Copy
Bekijk de nieuwsbrief in je browser
Hengstdal is één van de eerste Nijmeegse wijken die aardgasvrij worden, volgens plan in 2035. De gemeente, wijkbewoners, woningcorporaties en Liander werken samen aan een plan hiervoor. Met deze nieuwsbrief blijft u op hoogte. En weet u wat u (als huiseigenaar of huurder) kunt doen.     
nr. 4 -  september 2020
Terugkijken informatieavond zonnepanelen en cv afstellen

Ruim 700 mensen woonden vorige week de informatieavond bij over onze collectieve inkoopactie voor zonnepanelen. Kijk de informatieavond hier terug.

Wilt u net als veel andere Nijmegenaren een lagere energierekening en een comfortabel huis? Doe dan ook tot en met 16 november mee aan de gezamenlijke inkoopacties voor zonnepanelen, muur- en vloerisolatie en het zuinig afstellen van uw Cv-installatie.
Meer informatie over de actie staat op regionaalenergieloket.nl (vul uw postcode in).

Volg ook de informatieavond over muur- en vloerisolatie en CV afstellen op 6 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.
Aanmelden voor deze online bijeenkomst: regionaalenergieloket.nl/indebuurt/projecten/isolatieactie-nijmegen

 
Gratis energiebesparende producten ter waarde van € 40!
Heeft u een koophuis? Dan krijgt u nu van de gemeente een kortingscode waarmee u voor 40 euro gratis energiebesparende producten voor in huis kunt bestellen.
VRAAG HIER UW CODE AAN en bestel snel, want op= op!
 
Helaas kunnen wij deze actie niet aanbieden aan huurders. De gemeente krijgt hiervoor een budget van de rijksoverheid (RRE) dat alleen voor eigenaren mag worden besteed.
Update Buurt Energiesysteem (BES)

Veel mensen in Hengstdal zijn nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van het BES project in Hengstdal bomenbuurt oost. In juni waren er een paar online bijeenkomsten met bewoners. Hier vind je het verslag.
In oktober verwachten wij (de projectgroep) uitkomst van de BZK subsidie. Dat is een belangrijk moment. Intussen beginnen we met een aantal mensen in het BES gebied uitgebreid te interviewen om meer aan de weet te komen over wensen, mogelijkheden, eventuele weerstanden, en de kijk op besluitvorming.
De website over het project gaat spoedig de lucht in en ook proberen we de bewoners breed te ontmoeten voor uitwisseling van informatie en wensen.

Meedenken
Natuurlijk bent u ook nu al uitgenodigd om mee te denken. Als binnenkort werkgroepen van start gaan is het belangrijk dat daar veel buurtbewoners in deelnemen. Meld u aan bij duurzaamHengstdal@gmail.com of bij Erik Maessen e.maessen@nijmegen.nl (projectleider aardgasvrij).


 
Inloopspreekuur 

Op 23 september 2020 zijn we gestart met een inloopspreekuur voor de wijk Hengstdal in de ontmoetingsruimte van het wijkcentrum de Ark. Hier kunt u terecht met vragen over verduurzamen van je woning, aardgasvrij Bottendaal, het Wijkwarmteplan e.d.. Wij houden hierbij de coronamaatregelen in acht en vragen u hetzelfde te doen.

Iedereen is vanaf woensdag 23 september 2020 om de week welkom tussen 14 en 17 uur in de Ark. (Dus ook op 7 oktober, 21 oktober, 4 november, 18 november, etc.)

 
Tips voor thuis
Snel en makkelijk geld en energie besparen 

1. Haal stekkers uit het stopcontact als u de apparaten niet gebruikt
2. Douche maximaal 5 minuten
3. Verwarming aan? Sluit ’s avonds de gordijnen en hou de kamerdeuren dicht 
4. Kook met het deksel op de pan   
5. Gebruik led-lampen
 
Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met gebiedsregisseur Erik Maessen:
mail naar e.maessen@nijmegen.nl of bel 14024.


U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven voor deze nieuwsbrief.
 
nijmegen.nl/aardgasvrij
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Aardgasvrij Nijmegen · Stadswinkel, Loket Duurzaam Wonen, Mariënburg 30 · Nijmegen, 6511 PS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp