Copy

Gratis melk en fruitsap op kamp!

Ook dit jaar sparen wij mee voor melk op kamp. Alle bussen melk van Joyvalle hebben deze maanden een rood flapje en per 10 flapjes die wij binnen brengen, krijgen we een gratis liter melk.
Aangezien wij elke dag op kamp liters melk drinken, komt dit zeker van pas!

NIEUW IN 2015: APPELSIENTJE DOET MEE!

Sparen jullie mee? Tot en met zondag 1 juni kunnen jullie alle verzamelde flapjes binnenbrengen bij de leiding. Vraag zeker ook aan je buren, vrienden en familie om mee voor ons te sparen!
Meer info op http://www.lekkeropkamp.be/


 

Chiro van
14u00 tot 17u30
... toch?

De leiding vraagt de nodige aandacht voor het aanvangs- en slotuur van de Chiro. Te vaak komen kinderen te laat of worden te laat opgehaald. Voor de telaatkomers moet het spel nog eens opnieuw uitgelegd worden of moeten de kampen herverdeeld worden of erger nog moet de telaatkomer vaststellen dat de groep al naar het speelbos vertrokken is. Kinderen die te laat afgehaald worden blijven onder toezicht van de leiding waardoor de leidingskring (die ’s zondags na de Chiro gehouden wordt) pas later kan beginnen. Voor de leiding die ’s avonds nog naar hun kot moet vertrekken is dat ook vervelend.
Met dank voor uw begrip en respect.

 

Beste TAXI-ouders

Daar de Zavelstraat smal is en het bij het einde van de zondagnamiddagvergadering nogal druk is, vragen we alle autobestuurders langs dezelfde kant - namelijk vanaf de Leuvensesteenweg - de Zavelstraat in te rijden.
Hierdoor staat iedereen aan dezelfde kant geparkeerd en moeten de kinderen niet oversteken wat vooral tijdens de donkere winteravonden gevaarlijk is. Tevens voorkomen we hierdoor verkeersopstoppingen en frontale botsingen op het smalle rijvak.
Weeral bedankt voor uw begrip en medewerking!
 
De leiding
 

I

 
nieuwsbrief # 041
februari 2015


 
 Zaterdag 14 maart 2015

 • 16u00: Dankmis
  In de verwarmde tent op het Chiroterrein. Plechtige opening van het nieuwe Chirolokaal en inzegening.
 • 17u00: Receptie
  Aangeboden door de Chiro en het gemeentebestuur.
  Kinderfuif in de verwarmde tent.
 • 19u00: Praatcafe
  Met wijnen, bieren, frisdranken en tapas.
 

 

Schaatsen met heel de groep:
1 maart - 13u30


We spreken  af om 13u30 op het kerkplein in Roosbeek. Na onze schaatspret komen we daar ook weer aan omstreeks 17u30. We vragen  een kleine bijdrage van 5 euro en om de kosten te drukken zouden we ook graag beroep doen op bereidwillige ouders om ons naar de schaatsbaan te brengen, en ons ook te komen halen.

 


Liefste Kwiks,

De Maya’s hadden al een dikke 2 jaar geleden voorspeld dat de wereld ging vergaan. Aangezien wij hier nog allemaal rondlopen is dit natuurlijk nog niet gebeurd, maar wij weten uit een zeer betrouwbare bron (en onderschat nooit jullie leiding) dat de wereld nu wel in groot gevaar is. Het staat zo goed als vast dat de mensheid het niet zal overleven, de dieren echter zijn vastbesloten om wel te overleven. Om hun kansen groter te maken, is het dierenrijk nog op zoek naar een goede leider. Daarom hebben wij een weekend voorbereid om jullie helemaal klaar te stomen voor het eventuele leiderschap. 

Wij verwachten jullie vrijdag 27 maart om 19u30 aan de scouts van Wilsele. Het adres is Albert Woutersstraat 28, 3012 Wilsele (Toegang tot de lokalen via de Natuurvriendenlaan). Zondag 29 maart om 11u mogen je mama, papa, oma en nonkel jullie weer komen ophalen.
 
Wat mogen jullie zeker niet vergeten?
* Tandenborstel, handdoek, …
* Een bedje en een kussen (Indien dit voor een probleem zorgt, stuur ons dan een mailtje zodat wij een extra veldbed kunnen meebrengen. We hebben er echter niet genoeg voor alle kwiks.)
* Je knuffelbeer
* Een pyjama
* Speelkledij en –schoenen
* Ondergoed
* Een regenjas als de weergoden ons in de steeklaten
* Medicatie indien nodig
* Dierenverkleedkleren
 
Wat moeten jullie zeker NIET meebrengen
* Snoep
* GSM, IPad, draagbare televisie, …
 
Gaan jullie mee?
Stuur dan een mailtje naar Astrid (astrid.lauwereins@hotmail.com) en schrijf
20 euro over op het rekeningnummer BE82 7340 3528 4868 met de vermelding ‘naam kind’ kwiksweekend 2015 vóór vrijdag 20 maart. Ben je vegetarisch, mag je bepaalde dingen niet eten of zijn er andere zaken die we moeten weten, vermeldt dit dan ook even in je mail.
 
Beestige knuffels
Astrid, Siel & Marthe


 

 
Liefste speelclub,

Van 10 tot 12 april zijn jullie uitgenodigd in het smurfenbos. Ons smurfendorp ligt in Linden (3210 Linden) aan de Wolvendreef 3. Zeker niet doorvertellen aan Gargamel want die wil ons dorp nog steeds verwoesten! Alle Smurfen nog aan toe!
We verwachten jullie daar vrijdag om 19u30. Zorg dat jullie smurfbuikjes al gevuld zijn want we voorzien geen sarsaparilla meer ’s avonds. Zondag om 11u00 is het weekend al weer gesmurft en mogen jullie naar huis. In de namiddag is het voor ons, de speelclub, geen Chiro!

Wat breng je mee?
Slaapgerief (er zijn bedden op de weekendplaats)
knuffel (als je die nodig hebt om te slapen)
kussen & kussensloop
matrasbeschermer
slaapsmurf (of ook wel smurfzak genoemd)
pyjama

Wasgerief
tandenborstel
tandpasta
en ander toiletgerief om je een weekend proper te houden
Kledij
spelkledij & reserve spelsmurf
een warme extra smurftrui
voldoende proper ondergoed
verkleedkleren in het thema: ‘smurfen’
regensmurf (hopelijk hebben we die niet nodig!)
Zaklamp
Indien nodig: medicatie
Geef de medicatie best aan de leiding bij het aankomen op de weekendplaats
 
Gelieve bij de inschrijvingsmail de nodige informatie over uw kind te zetten. Bv. (voedsel)allergieën, medicatie hoeveelheden, bedsmurfen, …
 
Wat breng je NIET mee?
snoep
gsm
gameboy

 
Inschrijven !
Wil je graag mee dan moet je een mail sturen naar Sam ( sam99@pandora.be ) EN € 20 overschrijven op het volgende rekeningnummer: BE12 0014 0659 6592 (met naam van de Speelclubber). Doe dit vóór maandag 6 april! Wie te laat is moet € 10 extra administratiekosten betalen!
 
Tot smurfs!
Bette, Jarno en Sam