Copy

Gratis melk en fruitsap op kamp!

Ook dit jaar sparen wij mee voor melk op kamp. Alle bussen melk van Joyvalle hebben deze maanden een rood flapje en per 10 flapjes die wij binnen brengen, krijgen we een gratis liter melk.
Aangezien wij elke dag op kamp liters melk drinken, komt dit zeker van pas!

NIEUW IN 2015: APPELSIENTJE DOET MEE!

Sparen jullie mee? Tot en met zondag 1 juni kunnen jullie alle verzamelde flapjes binnenbrengen bij de leiding. Vraag zeker ook aan je buren, vrienden en familie om mee voor ons te sparen!
Meer info op http://www.lekkeropkamp.be/


... en ook de speculoospasta


Lidgeld nog niet betaald?

Helaas zijn er nog steeds leden die hun lidgeld voor het werkjaar 2014-2015 niet betaald hebben. Het werkjaar loopt van 1 september 2014 tot 31 augustus 2015, zoals het schooljaar dus. Het lidgeld voor dit werkjaar bedraagt 22,- EUR en kan uitsluitend betaald worden via overschrijving op de rekening van vzw Chiro Roosbeek BE69 4346 2557 0178 met vermelding van naam en voornaam van het kind waarvoor lidgeld wordt betaald.
Breng dit a.u.b. in orde!
Met dank.

 


Chiro van
14u00 tot 17u30
... toch?

De leiding vraagt de nodige aandacht voor het aanvangs- en slotuur van de Chiro. Te vaak komen kinderen te laat of worden te laat opgehaald. Voor de telaatkomers moet het spel nog eens opnieuw uitgelegd worden of moeten de kampen herverdeeld worden of erger nog moet de telaatkomer vaststellen dat de groep al naar het speelbos vertrokken is. Kinderen die te laat afgehaald worden blijven onder toezicht van de leiding waardoor de leidingskring (die ’s zondags na de Chiro gehouden wordt) pas later kan beginnen. Voor de leiding die ’s avonds nog naar hun kot moet vertrekken is dat ook vervelend.
Met dank voor uw begrip en respect.

 

Beste TAXI-ouders

Daar de Zavelstraat smal is en het bij het einde van de zondagnamiddagvergadering nogal druk is, vragen we alle autobestuurders langs dezelfde kant - namelijk vanaf de Leuvensesteenweg - de Zavelstraat in te rijden.
Hierdoor staat iedereen aan dezelfde kant geparkeerd en moeten de kinderen niet oversteken wat vooral tijdens de donkere winteravonden gevaarlijk is. Tevens voorkomen we hierdoor verkeersopstoppingen en frontale botsingen op het smalle rijvak.
Weeral bedankt voor uw begrip en medewerking!
 
De leiding
 

I

 
nieuwsbrief # 047
mei 2015

 

Geslaagd feestweekend

Het was inderdaad een geslaagd feestweekend! Het bal op vrijdagavond in een mooi versierde feestzaal. Het rijkgevulde zaterdagprogramma met de Zavelgames waar veel kinderen van genoten hebben, de BBQ die weer alle lof kreeg en het sfeervolle freepodium dat tot op de laatste minuut op een talrijk publiek kon rekenen, kwam tot stand door de samenwerking van oud-leiding, de leiding en de keukenploeg. Een dikke pluim voor de inzet voor al wie bijdroeg tot het succes! Speciaal willen we Franz Hegemann bedanken voor het gratis ter beschikking stellen van de geluidsinstallatie en de professionele bediening ervan tijdens het free podium.

Tijdens de Zavelgames werden ook twee mooie gedichten geschreven:
 
60 jaar Chiro dat is …
60 jaar spelen en je niet vervelen
plezier voor groot en klein
Is dat niet reuzefijn?
lopen, springen, dansen en zingen
en nog veel leukere dingen
Samen op bivak, samen op pad.
wist je dat …
Chiro echt keitof is?
neen, dat is echt niet mis
speelclub, ribbel, rakker of zo
ieder krijgt een topzondag cadeau

 
Myrte van de Kwiks
 
 
Op een dag toen ik in het eerste zat
kreeg ik een lat en dat viel op de mat
en er zat een kat die beet in een rat
wat was me dat
ik heb nu al meer dan 40 woorden op mijn blad
wat rijmt er nog op kat of rat?
ah, ik weet het straks ben ik vuil en ga ik in bad
en ik viel op mijn gat.
einde
 

Katrijn
 
 

ZONDAG 24 MEI
GEEN CHIRO

wegens het lange Pinksterweekend

 

Chiro tijdens de examens

Het is bijna juni en dat betekent dat een groot deel van de leiding en de leden weer voor een examenperiode staan. Om jullie toch nog wat ontspanning te geven doen wij een aantal weken Chiro op zaterdagavond.
 
Zaterdag 6, 13 en 20 juni is het Chiro van 19u tot 21u voor de Rakwi, Tito, Keti en Aspi. Voor de Ribbels en Speelclub verandert er niets, zij hebben ’s zondags gewoon Chiro.
 
Tot dan! Veel succes met de examens.
 

Is het nu Chiro of niet?

Als je de laatste nieuwsbrief al uit je mailbox verwijderd hebt kan je bij twijfel ook de KALENDER op de website www.chiroroosbeek.be raadplegen.

We proberen die kalender zoveel als mogelijk up to date te houden en als ons dat eens niet lukt mag je gerust een mailtje sturen om ons terecht te wijzen. Graag zelfs! Neem je verantwoordelijkheid en draag bij tot de goede werking van onze groep.
        
 

Inschrijvingen bivak 2015

Meer hierover in de volgende nieuwsbrief die je binnen enkele dagen mag verwachten.
 

Met de trein naar zee!

Net zoals de voorbije jaren, gaan we ook dit jaar met alle leeftijdsgroepen naar zee! We spreken op zondag 28 juni om 8u30 af aan de achterkant van het station in Tienen en zullen terug in Tienen zijn om 19u00.

Om plaatsen op de trein te kunnen reserveren, vragen we jullie om vóór 14 juni een mailtje te sturen naar sam99@telenet.be en 10 euro over te schrijven op het rekeningnummer BE12 0014 0659 6592.

Vergeet zeker geen lunchpakket, zwemkledij, reservekledij en emmertjes, schepjes,...  mee te nemen. Indien je gratis met de trein rijdt, meld dit dan in je mailtje.

Hopelijk zien we jullie allemaal dan!
 

UNIEK!

Het "60 jaar Chiro Roosbeek" T-shirtWie wil er geen eigenaar zijn van zo een T-shirt?

Ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Chiro Roosbeek werd er een speciaal logo ontworpen. De Chiro besliste om dit te laten drukken op T-shirts en zo een mooi aandenken te hebben aan de 60ste verjaardag van onze jeugdbeweging.

Er zijn nog een tiental T-shirts beschikbaar in verschillende maten.