Copy
Indien je deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, kan je hier de online versie bekijken.

NIEUWSBRIEF
januari 2018

Martijn Boogaardt

"Ik wil nooit meer de klootzak worden die ik was"

Martijn heeft last van wisselende stemmingen, narcisme en dwang. Hij hield dit 30 jaar lang onder controle met alcohol, terwijl hij furore maakte in de vastgoedwereld. Nu is hij de directeur van een verslavingskliniek met 18 medewerkers. Hij behandelt mensen die er net zo slecht aan toe zijn als hij ooit was. Hoe helpen zijn stoornissen hem in zijn werk?

9 maart: inspiratiemiddag

Op 9 maart organiseren we een inspiratiemiddag. Na een lekkere lunch maak je kennis met subsidieprojecten op het gebied van bespreekbaarheid van psychische aandoeningen van Samen Sterk. Daarna kun je workshops volgen over onder andere het overwinnen van zelfstigma, bijzondere gesprekstechnieken en bespreekbaarheid op de werkvloer. Meld je aan.

Heb jij ook een roze olifant?

Samen Sterk-ambassadeur Ahmet ging naar het Depressiegala en nam een nogal opvallende vriend mee: Tabu. Een opblaasbare olifant waar niemand omheen kan. Waarom deed hij dat?

Win het boek 'pillendoos' van ambassadeur cornelie

Cornelie Egelie-Sprenger lijdt vanaf haar 23e aan heftige depressies, manieën en psychoses. In Pillendoos schrijft ze eerlijk én hilarisch over haar ups en downs. Ze gaat geen onderwerp uit de weg: haar zelfbeeld, reacties van anderen, verlangen naar de dood, medicijnen, en haar credo dat openheid leidt tot begrip. Een must read voor iedereen met een psychische kwetsbaarheid en alle 'normale' mensen die psychiatrische patiënten willen begrijpen. Doe voor 4 februari mee aan de winactie.

Welke projecten steunen we?

Samen Sterk zonder Stigma subsidieert jaarlijks initiatieven die openheid rondom psychische aandoeningen bevorderen en heersende taboes doorbreken. Dit jaar kenden we ruim €68.000 toe aan 30 kleinschalige projecten. Dit bedrag is opgehaald door de deelnemers aan de Socialrun. Bekijk de gehonoreerde initiatieven op onze site. 

Best gelezen

  1. Moodcamp: de obstacle run die depressie bespreekbaar maakt
  2. Steun Samen Sterk en word supporter
  3. Zo kun je jezelf een spiegel voorhouden
  4. De gevolgen van stigma in de GGZ
  5. Hoe ga je om met jongeren met psychische problemen? Tips voor docenten

Stel je geen prijs op deze nieuwsbrieven stuur dan een mailtje naar info@samensterkzonderstigma.nl


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Samen Sterk zonder Stigma · Stationsplein 125 · Amersfoort, Utrecht 3818 LE · Netherlands