Copy


Bedankt

Bedankt aan iedereen die mee heeft gespaard voor melk en speculoospasta.
In totaal hebben we 199 liter melk & 14 potten speculoospasta gespaard!!

Dit zal smaken op kamp!

 


De Banier

De Banier is het commercieel uithangbord van Chirojeugd Vlaanderen VZW.

Zij willen, net als Chiro, het spel en spelen aanmoedigen. Dit doen ze met een aanbod originele binnen- en buitenspellen voor groot en klein.
Chiroleiding en -leden kunnen bij hen terecht voor kwalitatieve kledij, leuke geschenken en degelijke pedagogische publicaties. Zo wordt spelen in de Chiro én daarbuiten nog leuker voor iedereen.

Vanaf Rakwi verwachten we dat iedereen in 
uniform naar de chiro komt. Op vertoon van je lidkaart krijg je 10% korting bij aankoop van knutselmaterialen.

De dichtstbijzijnde winkel vind je terug in Leuven, J.P. Minckelersstraat 29.
 

 

nieuwsbrief # 069
juli 2016

 

 

Balletjes rollen & afwassen

Op zaterdag 16 juli vanaf 9u00 richten we weer een werkvoormiddag in voor vrijwilligers die ons een handje komen toesteken bij de voorbereiding van het bivak.

Er wordt gewerkt in 2 ploegen. Eén ploeg maakt samen met de kookmoeders van een hele grote hoop gehakt veel kleine en grotere balletjes en de tweede ploeg wast al het keukenmateriaal af.

Om hygiënische en praktische redenen worden geen kinderen toegelaten tot ploeg één.
 

Scherpenheuvel

Traditiegetrouw gaan we met de keukenploeg en (de dappersten onder) de leiding de laatste zondag vóór het bivak op bedevaart naar Scherpenheuvel om Onze Lieve Vrouw te vragen om een oogje in ’t zeil te houden tijdens het bivak.

Als je ook mee wil gaan: we vertrekken zondag 24 juli met de fiets om 7u15 stipt op het kerkplein te Roosbeek. Ouders zijn ook welkom. Voor wie met de wagen wil gaan spreken we af in de basiliek voor de mis van 9 uur. Terug in Roosbeek omstreeks 12u00.
 

Terug van Ibiza

Voor één zondag ruilden we ons trouwe grasveld in voor zon, zee en strand (jammer genoeg had niemand dit plan aan de zon verteld). Zo stond iedereen al vroeg met veel zin klaar aan het station van Tienen, gepakt en gezakt met schopjes, harkjes, emmers, voetbal en frisbee voor een uitstap naar het Noordzeestrand. De dames die hoopten een kleurtje op te doen moesten we helaas teleurstellen, maar we lieten ons niet doen!

Weer of geen weer, plezier met de chiro verzekerd! Zo gingen de dappersten onder ons toch even hun teen in het water steken en al gauw volgde bij sommigen de rest van hun lichaam ook! Anderen amuseerden zich dan weer met het bouwen van kastelen en wereldwonderen!

Uitgeput en voldaan keerden we terug naar huis waar we nog konden genieten van de voetbal (toen we nog konden genieten van de Belgen!!).
 

 

Boodschap van algemeen nut

Beste ouders,

Als leidingsploeg zetten wij ons altijd met veel plezier in voor de kinderen. Of het nu voor een zondagnamiddag, weekend, kamp of een uitstap naar zee is. We nemen het er graag bij om zondag na zondag een glimlach te krijgen.

Om alles vlot te laten verlopen zetten wij alle nodige informatie in onze nieuwsbrief. MAAR we stellen toch iets te vaak vast dat deze niet altijd even aandachtig wordt gelezen door iedereen. Natuurlijk is het mogelijk dat er eens iets vergeten wordt (dat gebeurt ook al eens bij de leiding zelf hoor ;) ).

Bij deze zouden wij willen vragen naar volgende keren toe om de gegeven deadlines te respecteren en om alle tekstjes in de nieuwsbrief aandachtig te lezen (zeker voor het kamp). Het zou maar eens moeten voorvallen dat we geen extra plaatsen meer kunnen reserveren voor de trein of uw kind heeft als enige geen verkleedkleren bij.


De leiding