Copy

Gratis melk en fruitsap op kamp!

Ook dit jaar sparen wij mee voor melk op kamp. Alle bussen melk van Joyvalle hebben deze maanden een rood flapje en per 10 flapjes die wij binnen brengen, krijgen we een gratis liter melk.
Aangezien wij elke dag op kamp liters melk drinken, komt dit zeker van pas!

NIEUW IN 2015: APPELSIENTJE DOET MEE!

Sparen jullie mee? Tot en met zondag 1 juni kunnen jullie alle verzamelde flapjes binnenbrengen bij de leiding. Vraag zeker ook aan je buren, vrienden en familie om mee voor ons te sparen!
Meer info op http://www.lekkeropkamp.be/


... en ook de speculoospasta


Lidgeld nog niet betaald?

Helaas zijn er nog steeds leden die hun lidgeld voor het werkjaar 2014-2015 niet betaald hebben. Het werkjaar loopt van 1 september 2014 tot 31 augustus 2015, zoals het schooljaar dus. Het lidgeld voor dit werkjaar bedraagt 22,- EUR en kan uitsluitend betaald worden via overschrijving op de rekening van vzw Chiro Roosbeek BE69 4346 2557 0178 met vermelding van naam en voornaam van het kind waarvoor lidgeld wordt betaald.
Breng dit a.u.b. in orde!
Met dank.

Chiro van 14u00 tot 17u30
... toch?

De leiding vraagt de nodige aandacht voor het aanvangs- en slotuur van de Chiro. Te vaak komen kinderen te laat of worden te laat opgehaald. Voor de telaatkomers moet het spel nog eens opnieuw uitgelegd worden of moeten de kampen herverdeeld worden of erger nog moet de telaatkomer vaststellen dat de groep al naar het speelbos vertrokken is. Kinderen die te laat afgehaald worden blijven onder toezicht van de leiding waardoor de leidingskring (die ’s zondags na de Chiro gehouden wordt) pas later kan beginnen. Voor de leiding die ’s avonds nog naar hun kot moet vertrekken is dat ook vervelend.
Met dank voor uw begrip en respect.

 
Beste TAXI-ouders
Daar de Zavelstraat smal is en het bij het einde van de zondagnamiddagvergadering nogal druk is, vragen we alle autobestuurders langs dezelfde kant - namelijk vanaf de Leuvensesteenweg - de Zavelstraat in te rijden.
Hierdoor staat iedereen aan dezelfde kant geparkeerd en moeten de kinderen niet oversteken wat vooral tijdens de donkere winteravonden gevaarlijk is. Tevens voorkomen we hierdoor verkeersopstoppingen en frontale botsingen op het smalle rijvak.
Weeral bedankt voor uw begrip en medewerking!
 
De leiding

 
nieuwsbrief # 044
maart 2015

 

Paaseieren rapen!

We verwachten alle kinderen op Paaszondag om 11:00 uur aan het Chirolokaal Berkenheem in de Zavelstraat om samen met de Paashaas naar eieren te zoeken.

Ook voor de ouders heeft de Paashaas wat voorzien.

Vergeet je mandje niet!

De leiding
 

Bivaknieuws!

Op het bivakweekend (20-22 maart 2015) is besloten dat de leden door de ouders naar de bivakplaats in Sint-Truiden worden gebracht op zaterdag 1 augustus. Zij worden verwacht om 15u00. Dan zal het bivak geopend worden en vinden allerhande activiteiten plaats (mét de ouders).
Om 18u00 nemen de ouders dan afscheid van de kinderen.

Er zal tijdens het bivak GEEN BEZOEKDAG zijn.

De Ribbels worden op dinsdag 4 augustus door de ouders naar de bivakplaats gebracht. Zij worden daar verwacht om 19u00.

Meer nieuws over het bivak later in onze nieuwsbrieven en op onze vernieuwde site www.chiroroosbeek.be

 


Aarrr Ribbels!

Al jaren varen wij met ons schip over de wilde zeeën langs verschillende havens. Door te roven en te plunderen hebben wij ondertussen een heel grote schat verzameld! Maar toen we terug op ons schip kwamen na onze laatste pauze hadden we een groot probleem: onze schat was verdwenen! Wij zijn dus op zoek naar enkele stoere piraten die ons kunnen helpen om de schat te vinden!
Durven jullie deze uitdaging aan? Dan verwachten we jullie op ons fantastisch ribbelweekend! Jullie zijn welkom op vrijdag 17 april om 19u00 op de chiro. Jullie ouders mogen jullie da weer komen ophalen op zondag 19 april om 11u00.

Wat moeten jullie meebrengen?

  • Kleren om je te verkleden als piraat
  • Een tandenborstel, tandpasta en ander toiletgerief om jullie een weekend proper te houden
  • Slaapzak, pyjama, kussen, knuffel om goed te kunnen slapen
  • Spelkledij en reserve spelkledij (voor alle weersomstandigheden)
  • Schoenen en reserve schoenen
  • Regenkledij
  • Genoeg proper ondergoed
  • Een dikke trui
  • Een zaklamp
  • GEEN snoep, de keukenploeg zal genoeg tussendoortjes voorzien
Eventuele medicatie (die je best op voorhand afgeeft aan de leiding).

Om in te schrijven vragen we jullie om 15 euro over te schrijven op het rekeningnummer BE87 7330 3114 3494 met vermelding van de naam van de Ribbel EN om een mailtje te sturen naar annikalux@hotmail.com VOOR 10 april. Vermeld ook in de mail of je kind medicijnen moet nemen, bepaalde allergieën heeft of andere dingen waar we zeker rekening mee moeten houden. Als er nog vragen zijn, twijfel dan niet om ons te contacteren!

Wij kijken er al naar uit!
Rui, Wiske en Annika


 
 

Tito's! 

 

Eindelijk is het er dan, het langverwachte tekstje voor ons weekend! (Die Glenn toch..)

Dit jaar gaan we op weekend van 8 tot 10 mei, wanneer het al goed warm is, en als laatste fantastische uitlaatklep voor jullie (en jullie leiding - Glenn) moeten beginnen te leren.

Meer praktische info volgt heel gauw in de volgende nieuwsbrief!

 

Kruis dit weekend zeker al aan in jullie agenda zodat jullie het niet kunnen vergeten, en tot snel!

 

xoxo xoxo

Je leiding

 
 

Fietsparking

De warme maanden van het jaar komen eraan en dan komen velen van jullie met de fiets naar de Chiro. Omdat er bovenaan de Chiro-terreinen (tussen het WC en de ‘witte container’) te weinig plaats is om alle fietsen te plaatsen willen we testen of we de inrit naar de garage van de nieuwbouw als fietsenparking kunnen inrichten. (niet tegen de deur of de poort!!). Deze fietsenparking staat dus aan de straat en er is geen (sociale)controle. Misschien eens nadenken over een fietsslot?