads en alle andere merkvarianten hierop laten jullie beter thuis. Je kan onze doortocht in 'mijn pop-uprestaurant' na het weekend wel op tv bezichtigen. Snoep is ook niet nodig, Jeroen zal wel genoeg eten voorzien. Wij vragen jullie ook om een bedje of een matras mee te nemen! Wij hebben hier wel een paar veldbedjes op de chiro, maar niet genoeg om iedereen hiervan te voorzien! 
 
Oh ja, om de pop-uplocatie en de kwaliteitsvolle ingrediënten te kunnen bekostigen, vragen wij jullie om een kleine weekendbijdrage van €25, te betalen op BE91 0634 7935 8776, met vermelding van naam lid. Ook graag een bevestigingsmailtje hier: polientje1@hotmail.com, (+ vermelding hier of je een veldbedje van de chiro wenst of niet). Dit alles graag ten laatste op donderdag 30 april! 
 
Groetjes en tot dan!!
Glenn en Paulien