Waar let je op als je archeologisch onderzoek doet naar boeken? 

uitnodiging


KNAW & OBA, de beste kennis

De studie van het boek als object

Symposium en uitreiking van de De la Courtprijs

Sprekers uit de bibliotheek- en archiefwereld geven een inkijkje in deze relatief jonge discipline binnen de boekwetenschap. Boek-archeologisch onderzoek doen betekent heel precies kijken naar hoe een boek gemaakt is en in elkaar zit, welke materialen gebruikt zijn, of er oude reparaties zijn en andere gebruikssporen, en gaat vooral ook om het begrijpen en duiden van zulke kenmerken.

Ook krijgt Karin Scheper, restaurator bij de Leidse Universiteitsbibliotheek, de De la Courtprijs voor haar proefschrift over de islamitische boekbindtraditie.
Datum & tijd: 13 februari 2017, van 16.00 tot 18.00 uur
Plaats: Openbare Bibliotheek van Amsterdam, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
Meer informatie: Website KNAW

De la Courtprijs

Met de De la Courtprijs zet de KNAW personen in de schijnwerpers die onbetaald en zelfstandig wetenschappelijk onderzoek hebben verricht op het gebied van de alfa- en gammawetenschappen. De winnaar ontvangt een zilveren penning en een geldbedrag van 7.500 euro. De uitreiking maakt deel uit van een symposium over de studie van het boek als voorwerp uit het verleden, niet om de tekst maar om de materiële verschijningsvorm.

Met:

Karin Scheper (UB Leiden), Gabriëlle Beentjes en Femke Prinsen, Martin Berendse (directeur OBA) en José van Dijck (president KNAW).

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie op de website van de KNAW. Of neem contact op met Soek Yi Tong, soek.yi.tong@knaw.nl, telefoon 020 551 0987.

U bent van harte welkom bij dit symposium/prijsuitreiking. Deelname is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk. Dat kan via het aanmeldformulier op de website.

Tweet
 

Deel
 

+1
 

Stuur door
 

KONINKLIJKE NEDERLANDSE
AKADEMIE VAN WETENSCHAPPEN
Afdeling Genootschap
Kloveniersburgwal 29
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam

Telefoon 020 551 0987
knawgenootschap@knaw.nl

www.knaw.nl
 

Twitter   Facebook   Vimeo   Aanmelden Nieuwsbrief

Credits afbeelding: Een handschrift uit 1562, the book of the knowledge of mechanical devices; de opening laat een speciale variant op het kettingsteeknaaisel zien. Vermeld bij publicatie: Karin Scheper / UB Leiden