Copy
Is de nieuwsbrief niet goed zichtbaar, bekijk dan de online versie.

NIEUWSBRIEF
oktober 2018

Schaamte speelt zo vaak een grote rol

"Ik weet hoe het voelt om die aarzeling te hebben in gesprekken. Alleen al omdat je het antwoord niet paraat hebt op de vraag: Wat vertel ik aan wie? Schaamte speelt zo vaak een grote rol." Marieke vertelt hoe ze haar collega’s bij UWV ondersteunt vanuit ervaringsdeskundig perspectief.

omgaan met onbegrepen gedrag in je wijk

Woon of werk je in een diverse woonwijk, dan kom je ongetwijfeld mensen met een psychische kwetsbaarheid tegen die wel eens onbegrepen gedrag vertonen. Denk aan ’s nachts muziek draaien, schreeuwen, veel spullen verzamelen of zich terugtrekken in huis. Wat kun je dan doen?

23 HOP-facilitators opgeleid

Met trots presenteren we maar liefst 23 nieuwe HOP-facilitators! Eind september zijn ze bij Samen Sterk opgeleid zodat ze de Honest, Open & Proud-training kunnen gaan geven, bijvoorbeeld in ggz-instellingen. Deze training empowert mensen met een psychische aandoening.

kom uit je hokje

De eerste weken van het schooljaar zetten de toon voor de rest van het jaar. Zoek je een mooie activiteit om net een laagje dieper te komen met je klas? Ga 'Hokjesdenken'. Ervaar wat het is om vooroordelen te hebben en hoe je deze kunt doorbreken.

Kennis is macht, kennis delen is kracht

"Toen ik geboren werd, was mijn vader alcoholist en mijn moeder psychisch ziek. Ik werd herhaaldelijk zeer ernstig verwaarloosd, mishandeld en misbruikt. Om de trauma’s te kunnen overleven, heb ik een dissociatieve identiteit stoornis ontwikkeld." Lees het blog van Mirte&Co." 

SPONSOR ONS socialrun-TEAM

In het regenachtige weekend van 21-23 september haalde team MIND / Zonder stigma na 555 kilometer de finish van de Socialrun. Het doel van deze non-stop estafetteloop is bespreekbaarheid en begrip stimuleren rondom psychische aandoeningen. Wist je dat je deze helden nog steeds kunt sponsoren?

Best gelezen

  1. "Ik ben ervan overtuigd dat 100% van de Nederlanders een psychische aandoening heeft".
  2. Leestip: 'Door het woesteland' van Carry Verrijt
  3. Veel bedrijven treffen geen maatregelen tegen pesten
  4. 7 tips voor journalisten
  5. Psychologie-studenten ontwikkelen werkboek voor scholen

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@samensterkzonderstigma.nl


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Samen Sterk zonder Stigma · Stationsplein 125 · Amersfoort, Utrecht 3818 LE · Netherlands