Nieuwsbrief
1 augustus 2019 JAARGANG 4 REGIO Midden-Vlaanderen
Samana in Oost-Vlaanderen

Recent startte in heel Vlaanderen een traject om Samana verder te versterken door meer en beter samen te werken op provinciaal niveau.

In een eerste fase werd met de beroepskrachten van Oost-Vlaanderen een traject afgelegd om te komen tot een provinciaal team. Ondertussen is duidelijk welke collega welke opdracht zal opnemen in het provinciaal team. Uiteraard willen we jullie
deze informatie niet onthouden!

Verdere toelichting zal door de collega’s zelf opgenomen worden, telkens wanneer ze relevant is op samenkomsten van gewesten, werkgroepen, stuurgroepen, beleidsgroepen... Uiteraard is er dan ook ruimte voor jouw vragen en bekommernissen.

Eén besluit rond de hertekening van de vrijwilligersstructuur is reeds genomen:
Samana zal in Oost-Vlaanderen in 2020 aan de slag gaan met één nieuwe, provinciale, beleidsgroep. 


Samana vormingsdag - 28 en 29 september 2019

Sinds enkele jaren organiseert Samana een heuse vormingsdag, dus ook in 2019.

Op zaterdag 28 september 2019 worden tal van cursussen en workshops georganiseerd in het VTI in de Sint-Annalaan 198 in Aalst. Op zondag 29 september 2019 zijn onze vrijwilligers welkom in het CM-kantoor in de Martelaarslaan 17 in Gent. De meeste sessies worden op beide locaties georganiseerd, maar er zijn ook uitzonderingen. 

Alle relevante informatie over deze onmisbare dag, en het inschrijvingsformulier, staan in onze
brochure.
De Samana Cafés schieten als paddenstoelen uit de grond

Samana wil voor mensen met een chronische ziekte of en een beperking een plaats creëren voor ontmoeting, versterking, verademing en ondersteuning. Het Samana Café is de ideale manier om mensen te informeren, maar ook om mensen samen te brengen en ontmoetingen mogelijk maken. 

Onze cafés staan in de eerste plaats open voor mensen met een chronische ziekte of beperking met een jonge geest. Uiteraard zijn ook mantelzorgers, partners, begeleiders, chauffeurs en andere geïnteresseerden van harte welkom.
 
“Het Samana Café is iets om naar uit te kijken: de informatie is erg relevant en de contacten zijn warm.”
 
De bedoeling is om mensen op regelmatige tijdstippen samen te brengen en hen de kans te geven om sociale contacten op te bouwen en te onderhouden. Elke editie staat in het teken van een specifiek thema. Inschrijven hoeft niet. Het is een café, dus je springt gewoon binnen voor interessante informatie, een goed gesprek en een lekkere pint.  

In september starten enkele Cafés, misschien ook in jouw buurt? Volg deze link voor meer informatie.  
Samana waarderingsmomenten

De waarderingsmomenten zijn voor Samana hét moment om jou te bedanken voor je inzet en engagement. Voor sommigen is dat het hele jaar door, voor anderen is dat één intens uur. We willen élk engagement waarderen, los van de verschillende domeinen.

Ook in 2019 organiseren we momenten, waarbij je zelf kan kiezen voor de activiteit van jouw voorkeur, op een locatie in jouw regio.
  • Ga je graag voor een vleugje cultuur? Noteer dan alvast donderdag 5 of 12 december in je agenda! Dan kan je genieten van een muzikale avond of laat je je misschien wel meeslepen door verrassend theater.
  • Ben je eerder een vroege vogel en hou je van gezellig samen tafelen? Dan verwelkomen we je graag op 1 van onze lekkere ontbijten begin december.
Spreek gerust samen af met andere vrijwilligers, dan kan er misschien ook gecarpoold worden.


Meer gedetailleerde informatie volgt binnenkort op Dagora en in een officiële uitnodiging.
Interessante data

Ook tijdens de zomer zijn er enkele interessante uitstappen en activiteiten voor Samana vrijwilligers Deze en andere interessante uitstappen, activiteiten en overlegmomenten vind je op Dagora.

Voor meer info kan je ook terecht op het nummer 09 267 53 53 en via mvl@samana.be.