Nieuws van Falstaff & Fakir, augustus 2014
Klik hier als u de nieuwsbrief in uw browser wilt lezen
Beste nieuwsbrieflezers,

Sommigen van u heb ik op de afgelopen Boekkunstbeurs in Leiden kunnen spreken, dat was leuk. Ik kijk nu alweer uit naar volgend jaar.

Drie berichten in deze nieuwsbrief:
  • In november is er een nieuw boekje verschenen bij Falstaff & Fakir: De pentekening, een kort verhaal door Hjalmar Söderberg. Een pareltje, mag ik wel zeggen. 
  • Als tweede een goede tip voor een uitstapje op een donkere decembermiddag: op zondag 7 december a.s. vindt in Paradiso in Amsterdam de Beurs van Bijzondere Uitgevers plaats.
  • Tot slot laat ik graag een grafisch werk zien dat ik onlangs heb gemaakt: Door de bomen.
 
Meer informatie vindt u hieronder.


Met hartelijke groet,
Bertie van der Meij 

Hj. Söderberg: De pentekening. 

De Zweedse auteur Hjalmar Söderberg is een van mijn lievelingsschrijvers van rond 1900. Een jaar of tien geleden heb ik enkele romans van hem vertaald, Dokter Glas en Het ernstige spel (uitgegeven bij De Wereldbibliotheek). Söderberg heeft ook meesterlijke korte verhalen geschreven. Mijn man Henri en ik werken momenteel aan de vertaling van Söderbergs bekendste verhalenbundel Historietter uit 1898, te verschijnen bij Falstaff & Fakir. Als voorproefje van die uitgave heb ik van het eerste verhaal, De pentekening, een klein maar fijn boekje gemaakt.


 
Hj. Söderberg: De pentekening. Vertaald door Henri Wijsbek. Ongepagineerd. Tekst met de hand gezet. Oplage 65 exemplaren. Genaaid in omslag met flappen. Prijs € 12,50
Zondag 7 december a.s. vindt de Beurs van Bijzondere Uitgevers plaats in Paradiso in Amsterdam. Meer dan 100 (vaak kleine) uitgeverijen heten u daar graag welkom om hun nieuwe en oude uitgaven op het gebied van literatuur, literaire non-fictie en beeldende kunst te laten zien. Het gaat doorgaans om boeken die u in de reguliere boekhandel niet vaak zult aantreffen. De Beurs is open van 13-17 uur, het adres is Weteringschans 6-8 in Amsterdam.
Een lijst van de deelnemende uitgevers vindt u hier. Ik ben eerlijk gezegd best een beetje trots dat Falstaff & Fakir er dit jaar ook bij staat. We zijn te vinden op het balkon van de Grote Zaal op plaatsnummer 63. Wees welkom!
"Door de bomen" is een linosnede met typografie die ik in september heb gemaakt.

Het werk is gedrukt op 300 grams Somerset papier.
Afm. beeld h 28 x b 18,5 cm, papier h 38 x b 28,5 cm, geschikt voor een A-3 lijst met passepartout. De oplage is 14 exemplaren. Een beperkt aantal daarvan is los te koop, prijs € 40.
Misschien tot volgende week in Paradiso? U kunt natuurlijk ook een afspraak maken om mijn atelier een keer te bezoeken.
Met vriendelijke groet,

Bertie van der Meij
Falstaff & Fakir private press / grafisch atelier

Email
ff@falstaff-fakir.nl 
Tel. 06 15439333

www.falstaff-fakir.nl


U vindt me op internet als u op onderstaande knoppen klikt:
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Mijn website
Mijn website
Copyright © 2014 Falstaff & Fakir Private Press, All rights reserved.
Afmelden voor deze nieuwsbrief   Uw gegevens wijzigen

Email Marketing Powered by Mailchimp