Nieuwsbrief
11 november 2019 JAARGANG 4 REGIO Midden-Vlaanderen
Uitnodiging waarderingsmoment

Beste vrijwilliger!
 
Jij brengt Samana tot leven. Ieder engagement, klein of groot, is zinvol en verdient een welgemeende dankjewel! Daartoe nodigen we jou graag uit voor één van de waarderingsmomenten. Want jij mag eens heerlijk genieten van een moment voor jezelf.
Er is voor elk wat wils… 
  • Een flinke dosis humor
  • Een meeslepende theatervoorstelling
  • Een heerlijk ontbijt
Kies de activiteit waar jij het liefst wil aan deelnemen. Een volledig overzicht van de workshops, met locatie en datum, vind je in deze Uitnodiging Waarderingsmoment.

Schrijf je hier zeker in voor 15 november 2019!

Je krijgt geen bevestigingsbrief: geen nieuws is goed nieuws. Zonder tegenbericht is je inschrijving dus in orde.


Hé, wandel jij mee?

Is er een mooier moment in het jaar dan de herfst om een frisse neus te halen?

Wij van Samana C’Mon! vinden alvast van wel. Daarom organiseren we een natuurwandeling met gids in natuurreservaat “Bourgoyen”. Dit volledig op maat van jouw mogelijkheden! Je kan mee wandelen met de groep. Wandel je liever niet in een grote groep … dat kan ook. We voorzien ook kleine groepen en individueel af te leggen trajecten. Zodat iedereen op eigen tempo genieten kan.

Wie een gezonde honger heeft gekregen kan na de wandeling aanschuiven aan tafel in nabijgelegen restaurant “Tuana”.Op DAGORA vind je alle praktische info over deze activiteit en hoe je kunt inschrijven.


Bijgewerkte handleiding Mijn Samana voor Plaatselijke werking

Als geëngageerde beheerder voor je afdeling kan je via Mijn Samana de gegevens van jouw lokale werking aanpassen.

Veel beheerders hebben reeds eind 2018 of in het voorjaar van 2019 de opleiding Mijn Samana gevolgd. Sindsdien zijn er toch al heel wat wijzigingen in het programma gebeurd. Mogelijks heb je dit al opgemerkt, misschien ook niet. De meest recente Handleiding Mijn Samana Plaatselijke Werking kan je vinden in de map Mijn Samana op DAGORA

De afdelingen die dit wensen kunnen het jaarverslag 2019 rechtstreeks inbrengen in Mijn Samana. In 2020 plannen we nog momenten waarop de beheerders met vragen over het jaarverslag terecht kunnen. Daarnaast zullen er doorheen het jaar nieuwe algemene vormingsmomenten komen.

Voor alle vragen over Mijn Samana kun je terecht op het e-mail adres dat hier specifiek voor ingericht is: mijnsamana@samana-mvl.be. Dit e-mailadres wordt opgevolgd door vrijwilligers en beroepskrachten die vertrouwd zijn met het programma. Zo hopen we jullie snel en correct te kunnen antwoorden.


Lees meer
Netwerken als een pro? Dat doe je zo!

Jij zet je vrijwillig in om een gezondere samenleving te creëren. Om dat te blijven waarmaken, wil CM haar vrijwilligers ondersteunen en vormen. Zo staan ze sterker in hun schoenen binnen én buiten onze werking.

Dit najaar organiseert CM een vorming omtrent netwerken. Tijdens deze vorming licht Tom Saeys  toe hoe je actief luistert, wat non-verbale communicatie is en op welke manier je je netwerk onderhoudt. Ook krijg je tools om zelf aan te slag te gaan. Hoe meer je oefent, hoe overtuigender je verhaal wordt.

Tom Saeys is ondernemer, motivational coach, trainer en life-changer.Deze vorming kun je volgen in:
  • Gent op 26 november | ontvangst vanaf 18 uur | start vorming om 18.30 uur | CM - Lieven Bauwensbuilding, Martelaarslaan 17, Zaal 1
     
  • Sint-Niklaas op 28 november | ontvangst vanaf 19 uur | start vorming om 19.30 uur | CM - De castrodreef 1, Raadzaal
Inschrijven? Dat kan via deze link.

Vragen? Neem gerust contact op via gezondheidsbevordering.oostvlaanderen@cm.be


Het circus van de vierde dementie

Een proeve tot taboedoorbrekend theater: naar personen met dementie, hun persoonlijke entourage en naar de publieke opinie toe.

Gespeeld door acteurs zonder dementie, acteurs met dementie en acteurs met alle dimensies/dementies van (onder)bewustzijn daartussenin.


21 november 2019 - 20.00u - gratis
Oude Waterdienst, L.P.Boonstraat 1, 9300 Aalst
Reserveren via 0496 64 77 43 of adb@avondzon.be 


Lees meer...
Op weg naar Samana Oost-Vlaanderen

In heel Vlaanderen loopt een traject om Samana verder te versterken door meer en beter samen te werken op provinciaal niveau. In Oost-Vlaanderen hebben de beroepskrachten reeds een hele weg afgelegd en ondertussen is duidelijk welke collega welke opdracht zal opnemen in het provinciaal Team Samana Oost-Vlaanderen.

Wat de vrijwilligersstructuur betreft willen we vanaf 2020 in Oost-Vlaanderen aan de slag gaan met één nieuwe provinciale beleidsgroep. Hierrond is reeds heel wat denkwerk verricht en we komen stilaan in de fase om de opdracht, het profiel, het engagement, en de samenstelling concreet in te vullen. Wil jij hier graag aan meewerken? Dan ben je van harte welkom op 27 november in een bijzondere samenkomst van de beide huidige beleidsgroepen. Bevestig snel je deelname via mvl@samana.be of 09 267 53 53.

Ook onze communicatie zal binnenkort meer en meer Oost-Vlaams gaan worden. Hou dus je mailbox in de gaten voor de eerste Oost-Vlaamse nieuwsbrief in 2020.


Lees meer