Nieuwsbrief
15 mei 2019 JAARGANG 4 REGIO Midden-Vlaanderen
Dag van de Mantelzorg - 23 juni 2019

In Vlaanderen nemen ongeveer 860 000 Vlamingen de zorg op voor een familielid,
vriend(in) of kennis. Zij helpen bij het huishouden, wassen, aankleden, de administratie en financiën,… Mantelzorgers zijn onmisbaar in onze samenleving. Ter gelegenheid van de Dag van de Mantelzorg op zondag 23 juni wil Samana hen in de kijker zetten.

Als Samana-vrijwilliger kom je vaak in contact met mantelzorgers. Een woordje van waardering heel veel deugd doen. Zet jij als vrijwilliger ook jouw voelsprieten op?
Samana zoekt vertellers

Wat geeft jouw goesting om vrijwilliger te zijn voor Samana. Wat maakte je mee dat dit perfect illustreert? Wil jij jouw Samana-verhaal vertellen? Misschien deed je een Samana-vakantie of -cursus je graag wil vertellen? Wil je laten weten hoe Samana voor jou, als vrijwilliger het verschil maakte?

Als het voor jou bijzonder is, is het dat zeker ook voor ons.

Onze Samana-oren staan klaar om naar je verhaal te luisteren. 
Stuur een e-mail naar info@samana.be en vermeld je naam en voornaam, straat + nr, postcode + gemeente, je e-mailadres en je telefoonnummer.
Je wordt tussen mei en juli gecontacteerd door één van onze Samana-oren.

Provinciaal denkmoment - 13 juni 2019

Op 13 juni 2019 willen we werken aan het traject om te komen tot een provinciale beleidsgroep. We zoeken antwoorden op de vragen:

  1. Wat is een beleidsgroep? Wat is de opdracht van de provinciale beleidsgroep?
  2. Wie maakt best deel uit van zo'n beleidsgroep? Wat moeten beleidsvrijwilliger kennen, kunnen en willen?
  3. Hoe vinden we de kandidaten die we voor ogen hebben? Hoe gaan we hiernaar op zoek?
  4. Wat zijn andere belangrijke punten waarover we in gesprek gaan? 

Wil je graag je kennis en ervaring inzetten om mee deze provinciale samenwerking vorm te geven? Schrijf je dan in voor het eerste Oost-Vlaams Samana-denkmoment.Lees meer
Gesprek: 'De wereld wordt groter.'

Niets leuker dan een herinnering aan een plezierige activiteit. De gespreksbox ‘ontmoeting met herinneringen’ kan je gebruiken tijdens een bijeenkomst om mensen met elkaar in verbinding te brengen via herinneringen. De box bestond al uit een aantal erg leuke thema’s en daar is nu nog eentje bijgekomen: ‘De wereld wordt groter’.

Aan de hand van een tiental foto’s over de eerste televisie, de eerste vakantie, de eerste keer spaghetti, … gaan de deelnemers in gesprek over hoe zij de groter wordende wereld hebben beleefd. De box is gratis te ontlenen bij Samana, regio Midden-Vlaanderen.


Ben jij de handige Harry of Henriette die wij zoeken?

Als logistiek vrijwilliger steek je mee de handen uit de mouwen om onze vakantiegangers en vrijwilligers een zorgeloze vakantie te bezorgen. Om de vakanties vlot te laten verlopen, is het van groot belang dat de groep kan vertrekken
met up-to-date medische-en verzorgingskoff ers, secretariaatsmateriaal, voldoende rolstoelen en eventueel andere hulpmiddelen.

Je hebt een belangrijke rol om onze mensen de vakantie van hun dromen te bezorgen!


Lees meer
Save the date

Samana Feest: zaterdag 24 augustus 2019
Samana Vormingsdag: zaterdag 28 én zondag 29 september 2019

Meer info volgt.