Copy

BALLETJES ROLLEN EN AFWASSEN

Op zaterdag 25 juli vanaf 10u00 richten we weer een werkvoormiddag in voor vrijwilligers die ons een handje komen toesteken bij de voorbereiding van het bivak.
Er wordt gewerkt in 2 ploegen. Eén ploeg maakt samen met de kookmoeders van een hele grote hoop gehakt veel kleine en grotere balletjes en de tweede ploeg wast al het keukenmateriaal af. Om hygiënische en praktische redenen worden geen kinderen toegelaten tot ploeg één.


 
 
 

SCHERPENHEUVEL

Traditiegetrouw gaan we met de keukenploeg en (de dappersten onder) de leiding de laatste zondag vóór het bivak op bedevaart naar Scherpenheuvel om Onze Lieve Vrouw te vragen om een oogje in ’t zeil te houden tijdens het bivak. Als je ook mee wil gaan: we vertrekken zondag 26 juli met de fiets om 7u15 stipt op het kerkplein te Roosbeek. Ouders zijn ook welkom. Voor wie met de wagen wil gaan spreken we af in de basiliek voor de mis van 9 uur. Terug in Roosbeek omstreeks 12u00

 
 

 
nieuwsbrief # 050
juli 2015

Bivak 2015


Op zaterdag 1 augustus beginnen we naar jaarlijkse traditie aan het hoogtepunt van het Chiro-jaar, jawel HET KAMP. Dit jaar mogen ouders, kennissen en andere sympathisanten op 1 augustus al eens een bezoekje brengen aan de kampplaats van hun kinderen, als alles nog piekfijn in orde is.

Het is de bedoeling dat u uw kinderen om 15u, gepakt en gezakt naar de kampplaats brengt. Wanneer iedereen – of toch bijna iedereen – aanwezig is, kan de bezoekdag van start gaan.

Kom zeker op tijd, zodat de kids de eerste activiteiten nog niet moeten missen. Ouders mogen gerust meedoen met die activiteiten, maar ze kunnen er ook voor kiezen om te genieten van een hapje en een drankje. Tussen deze afdelingsactiviteiten door zorgen we ervoor dat iedereen genoeg tijd heeft om de hele kampplaats te verkennen.

Tijdens de bezoekdag zullen alle kinderen en leiding ook verkleed zijn in ons kampthema ‘Aan boord van de RMS Noordland’. Kom jij verkleed als een heuse zeebonk? Of als reiziger die de grote oversteek waagt? Of misschien liever als kapitein? Laat je creativiteit de vrije loop!  

De ribbels zijn zeker ook welkom op de bezoekdag maar zij moeten ’s avonds wel weer mee met mama en papa. 4 augustus om 19u is het aan hen om aan het kamp te beginnen. Meer info rond de aankomst van de ribbels is te verkrijgen bij de ribbelleiding. 

Om 18u eindigt de bezoekdag en moeten ook de laatste oudjes de kampplaats verlaten. Gelieve dit zo vlug mogelijk te doen zodat de leiding ervoor kan zorgen dat mama en papa niet gemist worden. De papa moet zelf maar voor de mama zorgen, maar een restaurantje op de terugweg kan wonderen doen.
 

Terug naar huis

zal zoals elk jaar in twee ritten gebeuren. Er zijn immers geen bussen van 150 plaatsen. De eerste bus met de Ribbels, de Speelclub, de Rakkers en de Kwiks vertrekt omstreeks 10u30 in Sint-Truiden en keert dan weer om de rest op te halen. We verwachten de aankomst van de tweede rit omstreeks 12u30 in Roosbeek.

 

Beste Tito’s en Keti’s

 
Voor zij die dachten dat er dit jaar geen tweedaagse zou zijn omwille van de bezoekdag, slecht nieuws: hij gaat wel degelijk door. Wanneer hoeven jullie nog niet te weten, maar vergeet zeker de volgende spullen niet mee te nemen:
 
  • Trekrugzak
  • Rolmatje indien je zacht wilt liggen
  • Wat zakgeld (zwemmen, …)
  • Schoenen waar je twee dagen in kan wandelen zonder bleinen te krijgen!
  • Zwemspullen
  • Slaapzak en kleren, maar die hebben jullie normaal gezien al mee 

Extra dingen komen alleen de zwaartekracht ten goede!
 

Groetjes,

Ward, Glenn & Paulien
 

Medische fiches binnenbrengen a.u.b.


Er zijn helaas nog heel wat medische fiches niet binnen!!
We vragen de ouders deze met zorg in te vullen en ondertekend terug te bezorgen aan de volwassen begeleider  (Zavelstraat 10). Naast aandachtspunten waarop de leiding moet letten bij het kind en eventueel  te nemen medicatie is deze fiche is ook bedoeld om in geval van medische zorgen de behandelende arts te informeren over de patiënt. Het feit dat er helemaal niets speciaals te vermelden is is ook belangrijke informatie! Het belang van een juiste, volledig ingevulde fiche is duidelijk.