SCHELDENIEUWSBRIEF                                                          september 2016, jaargang 6, nr. 3Zeldzame vogels zijn thuis in polders van Kruibeke

Afgelopen zomer kregen de Polders van Kruibeke bezoek van een ralreiger, de tweede ooit in Kruibeke. En dat is niet de enige bijzondere vogel die het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen aandoet. De polders trekken steeds meer zeldzame gasten.


Nieuwe proeflocaties voor slim storten

Voor de derde Scheldeverruiming werd er 7,7 miljoen kubieke meter baggerspecie van de drempels in de Westerschelde verplaatst. Vandaag gaat het baggeren door om de vaargeul op diepte te houden. De specie wordt op verschillende locaties flexibel teruggestort. De projectgroep Flexibel Storten onderzoekt nu vijf nieuwe zones.


Ministers en natuurliefhebbers bezoeken werf Zwin

In augustus gingen de werken in de Zwinvlakte officieel van start. De werf ontving meteen hoog bezoek uit Vlaanderen en Nederland. Maar ook liefhebbers van het natuurgebied konden onlangs een kijkje nemen achter de schermen van de uitbreidingswerken van het Zwin.


Getijdata geven inzicht in het ritme van de Schelde

Eén miljoen hoogwaters en één miljoen laagwaters uit de afgelopen 130 jaar. Zoveel gegevens digitaliseerde het Waterbouwkundig Laboratorium Borgerhout. Tel daarbij de digitale gegevens die al beschikbaar zijn in Nederland, en onderzoekers hebben alles in handen voor een grondige studie.


Nu inschrijven: Scheldesymposium 2016

Op 23 november vindt het vijfde Scheldesymposium plaats. Het thema: de tussenbalans van het eerste onderzoeksprogramma van de Agenda voor de Toekomst. Inschrijven kan vanaf nu!


Copyright © 2016 Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp

Disclaimer
De VNSC stelt de Scheldenieuwsbrief met zorg samen, maar kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele onjuistheden of onvolkomenheden. In de nieuwsbrief staan artikels over de Schelde die niet noodzakelijk de visie van de VNSC vertegenwoordigen. 
Colofon
De foto’s in dit nummer zijn van Yves Adams, DEME, Regine Vanallemeersch, Waterbouwkundig Laboratorium en Anita Eijlers.