Een verbouwing, nieuwe uitgaven, en een markt in juni
View this email in your browser

Beste lezer,


Het is een lange koude winter geweest, ook bij Falstaff & Fakir. In de drukkerij (lees: garage) was het donker en soms zo koud dat de drukinkt helemaal stijf was. Je begrijpt dat dat niet lekker werkt.
Ik ben dan ook blij dat ik een verandering in m'n atelier kan laten zien: het is er sinds eind maart warmer én veel lichter. De garagedeuren zijn veranderd in luiken, en aan de binnenkant van die luiken staat nu een glazen pui die de ruimte goed isoleert en het buitenlicht binnenlaat. Een foto met de luiken open:
Nog iets waarom ik blij ben: de grote degelpers is gerepareerd. De spie van het vliegwiel viel er steeds uit. Tjitze Mast (foto), die ik ken van de Stichting Drukwerk in de Marge, heeft een nieuwe spie gemaakt en ook de inktrollen opnieuw gesteld. De pers draait weer als een tierelier!
In februari en maart zijn er twee boekjes bij F&F verschenen: een sprookje van Axel Wallengren in een Nederlandse en een Zweedse versie. Axel Wallengren schreef het sprookje in 1895. Hij is de schrijver naar wiens pseudoniem "Falstaff, fakir" mijn private press is vernoemd.

De Nederlandse vertaling is van mijn hand; de illustraties trouwens ook. Voor het drukken van de tekeningen heb ik fotopolymeerclichés gemaakt.

Het omslag is gedrukt op stevig grijsbord, het binnenwerk op GF Smith Colorplan papier. De tekst binnenin is handgezet, het lettertype is de Cochin. Over dat lettertype, en over hoe ik aan de Zweedse Ã¥ en Ã… ben gekomen, kun je hier lezen. 
Oplage 42 exemplaren (Ned.) en 33 exemplaren (Zw).
Afm. van beide boekjes: 9,5 x 11,5 cm. 


Hierboven enkele foto's van het binnenwerk, waarop o.a. de drie illustraties te zien zijn. De boekjes kosten € 18 euro / stuk. Wie beide versies bestelt, krijgt 10 % korting.

De komende tijd ga ik aan de slag met een thema, namelijk "Dorst". Dat moet resulteren in verschillende bijzonder vormgegeven uitgaven, waaronder een novelle van Maarten 't Hart. 
Een speelse start met dit thema heb ik al gemaakt: een (wens)kaart in twee versies, gedrukt op de degelpers op stevig Biotop-papier. De kaarten zijn te koop voor € 2,50.

Tot slot:

 
Op 16 juni sta ik met mijn producten op de Hip-en-Handgemaakt-Markt in Amersfoort, op het terrein van de Wagenwerkplaats, vlak bij het station.
Wie weet zien we elkaar daar?

Hartelijke groet,

Bertie van der Meij


website: www.falstaff-fakir.nl
weblog: www.falstaff-fakir.nl/weblog  

 Twitter -  Facebook
Copyright © 2013 Falstaff & Fakir Private Press, All rights reserved.
Afmelden voor deze nieuwsbrief   Uw gegevens wijzigen

Email Marketing Powered by Mailchimp