Copy
Nieuwsbrief header Samen Sterk zonder Stigma

Nieuwsbrief augustus

De scholen gaan bijna weer beginnen. Een mooi moment om zelf ook weer eens wat nieuws te leren! Breid je kennis uit met een van de gratis tools van Samen Sterk. 
Destigmatiserend werken
Ben je ggz-professional (in opleiding)? Met deze gratis e-learningmodule leer je in twee uur wat de impact van (zelf)stigma is en hoe jij nog beter destigmatiserend kunt werken. De module is bedoeld voor alle hulpverleners die meer willen weten over (zelf)stigmatisering bij de cliënt en binnen de eigen ggz-organisatie, de impact van stigmatisering op de cliënt, destigmatiserend werken en de eigen rol hierin.
 
Leer meer over deze module
Speciaal voor ambassadeurs
Om als vrijwillig ambassadeur je werk goed te kunnen doen, rust Samen Sterk je toe met een speciaal samengesteld aanbod. Tijdens trainingen krijg je handvatten voor effectieve en leuke presentaties, gastlessen, workshops en andere ontmoetingen. Een paar trainingen volg je verplicht, andere mag je kiezen.
Bekijk het aanbod hier
'We moeten schaamte ombuigen'
Arina is als naaste al van jongs af aan bekend met het fenomeen verslaving. "Het stigma op verslaving komt door schaamte. We moeten schaamte ombuigen naar moed, pas dan gaan we ergens komen." Vanuit haar achtergrond als psychosociale hulpverlener en als omstander van een familie "waar je de halve DSM kunt vinden” (zegt ze met een knipoog) wil ze zich sterk maken voor naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid.
Lees het verhaal van Arina
Dé activiteit voor start schooljaar
Wil je een fijne sfeer creëren in je klas? Hokjesdenken is dé activiteit het schooljaar goed mee te beginnen, als de leerlingen elkaar nog moeten leren kennen. In een uur worden ze zich ervan bewust dat we allemaal anders zijn én veel gemeen hebben. Samen ga je op zoek naar overeenkomsten. 
 
Ga ook Hokjesdenken
E-learning Openheid werkt
Hoe maak je psychische aandoeningen bespreekbaar op de werkvloer? Je leert het in de e-learning Openheid over psychische gezondheid werkt. Deze is bedoeld voor werknemers met een psychische aandoening, hun collega’s, werkgevers, (HR-)managers en leidinggevenden. Je vergroot je kennis. krijgt praktische tips, oefent met herkenbare casussen en test je kennis.

 
Bekijk de video voor een indruk
Blog: Mijn Strijd
"Je hebt prestatiedoelen en je hebt leerdoelen. Een prestatiedoel geeft altijd druk," wijdde mijn psycholoog verder uit, "terwijl er bij een leerdoel ruimte is om te mogen falen én te groeien. Zie je het verschil?" Ik knikte en realiseerde me dat ik te veel uit het verkeerde vaatje tapte.


 
Anika blogt over perfectionisme
Stuur deze nieuwsbrief door naar iemand anders
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Is deze nieuwsbrief niet goed zichtbaar, bekijk dan de online versie.
Copyright © Samen Sterk zonder Stigma, 2019 

Ons adres is:
Samen Sterk zonder Stigma
Stationsplein 125
3818 LE Amersfoort
info@samensterkzonderstigma.nl

Meld je af voor deze nieuwsbrief.