Copy

Gratis melk en fruitsap op kamp!

Ook dit jaar sparen wij mee voor melk op kamp. Alle bussen melk van Joyvalle hebben deze maanden een rood flapje en per 10 flapjes die wij binnen brengen, krijgen we een gratis liter melk.
Aangezien wij elke dag op kamp liters melk drinken, komt dit zeker van pas!

NIEUW IN 2015: APPELSIENTJE DOET MEE!

Sparen jullie mee? Tot en met zondag 1 juni kunnen jullie alle verzamelde flapjes binnenbrengen bij de leiding. Vraag zeker ook aan je buren, vrienden en familie om mee voor ons te sparen!
Meer info op http://www.lekkeropkamp.be/


... en ook de speculoospasta


Lidgeld nog niet betaald?

Helaas zijn er nog steeds leden die hun lidgeld voor het werkjaar 2014-2015 niet betaald hebben. Het werkjaar loopt van 1 september 2014 tot 31 augustus 2015, zoals het schooljaar dus. Het lidgeld voor dit werkjaar bedraagt 22,- EUR en kan uitsluitend betaald worden via overschrijving op de rekening van vzw Chiro Roosbeek BE69 4346 2557 0178 met vermelding van naam en voornaam van het kind waarvoor lidgeld wordt betaald.
Breng dit a.u.b. in orde!
Met dank.

 


Chiro van
14u00 tot 17u30
... toch?

De leiding vraagt de nodige aandacht voor het aanvangs- en slotuur van de Chiro. Te vaak komen kinderen te laat of worden te laat opgehaald. Voor de telaatkomers moet het spel nog eens opnieuw uitgelegd worden of moeten de kampen herverdeeld worden of erger nog moet de telaatkomer vaststellen dat de groep al naar het speelbos vertrokken is. Kinderen die te laat afgehaald worden blijven onder toezicht van de leiding waardoor de leidingskring (die ’s zondags na de Chiro gehouden wordt) pas later kan beginnen. Voor de leiding die ’s avonds nog naar hun kot moet vertrekken is dat ook vervelend.
Met dank voor uw begrip en respect.

 

Beste TAXI-ouders

Daar de Zavelstraat smal is en het bij het einde van de zondagnamiddagvergadering nogal druk is, vragen we alle autobestuurders langs dezelfde kant - namelijk vanaf de Leuvensesteenweg - de Zavelstraat in te rijden.
Hierdoor staat iedereen aan dezelfde kant geparkeerd en moeten de kinderen niet oversteken wat vooral tijdens de donkere winteravonden gevaarlijk is. Tevens voorkomen we hierdoor verkeersopstoppingen en frontale botsingen op het smalle rijvak.
Weeral bedankt voor uw begrip en medewerking!
 
De leiding
 

I

 
nieuwsbrief # 045
april 2015

 

Feestweekend
60 jaar Chiro Roosbeek

Chiro Roosbeek blaast in 2015 zestig kaarsen uit! Na de feestelijke opening van de nieuwe lokalen in maart, nodigt Chiro Roosbeek iedereen graag uit voor het feestweekend op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei 2015.


BBQ


Naast de traditionele BBQ vanaf 16u30 op zaterdag zijn er voor het feestweekend enkel nieuwe activiteiten voorzien.


Bal Populaire


Op vrijdagavond gaan we terug in de tijd! Haal je beste dansschoenen en je mooiste pak boven voor het Bal Populaire! Vroege vogels (tussen 20u en 21u) krijgen een drankje aangeboden om het weekend feestelijk in te zetten. Daarna serveren we je een leuke avond met muziek van vroeger en nu, gezellige sfeer en een ruime keuze aan drankjes.
De inkom bedraagt 4€, kaarten in voorverkoop kosten 3€ en zijn verkrijgbaar bij de leiding en oud-leiding. We verwachten iedereen op vrijdagavond in de parochiezaal van Roosbeek!


Zavelgames


Baal je dat het zondag 3 mei geen chiro is? Geen paniek, want op zaterdag 2 mei is er een heuse spelnamiddag voorzien voor jong en oud!
Breng gerust je zusje, broertje, neef of nicht mee! Veel kunnen we nog niet vertellen, maar we kunnen je wel al verzekeren dat deze namiddag op een ongewone plaats zal doorgaan: de enige echte Zavelstraat! Ja, je hoort het goed, we gaan de straat onveilig maken! Ook de ouders, tantes, nonkels en grootouders zijn zeker welkom om een glaasje te drinken terwijl de kids hun amuseren óf zelf mee te doen als ze de drang echt niet kunnen weerstaan ;).

En zoals je al op de affiche kan lezen, zal er ook een optreden zijn van de Muziekkapel van de Chiro van Sint-Truiden. Wat is dat, vraag je? Kom naar ons feestweekend en je zal het te weten komen!

We verwachten jullie dan ook allemaal vanaf 14 uur op de epische, niet-te-missen Zavelgames!
 

Free Podium


Kan jij ongelooflijk goed gitaar of piano spelen? Heb je een mooie stem of een fantastisch danstalent? Speel je al een tijd in een groepje en zijn jullie klaar voor jullie eerste optreden, of speelde je misschien 20 jaar geleden in een groepje en is het tijd voor een reünie? Kan je toneel spelen als de beste, de grappigste moppen tappen of wil je graag je passie voor poëzie delen met een publiek?
Kortom, heb je er altijd al van gedroomd om je talenten op een podium aan andere mensen te tonen? Schrijf je dan snel in door een mailtje te sturen naar feestweekend@outlook.be.

Vermeld zeker in je e-mail wie je bent, wat je gaat brengen (en welk genre) en hoe lang je act kan duren. Daarnaast weten we graag welk materiaal je nodig hebt om je optreden tot een goed einde te brengen, wat je zelf meebrengt en waarvoor wij nog moeten zorgen. En hoeveel tijd denk je nodig te hebben om je materiaal op te stellen? Indien je een promofilmpje of een filmpje van een eerder optreden hebt, mag je dat ook altijd mee doorsturen, de tofste filmpjes delen we op onze Facebookpagina.
We kijken alvast uit naar jouw inschrijving!
 
De organisatoren van het Feestweekend van 60 jaar Chiro Roosbeek
 

 

UNIEK!

Het "60 jaar Chiro Roosbeek" T-shirtWie wil er geen eigenaar zijn van zo een T-shirt?

Ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Chiro Roosbeek werd er een speciaal logo ontworpen. De Chiro besliste om dit te laten drukken op T-shirts en zo een mooi aandenken te hebben aan de 60ste verjaardag van onze jeugdbeweging.

Hoe word je trotse bezit(s)ter van deze unieke T-shirt?

Op zaterdag 2 mei kan je vanaf 14u00 terecht op de Chiro om een T-shirt te passen en te bewonderen. Je bestelt dan de gewenste maat en aantal. De prijs per T-shirt bedraagt 12€.
Als alle T-shirts gedrukt zijn (vermoedelijk na een drietal weken), kan je ze op een zondag komen afhalen op de Chiro.

Mis deze kans op een uniek collectors item niet!
 

Pizza Titonno!

Gegroet tito's! Het is bij deze officieel, op 8-9-10 mei gaan wij op weekend!
 
Sergio Herman en Evi Hanssen openen een nieuw Pop-uprestaurant om deel te nemen aan de koksrace, en ze nodigen  niemand minder dan jullie uit om hier in de keuken te staan. Het pop-uprestaurant zal zijn deuren openen op 8 mei, te
 
Scouts Herent
Kouterstraat 92 Bis
3020 Herent
,
om 19u30. Jullie krijgen dan tot 10 mei 11u30 de tijd om Evi en Sergio van jullie kwaliteiten als topchefs te overtuigen. (Ps: geen nood, tussen dit alles zorgt Jeroen Meus ervoor dat jullie zelf ook wat te eten krijgen. 
 
In een keuken sta je natuurlijk niet in je pyjama. Wij verwachten jullie daarom allemaal in een piekfijn uitgeruste koksoutfit! (zie foto ;) ). Neem dus zeker een koksoutfit mee op weekend!

iPhones, iPads en alle andere merkvarianten hierop laten jullie beter thuis. Je kan onze doortocht in 'mijn pop-uprestaurant' na het weekend wel op tv bezichtigen. Snoep is ook niet nodig, Jeroen zal wel genoeg eten voorzien. Wij vragen jullie ook om een bedje of een matras mee te nemen! Wij hebben hier wel een paar veldbedjes op de chiro, maar niet genoeg om iedereen hiervan te voorzien! 
 
Oh ja, om de pop-uplocatie en de kwaliteitsvolle ingrediënten te kunnen bekostigen, vragen wij jullie om een kleine weekendbijdrage van €25, te betalen op BE91 0634 7935 8776, met vermelding van naam lid. Ook graag een bevestigingsmailtje hier: polientje1@hotmail.com, (+ vermelding hier of je een veldbedje van de chiro wenst of niet). Dit alles graag ten laatste op donderdag 30 april! 
 
Groetjes en tot dan!!
Glenn en Paulien