Copy

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan je door het bivakgeld (+ eventueel het lidgeld indien dat nog niet betaald werd !) te storten op de rekening van VZW Chiro Roosbeek BE69 4346 2557 0178 met vermelding “Bivak 2015 (+ naam van de deelne(e)m(st)er(s))” en dit VOOR 20 JUNI !!
Na ontvangst van de betaling zal een medische fiche bezorgd worden.
Mocht er onverhoopt de noodzaak ontstaan dat we deelnemers moeten weigeren omdat het toegelaten maximum aantal deelnemers voor de bivakplaats wordt overschreden, zal de datum van ontvangst van de betaling bepalend zijn.
 
De bivakprijs blijft dezelfde als vorig jaar:
 • 105,- EUR voor de Ribbels
 • 140,- EUR voor de rest
Eventueel te vermeerderen met het lidgeld (22,- EUR) indien dit nog niet betaald werd.
 
BIVAKADRES
 
Bautershof
Chiro Roosbeek
(naam van het kind, vriend(in), lief,  …)
Bautershoven 95
3800 SINT-TRUIDEN
 
REISWEG
 
Vanuit Tienen. Op de grote rotonde in Sint-Truiden rijd je richting Luik-Heers (1e afrit). Aan de eerstvolgende verkeerslichten rijd je rechtdoor. Neem de eerste straat rechtsaf, volg “andere richtingen”.
Bovengekomen aan de T-kruising, sla je linksaf richting Hasselt. Aan de tweede verkeerslichten sla je rechtsaf richting Tongeren (op de hoek is de broodjeszaak Smak-in). Aan je linkerkant is een industrieterrein – sla na Keukens Jongen linksaf de Groenstraat in. Na het woonwagenpark aan je
rechterkant, sla je rechts Bautershoven in. Voorbij de voetbalkantine VK Bautershoven vind je aan je rechterkant het huisnummer 95, Jeugdverblijfscentrum Bautershof.
 
 
 

 
nieuwsbrief # 048
juni 2015

 

BIVAK 2015
het bivakverhaal

 
1883, er heerst armoede in België en de rest van Europa. Veel gezinnen hebben amper eten en speelgoed is zeldzaam. De droom van een beter leven brandt in de harten van de familie De Jong. Een droom die aan de andere kant van de oceaan ligt, Amerika! Familie De Jong beslist net als zoveel andere Vlaamse gezinnen om de grote oversteek te wagen en naar het beloofde land te trekken. Na lang sparen, sprokkelen ze net genoeg bij elkaar om een ticket voor de RMS Noordland te kopen. Dit gigantisch schip zal hen naar New York brengen. Eenmaal aangekomen op de Rijnkaai in Antwerpen kan het avontuur beginnen. 10 dagen lang zullen ze de oceaan trotseren, 10 lange dagen aan boord van de RMS Noordland.
 
Familie De Jong reist mee in derde klasse, dat betekent dat ze in de onderste verdieping van het schip liggen. Ze slapen op stapelbedden in kleine kajuiten waar ze net allemaal in passen.  Ze mogen echter niet gaan en staan waar ze willen op het schip, een groot deel is gereserveerd voor de rijke mensen en die weigeren last te hebben van dat arm gespuis.  Emma en Juul, de dochter en zoon van het gezin gaan alvast hun speelterrein voor de komende dagen verkennen.  Maar even later keert Juul terug met tranen in zijn ogen en zonder zijn zus. Waar is Emma!?
 
Reis mee naar het beloofde land en ontdek samen met ons wat er met Emma is gebeurd!
 
Verkleed je als arme boer in vodden en klompen, als rijke dame in een prachtige jurk of ben jij kapitein of matroos? Je vindt inspiratie in de film Titanic, de musical Daens of loop eens binnen in het Red Star Line museum in Antwerpen!
 
 

Geen bezoekdag

Op zaterdag 1 augustus beginnen we naar jaarlijkse traditie aan het hoogtepunt van het Chiro-jaar, jawel HET KAMP. Dit jaar mogen ouders, kennissen en andere sympathisanten op 1 augustus al eens een bezoekje brengen aan de kampplaats van hun kinderen, als alles nog piekfijn in orde is.

Het is de bedoeling dat u uw kinderen om 15u, gepakt en gezakt naar de kampplaats brengt. Het adres en de routebeschrijving is ergens anders te vinden in deze ‘bivaknieuwsbrief’. Wanneer iedereen – of toch bijna iedereen – aanwezig is, kan de bezoekdag van start gaan.

Kom zeker op tijd, zodat de kids de eerste activiteiten nog niet moeten missen. Ouders mogen gerust meedoen met die activiteiten, maar ze kunnen er ook voor kiezen om te genieten van een hapje en een drankje. Tussen deze afdelingsactiviteiten door zorgen we ervoor dat iedereen genoeg tijd heeft om de hele kampplaats te verkennen.

Tijdens de bezoekdag zullen alle kinderen en leiding ook verkleed zijn in ons kampthema ‘Aan boord van de RMS Noordland’. Kom jij verkleed als een heuse zeebonk? Of als reiziger die de grote oversteek waagt? Of misschien liever als kapitein? Laat je creativiteit de vrije loop!  

De ribbels zijn zeker ook welkom op de bezoekdag maar zij moeten ’s avonds wel weer mee met mama en papa. 4 augustus om 19u is het aan hen om aan het kamp te beginnen. Meer info rond de aankomst van de ribbels is te verkrijgen bij de ribbelleiding. 

Om 18u eindigt de bezoekdag en moeten ook de laatste oudjes de kampplaats verlaten. Gelieve dit zo vlug mogelijk te doen zodat de leiding ervoor kan zorgen dat mama en papa niet gemist worden. De papa moet zelf maar voor de mama zorgen, maar een restaurantje op de terugweg kan wonderen doen.   
 

Beste ouders, liefste leden en andere Chiro-sympathisanten

Balpennen worden leeg geschreven, stiften drogen uit, scharen geraken zoek, …

Traditiegetrouw kijken we al het (klein)materiaal nog eens na voor we op kamp vertrekken en vullen we de tekorten aan. Misschien heeft u nog iets liggen thuis waar u niets meer mee doet maar waar wij nog veel plezier kunnen uithalen? Dit kan van alles zijn: een doosje wasco’s waar de kinderen al meer dan een jaar niet meer naar hebben omgekeken, een restje ballonnen van na de communiefeesten, een halve lijmstift, promotie-balpennen van op het werk, …

Moest u thuis nog zo iets vinden mag u dit altijd naar de Chiro brengen. Ook in juli zit de leiding regelmatig op de Chiro om het kamp voor te bereiden op zondag vanaf 14u.

Als u nog vragen heeft of u bent niet zeker dat we het wel kunnen gebruiken, één adres:   sam99@pandora.be
 
 

Liefste Ribbels,

Begin al maar af te tellen naar 4 augustus, want dan begint ook onze reis aan boord van de RMS Noordland!  We verwachten jullie dan ook allemaal om 19u op onze kampplaats voor 6 dagen vol plezier, leuke spelletjes, lekker eten en nog zo veel meer!

Tijdens het kamp gaan we ook 1 dag leven zoals op een boerderij. Breng dus zeker ook verkleedkleren mee om je als boer, boerin, varken, koe, … te verkleden. Wat jullie nog moeten meebrengen, vinden jullie terug verder in de nieuwsbrief, maar vergeet zeker ook de volgende dingen niet:
 • Strips, boeken,… voor tijdens de siësta (geen elektronisch speelgoed)
 • Een zaklamp & een knuffelbeer
 • Een rode t-shirt
 • Kleren die heel vuil mogen worden (en eigenlijk gewoon weggegooid mogen worden). Steek deze kleren zeker in een apart zakje met de vermelding ‘vuile kleren’
 • Medicatie: wat, wanneer en hoeveel duidelijk op een apart briefje schrijven en dit, samen met de medicatie, afgeven aan de leiding
 • Kleren in zakjes per dag of weertype kan handig zijn, maar is niet verplicht
 • Kledij, toiletgerief, handdoeken, washandjes,… labelen met naam
 • Wat jullie zeker NIET moeten meebrengen is snoep, voor al het lekkers zorgt de keukenploeg
We hopen natuurlijk dat jullie er allemaal bij kunnen zijn!
Tot dan!
Rui, Wiske en Annika
PS: Aarzel zeker niet om ons bij vragen of twijfels aan te spreken, te mailen of te bellen!
 
 

Meuh, Speelclubbers,

 Ik ben Bella de Koe, de beste melkkoe van Boer Charel. Maar ik heb slecht nieuws. Meuh. Boer Charel is ziek en aan zijn bed gekluisterd. We hebben dringend hulp nodig op de boerderij. Kan jij ons helpen, meuh?

In de nieuwsbrief vind je nog een algemene lijst van wat je mee moet nemen naar de boerderij/ het kamp. Maar je hebt buiten je verkleedkleren voor de RMS Noordland ook nog het volgende nodig.
 • Verkleedkleren voor de boerderij (boer, boerin of boerderijdier)
 • Piratenverkleedkleren
 • Witte T-shirt
 • Kleren die extreem vuil mogen worden (en eigenlijk gewoon weggegooid mogen worden). Aan de ouders vragen we om deze kleren in een speciaal zakje te steken met de vermelding ‘vuile kleren’
 • Iedere middag is er een uurtje siësta dus breng voldoende strips en boeken mee om je rustig bezig te houden!
 • Zaklamp en knuffel
Nog ongeveer een 60 daagjes slapen en dan zien wij jullie graag allemaal op kamp!
Jarno, Bette en Sam
 

We are one family, we are Rakkers!

En dat gaan we 10 dagen lang laten zien! Ben je supporter voor Lierse, Chelsea, de eva’s van Tienen, ons nationaal bob slee team of van de lokale badminton club? Neem zeker en vast je mooiste supporter tenue mee en laat zien dat jouw club de beste is! De burgemeester heeft ons ook gevraagd om een nieuwe weg aan te leggen en een nieuwe frituur, dus zie zeker dat je ook niet opvalt tussen alle gemeente werkers die wij gaan helpen, want naast ons heel goed amuseren gaan we natuurlijk ook onze plicht moeten vervullen.

Wat we zeker en vast WEL willen aantreffen in jullie valies:
 
 • Supporter tenue of een hooligan outfit
 • Gemeente werker/dok werker (om in het kampthema te blijven) verkleedkleren
 • Kleren/attributen om je te transformeren in je lieveling frituur vleesje
 • Kleren die echt smerig, ranzig mogen worden en niet echt emotionele waarde hebben
 • Een effen t-shirt die beschilderd mag worden (kleur maakt niet uit)
 • Slaapgerief (bed, slaapzak, kussen en overtrek eventueel)
 • Posters van mooie natuur (om onze slaapomgeving wat op te vrolijken)
 • Jullie lieveling knuffel
 • Stevige stapschoenen en een klein rugzakje
 • Zwemkledij
 • Een kleine cent
Dingen die we zeker NIET willen vinden
 
 • Veel te veel snoep
 • GSM
 • X-box, playstation of andere gelijkaardige
 • Roze kleren
Één kamp, één groep, één doel, één groot plezier!
 
Hopelijk tot dan,
Kobe en Ruben
 
 

Oya lélé liefste Kwiks

 Jullie hebben ongetwijfeld ook het droevige nieuws gehoord… K3 stopt ermee. Gelukkig zijn Karen, Kristel en Josje op zoek naar 3 nieuwe meisjes die het groepje kunnen overnemen. Gert Verhulst heeft wilde plannen om dit met een televisieshow te doen waarvoor je je nu al kan inschrijven.

Karen, Kristel en Josje hebben al een paar inschrijvingsfilmpjes bekeken en ze vinden ze één voor één slecht. Daarom hebben ze ons gecontacteerd, ze zijn er namelijk van overtuigd dat de nieuwe K3 zich tussen jullie bevindt!! Samen met de meisjes van K3 organiseren wij dus onze eigen ‘K3 zoekt K3’
 
Naast de algemene lijst zijn er nog een paar dingen die jullie zeker niet mogen vergeten:
 • K3-verkleedkleren, alle K3-accessoires die je thuis nog liggen hebt en eventueel je K3-CD’s
 • Een witte T-shirt
 • Een haarband en haarrekkertjes
 • Je stoerste jongensoutfit
 • Kleren die (zeer) vuil mogen worden
 • Medicatie: deze mag je afgeven aan de leiding bij aankomst
 • Je knuffel om de nacht mee door te brengen
Natuurlijk zijn er ook dingen die je beter thuis kan laten zoals snoep, je GSM, je televisie en je slecht humeur!

PS: Jullie hebben nog maar 2 maanden de tijd om alle K3-liedjes vanbuiten te leren, begin al maar te oefenen J
 
Wij kijken er al naar uit!
 
Marthe, Siel & Astrid
 1 augustus, 8236 VC, Bedrock City.  Het stadje van Fred Flintstone en zijn vrienden wordt aangevallen door The Bronzies, een troep gevreesde Bronzelingen. Vlak voordat The Bronzies de stad binnenvallen, kan Fred nog een noodsteen versturen naar buurstad Steen-Truiden.

Met een staaltje stenen technologie zorgt hij ervoor dat de boodschap pas 10250,10 jaar later te voorschijn komt. Hij weet namelijk - helderziend als hij is - dat er stipt 10251 jaar later een machtige groep krijgers haar kamp zal opslaan in Steen-Truiden, en dat zij de enige zijn die Fred, Wilma en de rest van het stadje van de ondergang kunnen redden.

Zijn voorspellingen kloppen dus duidelijk niet altijd: van 1 tot 10 augustus bevinden wij ons namelijk in Steen-Truiden. Bedrock rekent echter op hulp! En wij zullen er staan!
 

TITO'S!

 
Deze opdracht wordt zeker en vast niet gemakkelijk, maar Fred geeft ons toch enkele tips mee waarmee we naar het verleden moeten reizen:
 
De Noodsteen zegt:
 • Pas je aan aan de modevoorschriften van het stenen tijdperk. Breng dus zeker je oeroutfit mee. (Voor inspiratie: youtube ==> Flintstones of Google ==> afbeeldingen ==> stenen tijdperk.)
Neem mee
 • zaklamp
 • babyfoto (het liefst waar je alleen op staat)
 • Strips (pluspunten als ze over de Flintstones gaan)
 • een knuffel die vuil mag worden
 • witte t-shirt
Laat thuis:
 • gsm/smartphone (en deze keer voor echt!)
 • snoep

YUBBA DUBBA DOO! PAULIEN & GLENN
 
 
Keti’s of Sâdhana-bhakti
 
Het vermijden van al het foute gedrag,
Het ondernemen van het goede,
En het ontwikkelen van je eigen geest.
 
Net als Gautama Boeddha zullen we op zoek gaan naar inzicht, verlossing en het Nirwana trachten te bereiken. We proberen ons uit de kringloop van wedergeboorte te bevrijden en leren de weg van Karma.  We volgen de verzen uit de tripitaka en leren de wegen van de drie sieraden, de vier nobele waarheden en het achtvoudige pad.

We zullen ons kleden in oranje en gele gewaden en afstand doen van alle aardse bezittingen zoals moderne communicatiemiddelen en dergelijke. Ook dient elke Keti een witte t-shirt mee te nemen om te offeren aan de Sangha.
 
In deze wereld zal haat nooit beëindigd worden door haat, maar door liefde; dit is een eeuwige waarheid... - Gautama Boeddha-
 
Ward ‘Wangchug’ Briké
 
 
… en ik neem mee
 
 (Onderstaande lijst is bedoeld als geheugensteun)
spelkledij - reserve spelkledij – kousen – ondergoed – regenjas - warme pull – sportschoenen -  reservepaar sportschoenen – zwemkledij - zakdoeken – zeep – tandenborstel – tandpasta – washandjes - (bad)handdoeken - meisjes denken aan  hygiënisch verband – vuilniszak (om vuile was in op te bergen) - enkele wasspelden (om je natte klodderen te drogen te hangen) -  aardappelmesje (alleen voor de Tito’s, Keti’s en Aspi’s) - nachtkledij - kussensloop en kussen (op de bivakplaats zijn geen kussens) – slaapzak - schrijfgerief - adressen (voor een kaartje aan oma, opa, tante Trinette en nonkel Firmin) - drinkbus (liefst een die goed afsluit) - identiteitskaart en SIS-kaart - wat zakgeld (voor een postkaartje, een drankje op trektocht, ... )
 
De Ribbels, Speelclub en Kwiks brengen minstens 1 laken mee om te gebruiken over de matrasovertrekken, ook bij gebruik van een slaapzak. Er zijn geen kussens en dekens voorzien.
 
 

GEEN CHIRO

  tijdens de maanden juli en augustus.
Na het bivak zien we mekaar weer op de
 

OPEN DEUR

in onze nieuwe lokalen op
 

13 september