Eindelijk!
View this email in your browser

Het heeft even geduurd

...maar hij is er weer, de Nieuwsbrief van Falstaff & Fakir. Met excuus voor het oponthoud. Gelukkig heb ik een paar leuke nieuwtjes. Bijvoorbeeld dat ik nu ook geboortekaartjes druk in mijn atelier. Natuurlijk omdat het zo'n mooie druktechniek is. Maar er was ook een andere aanleiding om me verder in die techniek te bekwamen. Lees rustig door, verderop komt de verklaring.
Koppermaandag

...viel dit jaar op 11 januari. In het verleden - en vaak nu nog - vierden drukkers het nieuwe jaar door een speciale Koppermaandagprent uit te geven. Falstaff & Fakir heeft ook weer aan die traditie meegedaan, voor het 4e achtereenvolgende jaar. Na twee kraaien, een oude hond en een poes was dit jaar de beurt aan de worm. Het vers Op een worm heb ik ooit geschreven naar voorbeeld van de dierenversjes van Trijntje Fop (Kees Stip). De drievoudige kaart is gedrukt met oude loden letters van een mij onbekend lettertype. De worm is met de hand uitgeknipt en gekleurd en hij spiraalt zich als het ware dwars door het papier heen.
Op een worm, voorkant


Links de voorkant van de gevouwen kaart, boven een detail van de achterkant.
Mijn oudere koppermaandagprenten zijn niet meer beschikbaar, maar van Op een worm is nog een aantal exemplaren te koop. Prijs € 7 plus evt. verzendkosten. En op verzoek gesigneerd :-).

Daarmee voer ik u meteen naar het volgende nieuwtje: Falstaff & Fakir heeft nu een echte webshop!
Een heuse webshop,

...jazeker. Rond de jaarwisseling heb ik mijn website vernieuwd en toen dacht ik: kom, ik maak er webwinkel bij. Ik hou nu eenmaal óók van internet en digitale zaken.
Mijn website staat nog als vanouds op falstaff-fakir.nl, maar hij heeft wel een nieuwe jas.
De webshop vindt u op
falstaff-fakir.nl/shop.

Hieronder twee nieuwe prenten die ik het afgelopen halfjaar heb gedrukt en die in de webshop te koop zijn. Van beide is het beeldformaat A4, maar ze hebben rondom een ruime marge. Voor verdere beschrijving: klik op de plaatjes.
Het boek met verhalen van Hjalmar Söderberg

... is helaas nog niet klaar. Maar er wordt momenteel hard aan gewerkt, het einde van de vertaling is nu heus in zicht; u kunt zich dus nog even blijven verheugen op een nieuw boek van een geweldige schrijver! Voor wie Hjalmar Söderberg nog niet kent: er is eind 2014 bij F&F een bibliofiel uitgaafje van één kort verhaal verschenen; een perfecte kennismaking. Klik hier om het boekje te bekijken.

Tot slot

...laat ik hieronder met trots het geboortekaartje van ons eerste kleinkind zien, gedrukt met zichtbare en voelbare "moet" (=relief). Naam en adres van de ouders zijn voor hier weggeretoucheerd. Het letterpress-procédé zal ik binnenkort nog eens op mijn website uiteenzetten. 
Bedankt voor het lezen, met hartelijke groet,

Bertie van der Meij
Falstaff & Fakir grafisch atelier / private press
Muurhuizen 47A
3811 ED Amersfoort
tel. 06 15439333

U vindt Falstaff & Fakir ook op
Twitter en op Facebook. En natuurlijk kunt u nog steeds gewoon emailen naar ff@falstaff-fakir.nl.
Copyright © 2016 Falstaff & Fakir Private Press, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp