Copy
Bekijk de nieuwsbrief in je browser
Hengstdal is één van de eerste Nijmeegse wijken die aardgasvrij worden, volgens plan in 2035. De gemeente, wijkbewoners, woningcorporaties en Liander werken samen aan een plan hiervoor. Met deze nieuwsbrief blijft u op hoogte. En weet u wat u (als huiseigenaar of huurder) kunt doen.     
nr. 2 -  mei 2020
Wijkwarmteplan Hengstdal klaar om te bespreken

De eerste versie van het wijkwarmteplan voor Hengstdal is klaar! Het plan is gemaakt samen met  bewonersgroep Duurzaam Hengstdal, woningcorporatie Woonwaarts, netbeheerder Liander, individuele bewoners en een aantal bedrijven en instellingen uit Hengstdal. U heeft als het goed is een samenvatting op uw deurmat gevonden. Wilt u ons laten weten of u zich kunt vinden in het plan? 

Wat staat er in het wijkwarmteplan?
In het wijkwarmteplan staat welke stappen in de wijk gezet kunnen worden op weg naar een toekomst zonder aardgas. Welke alternatieven voor aardgas zijn er mogelijk in Hengstdal? Wat houden deze in? Welke beslissingen moeten wanneer worden genomen? En wat kunnen we op de korte termijn al doen? In het plan staat nog niet wat het beste alternatief is voor aardgas. En ook niet wanneer de levering van aardgas stopt, omdat dat dat nu nog niet eenduidig te zeggen is.

Het plan beschrijft wel wat vooruitlopend daarop al wel gedaan kan worden. Want welk alternatief het ook wordt. Het is altijd belangrijk om minder energie te verbruiken. Bijvoorbeeld door woningen te isoleren. De gemeente en Duurzaam Hengstdal willen alle bewoners en ondernemers in de wijk hier de komende jaren bij helpen.

Hoe kunt u reageren?
U kunt tot 22 juni 2020 op verschillende manieren reageren op het wijkwarmteplan:
- Tijdens de online bijeenkomsten op 16 en 18 juni tussen 20.00 en 21.30 uur (zie hieronder)
- Per mail naar gebiedsregisseur Erik Maessen via aardgasvrij@nijmegen.nl
- Per brief naar Gemeente Nijmegen, afdeling Projectrealisatie, t.a.v. de heer E. Maessen, Postbus 9105, 6500 HG te Nijmegen
- Telefonisch tijdens het spreekuur op woensdagen tussen 13 uur en 15 uur via telefoonnummer 14024.

Digitale bijeenkomst
Graag hadden we deze eerste versie van het wijkwarmteplan persoonlijk met u besproken tijdens een bijeenkomst in de wijk, maar dat is nu vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk. Op 16 en 18 juni tussen 20.00 en 21.30 uur organiseren we daarom digitale bijeenkomsten. Daarin lichten we het plan toe en kunt u uw vragen en opmerkingen inbrengen. Om deel te kunnen nemen is aanmelden noodzakelijk. Bij voldoende animo organiseren wij indien nodig meer avonden.

Aanmelden digitale bijeenkomst
Aanmelden kan via aardgasvrij@nijmegen.nl. In de mail graag vermelden:
- dat het om deelname aan de informatiebijeenkomst gaat
- uw naam en uw voorkeursdatum.
Na aanmelding krijgt u een bevestiging en uitleg over de manier waarop u kunt deelnemen.

Meer informatie
Kijk voor het volledige wijkwarmteplan en meer informatie op www.nijmegen.nl/aardgasvrijhengstdal. Wilt u liever een papieren versie van het volledige wijkwarmteplan ontvangen? Geen probleem. Stuurt u dan een mail met naam en adres naar aardgasvrij@nijmegen.nl of bel de gemeente met dit verzoek via telefoonnummer14024.

 

Bewoner Bomenbuurt Oost? Kom ook naar de startbijeenkomst van het BES

In de vorige nieuwsbrief vertelden we over het onderzoek dat start in het oostelijk deel van de Bomenbuurt naar de (on)mogelijkheid van een Buurt Energie Systeem (BES). Een kleinschalig warmtenet met een buurtwarmtepomp. Alliander, woningcorporatie Woonwaarts en de gemeente willen dit onderzoek samen met de bewoners uitvoeren.


Eerste bijeenkomst BES
Alle bewoners van het deel van de Bomenbuurt waar het onderzoek plaatsvindt, hebben een huis-aan-huisbrief over het initiatief ontvangen. Binnenkort volgt een tweede huis-aan-huisbrief met de uitnodiging deel te nemen aan de eerste bijeenkomst over het BES in de Bomenbuurt. Die vindt plaats in de week van 22 juni en is vanwege de coronamaatregelen digitaal. Bent u bewoner van het oostelijk deel van de Bomenbuurt? Dan bent u alvast van harte uitgenodigd aan te schuiven. 

Ideeën of wensen voor de bijeenkomst?
Om het voor u een succesvolle avond te laten zijn, horen we vooraf ook graag uw wensen over de opzet en inhoud van de avond. U kunt deze alvast doorgeven via ons mailadres: aardgasvrij@nijmegen. Wij nemen dan contact met u op.


Het onderzoek naar het Buurt Energie Systeem is één van de acties in het wijkwarmteplan voor Hengstdal. Kijk voor meer informatie op www.nijmegen.nl/aardgasvrijhengstdal

Nijmeegse Warmmakers

Henk en Teja uit de Nijmeegse Muntenbuurt noemen het 'project duurzaamheid': de aanpak van hun atelier en jaren '30-woning. Het begon jaren geleden met dak-, vloer- en muurisolatie, maar ze zijn inmiddels gegrepen door het duurzaamheidsvirus. Lees hun inspirerende verhaal op nijmegen.nl/aardgasvrij 
Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met gebiedsregisseur Erik Maessen:
mail naar e.maessen@nijmegen.nl of bel 14024.


U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor deze nieuwsbrief.
 
nijmegen.nl/aardgasvrij
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Aardgasvrij Nijmegen · Stadswinkel, Loket Duurzaam Wonen, Mariënburg 30 · Nijmegen, 6511 PS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp