In deze VNSC-nieuwsbrief staan artikels over de Schelde die niet noodzakelijk de visie van de VNSC vertegenwoordigen.
SCHELDENIEUWSBRIEF
Juni 2014, jaargang 4, nr. 2Schelderaad verenigt stakeholders van het Schelde-estuarium
 

Overheden, havens, werkgevers, landbouw- en milieuorganisaties ... Tal van instanties zijn betrokken bij de ontwikkeling van het Schelde-estuarium. Omdat zij ook een stem verdienen in de besluitvorming rond het gebied, stelden Vlaanderen en Nederland op 15 april de Schelderaad in als officieel overlegorgaan.


Zeeuws-Vlaanderen viert jubileum met historische zwemwedstrijd
 

Tweehonderd jaar: zo lang bestaat Zeeuws-Vlaanderen al, en dat wordt deze zomer uitbundig gevierd. Rode draad door de activiteiten is het thema 'verbinden': tussen Zeeland en Vlaanderen, oost en west, jong en oud ... Het hoogtepunt wordt de Scheldebeker 2014, een nostalgische zwemwedstrijd die voor het eerst in vijftig jaar opnieuw doorgaat.


Nieuwe radar Hansweert maakt scheepvaartverkeer veiliger
 

De Vlaams-Nederlandse kust en het Scheldegebied vormen een van de drukst bevaren regio's ter wereld. Meer dan twintig radartorens houden het scheepvaartverkeer in de gaten. "Twee nieuwe radarposten ter hoogte van Hansweert moeten de veiligheid verder verhogen", zegt Johan Raes van de Schelderadarketen.


Kalkense Meersen pakt uit met kunst en nieuwe natuur
 

Graslanden, riet, roerdompen en een vistrap: het Sigmaproject Kalkense Meersen heeft er met de oplevering van Paardeweide een prachtig natuurgebied bij. Elders in de Cluster vormt het Salicetum, een levend kunstwerk van wilgen, een extra troef. Wie wil, kan het van dichtbij gaan bewonderen.


Oosterschelde neemt afscheid van zeekatten en zeehond
 

De Oosterschelde kon dit voorjaar rekenen op twee ongewone attracties. De sepia's of zeekatten, opvallende inktvissen die elke lente terugkeren, arriveerden dit jaar uitzonderlijk vroeg. En aan de Oesterdam was de speelse maar bijtgrage zeehond 'Happie' de lieveling van het publiek. Save the date! VNSC-Scheldesymposium 2014
 

Noteer het alvast in je agenda: op 20 november 2014 houdt de Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie haar jaarlijkse Scheldesymposium. Het hoofdthema van de bijeenkomst wordt deze keer 'Leren van de uitvoering'. 


Informatie over VNSC:
Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie
Postbus 299
4600 AP Bergen op Zoom
Netherlands
Email Marketing Powered by Mailchimp

Disclaimer
De VNSC stelt de Scheldenieuwsbrief met zorg samen, maar kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele onjuistheden of onvolkomenheden. In de nieuwsbrief staan artikels over de Schelde die niet noodzakelijk de visie van de VNSC vertegenwoordigen.
Colofon
De foto’s in dit nummer zijn van: Anita Eijlers, VNSC, Rijkswaterstaat, Schelderadarketen, VILDA, Hedwig Dieraert, Shutterstock.
Toevoegen aan adresboek | Afmelden nieuwsbrief
Copyright © 2014 Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie, All rights reserved.