Copy
Nieuwsbrief header Samen Sterk zonder Stigma

Nieuwsbrief januari

De helden van Samen Sterk zijn onze ambassadeurs. Ze doen wat veel anderen niet durven: praten over dingen die we vaak ingewikkeld en heel privé vinden. Zij weten als geen ander welke impact psychische aandoeningen en stigma hebben. Omdat ze zelf een psychische aandoening hebben of hebben gehad. Of omdat ze als naaste of beroepskracht te maken hebben met anderen met een psychische kwetsbaarheid. Waarom werkt Samen Sterk met ambassadeurs? En waarvoor kun jij ze inzetten? Je leest het in deze nieuwsbrief.
Foto van een groep ambassadeurs
Effectief stigma tegengaan
Het lijkt alsof je stigma kunt bestrijden met kennis: weet je meer over psychische aandoeningen, dan heb je er minder vooroordelen over en ga je positiever denken over (mensen met) psychische problemen. Helaas is het niet zo eenvoudig.
 
Wat werkt wel?
Foto van een ambassadeur in gesprek.
Video: Meerwaarde ambassadeurs
Wat doen de ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma? Welke meerwaarde heeft het inzetten van een ambassadeur voor jouw organisatie, instelling of (hoge)school? Je ziet het in deze nieuwe video.

 
Bekijk de video
"Professioneel én invoelbaar"
Fontys Hogeschool vroeg ambassadeurs voor een gastles. "Het zijn mensen die op een professionele manier hun verhaal kunnen doen. Het invoelbaar maken, het heel echt vertellen. Ze leveren een wezenlijke bijdrage met hun verhaal."
 
Lees ervaringen
Afbeelding: Dit is mijn verhaal, en wie interesse heeft, mag het horen
- Klik op de foto's op deze pagina om kennis te maken met onze ambassadeurs.

- In een boek krijg je een mooi kijkje in het hoofd van iemand die te maken heeft met (zelf)stigma. Hier verzamelen we boekentips.

- Tijdens het congres All Inclusive op 1 februari 2019 in Utrecht krijg je handvatten om aan de slag te gaan met destigmatisering.
Boek een ambassadeur
Stuur deze nieuwsbrief door naar iemand anders
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Email
Is deze nieuwsbrief niet goed zichtbaar, bekijk dan de online versie.
Copyright © Samen Sterk zonder Stigma, 2019 

Ons adres is:
Samen Sterk zonder Stigma
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort
info@samensterkzonderstigma.nl

Meld je af voor deze nieuwsbrief.