Copy
Nieuwsbrief header Samen Sterk zonder Stigma

Nieuwsbrief mei

In verbinding blijven is nu extra belangrijk, maar misschien ook lastiger. Daarom bieden we in deze nieuwsbrief allerlei tools voor thuis. Zoals een handboek voor het oprichten van een medewerkersnetwerk, een e-learning voor ouders én voor ggz-professionals en video's die scholieren helpen om een kijkje te nemen in hun hoofd.
Medewerkersnetwerk bevordert diversiteit en inclusie
Juist nu is het van groot belang om in verbinding te blijven met medewerkers en aandacht te geven aan hun mentale gezondheid. Een medewerkersnetwerk kan daarbij helpen. Een medewerkersnetwerk is namelijk een goed instrument voor het bespreekbaar maken van psychische aandoeningen op de werkvloer, zo blijkt uit onderzoek van Samen Sterk.
Volg online 'Binnenstebuiten voor ouders'
Het ene kind werkt thuis prima zelfstandig, bij het andere komen na 2 dagen de muren al op hem af. Of je kind lijkt relaxed, maar komt ’s avonds moeilijk in slaap. Wat je aan de buitenkant ziet, is soms anders dan wat er aan de binnenkant gebeurt. Hoe bespreek je deze verschillen op een veilige manier? Deze e-learning bevat opdrachten voor jezelf en je gezin.
E-learning 'Destigmatiserend werken' krijgt een 7,4
Samen Sterk zonder Stigma ontwikkelde in samenwerking met de GGZ Ecademy de e-learningmodule ‘Destigmatiserend werken’, voor alle hulpverleners die meer willen weten over (zelf)stigmatisering bij de cliënt en binnen de organisatie, de impact van stigmatisering, destigmatiserend werken en de eigen rol hierin. Wat vonden de deelnemers ervan?
Praktisch handboek voor medewerkersnetwerken
Jij wilt psychische gezondheid op jouw werk bespreekbaar maken, voor iedereen. Misschien omdat je er zelf ervaring mee hebt of omdat je het simpelweg een belangrijk onderwerp vindt. Het oprichten van een netwerk kan je hierbij helpen. Dit handboek helpt je middels zes fasen door het proces van het oprichten van een netwerk heen.
"Het zou mooi zijn als mensen van elkaar durven leren"
"Ik heb vaak het gevoel dat ik in twee werelden leef. De ene wereld is een wereld waar je over gevoelens en emoties mag en kan praten. De andere is een wereld waarin je vooral laat zien dat het bijna altijd goed gaat. Ik denk dat meer echt contact voor iedereen helpend kan zijn, contact van mens tot mens. Dat zorgt voor echte verbinding."
Uit het hoofd: video's met opdrachten voor scholieren
Simone onderzoekt de werking van het brein op je gevoel en gedrag. In de serie ‘Uit het hoofd’, bestaand uit drie video's, neemt ze een kijkje in haar eigen hoofd en laat ze leerlingen nadenken over hun binnenkant. Bij elke video horen werkbladen met leuke opdrachten en breinbrekers. Alles staat online en kun je dus vanuit huis gebruiken.
Stuur deze nieuwsbrief door naar iemand anders
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Is deze nieuwsbrief niet goed zichtbaar, bekijk dan de online versie.
Copyright © Samen Sterk zonder Stigma, 2020 

Ons adres is:
Samen Sterk zonder Stigma
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort
info@samensterkzonderstigma.nl

Meld je af voor deze nieuwsbrief.