Copy
Indien je deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, kan je hier de online versie bekijken.

NIEUWSBRIEF
mei 2016

Ik kan eindelijk mezelf zijn

“Het is belangrijk dat iedereen snapt dat openheid bij psychische klachten het verschil kan betekenen tussen kans hebben op herstel en een mooi leven leiden  of blijven overleven.” Ambassadeur Nanette vertelt haar verhaal, dit keer niet met het geschreven woord, maar in de première van het eerste gefilmde portret.
Lees meer...

Save the date voor  festival

Save the date! Want op zondag 25 september 2016 vindt opnieuw het ‘Te gek!? festival’ plaats. Van 12.00 tot 20.00 uur kun je in Fort vechten in Bunnik genieten van muziek (Karin Bloemen), lekker eten (biologisch en uit de omgeving Utrecht) en een mooi programma met vele activiteiten. Een gezellig én informatief evenement. Entree is € 0,- én je kunt je nu al aanmelden. Lees meer...

Succesfactoren voor de werkvloer

Wat zijn voor werkgevers en werknemers de grootste succesfactoren  om de bespreekbaarheid van psychische aandoeningen op de werkvloer te stimuleren? Om dat te bepalen start een onderzoek onder bedrijven die al aan de slag zijn met het thema stigma. De conclusies moeten leiden tot inzichten die ook voor andere bedrijven bruikbaar zijn.
Lees meer...

Gevolgen stigma in de zorg

Maar liefst 30-50% van de cliënten met een psychische aandoening voelt zich gediscrimineerd door hun huisarts. Zorgwekkend omdat je huisarts altijd je eerste aanspreekpunt is. Ook krijgen cliënten soms te maken met diagnostic overshadowing. Daarbij worden klachten makkelijker toegeschreven aan de psychische aandoening: ‘het zit vast tussen de oren’. 
Lees meer...

best gelezen berichten

1. Alle teams van de Socialrun
2. "Ik zal laten zien wat ik kan
3. "Ik heb niets meer te verbergen"
4. "Voor iedereen begrip, behalve voor mezelf"
5. Win het boek ‘Bijzondere zebra’

Stel je geen prijs op deze nieuwsbrieven stuur dan een mailtje naar info@samensterkzonderstigma.nl