Copy
Bekijk deze e-mail op internet

 Derde nieuwsbrief in juni

Beste leden,
Wat een bof. Drie nieuwsbrieven in één maand! We zijn begonnen met één nieuwsbrief per maand, nu is dat in corona tijd één nieuwsbrief om de twee weken geworden. En we zijn twee weken verder dan de vorige nieuwsbrief. Dus ja. Weer één. Als u er genoeg van heeft, kunt u zich onderaan de nieuwsbrief ook weer afmelden.

Heeft u wensen en ideeën? Ze zijn nog steeds van harte welkom.
Mail naar Wim: info@rveindhoven.nl of naar Wilma: wwijnenrpv@gmail.com. Tot we elkaar weer zien: houd afstand, zorg goed voor uzelf en uw geliefden, blijf gezond. 

NOOTJE VOORAF: bij sommige filmpjes krijgt u eerst een advertentie van een minuut te zien. Klik niet weg, het filmpje start na de reclame!

Algemene Ledenvergadering met gratis bingo

Vrijdag 23 oktober 19:00-22:00 uur
Aanmelden: vóór vrijdag 9 oktober bij Greet: 06 83 40 78 50
LET OP: Er mogen maar 60 mensen in de zaal, dus als u niet heeft aangemeld mag u er helaas niet in!
Klik hier voor meer informatie

Start beweeggroepen

Joepie! De beweeggroepen zijn weer begonnen. Voelt u zich nog niet voldoende op uw gemak om weer te beginnen? Dan mag u gerust later instappen en eerst een paar proeflessen nemen. De eigen bijdrage wordt pas weer vanaf 1 september geïncasseerd. Bel met uw coördinator als u weer mee wilt doen.

Hydrotherapie

Degenen die per 15 juni weer zijn gestart, hoeven zich niet elke week te melden als ze komen zwemmen. Als u nu nog niet mee wilt doen, maar over een tijdje van gedachten verandert, vraag dan aan de coördinator of er plaats is of mail naar hydrotherapie@rveindhoven.nl.

Tai Chi

In wijkcentrum de Mortel wordt per 1 juli weer gestart met Tai Chi. Tot die tijd sporten de leden nu heerlijk in de open lucht op het plein achter het wijkcentrum. Op aanvraag van de meeste leden en sportbegeleider Jo van Gerwen, is de woensdag voor de dinsdag gewisseld. Er wordt dan anderhalf uur gesport van 11.00 uur tot 12.30 uur. Wilt u dit ook eens proberen? Bel Tineke voor een gratis proefles: 040 242 42 08

Nordic Walking

De Nordic Walking groepen lopen weer! De deelnemers hebben een groepsapp en 's ochtends voor het lopen informeert Willy Klappe, de coördinator, wie er meegaat. Wilt u ook meedoen? Neem een gratis proefles! Bel met Willy: 06 18 22 52 56. 

Stretch oefeningen

Prima oefeningen om uw spieren op te warmen vóór de training of de spieren weer soepel te maken ná de training. Filmpje!
 

Training 5

Dit worden gewichtige oefeningen. Heeft u geen gewichten, gebruik dan twee kleine waterflesjes van een halve liter. Filmpje!

Training 6

Houdt u van tempo? Dan zijn deze oefeningen geknipt voor u! Wat een heerlijk voldaan gevoel geeft dat, als je de oefeningen hebt gedaan. Filmpje!

Hitte en reuma

Extreme hitte is voor niemand plezierig. Kwetsbare groepen als ouderen, kinderen en mensen met een chronische aandoening kunnen zelfs serieuze gezondheidsklachten krijgen. Daarom enkele tips om je huis en leefstijl aan te passen aan de warmte. Klik hier voor meer informatie

Wandelroutes Eindhoven

Rondwandeling over de Stratumse Heide van 5 km; een wandeling van 10 km langs de chique kant van Eindhoven; de luchtvaartwandeling bij Meerveldhoven van 12 km en een bosroute van 4 km door het Eckartse bos en de Lage Heide. Kies hier uw wandelroute

Controleer vooraf hoe druk het ergens is

Drukte vermijden we momenteel het liefst zo veel mogelijk. Maar het is soms lastig om vooraf in te schatten hoe druk het ergens is. Gelukkig heeft Google Maps hier een handige functie voor. Zo zie je in één oogopslag live op je telefoon hoe druk het is in een supermarkt of winkel in de buurt. Klik hier om te zien hoe het werkt
 

Burgers' Zoo

De chimpansees krijg kokosnoten gevoerd. De meeste apen hebben de noten open en zitten heerlijk te smullen. De groep vrouwen zit apart van de drie mannen. De oudste chimpansee heeft moeite met het openen van de kokosnoot. Filmpje!

ReumaNederland Patiëntenpanel

ReumaNederland vindt het belangrijk om te weten wat corona en de coronamaatregelen in de zorg betekenen voor ruim 2 miljoen mensen met reuma in Nederland. In april is daarom een peiling gehouden. Meer dan 2.100 panelleden hebben meegedaan aan deze peiling. Bekijk hier de resultaten

Opfriscursus verkeer

Voor: automobilisten, fietsers, scootmobielgebruikers, voetgangers
Kies voor een korte opfriscursus of voor de lange versie. Aanmelden hoeft niet, mag wel.
Klik hier voor de korte cursus

De hort op met Hanne

Boswachter Hanne geeft je iedere twee weken natuurtips in haar vlog Hanne’s Wandelwereld. Deze keer neemt ze je mee naar bloeiende rododendrons en vertelt ze je onder meer over de geschiedenis van deze statige plant, die je vooral op landgoederen aantreft.
Klik hier om het filmpje te bekijken

Medische zaken online regelen

Bekijk uw medische historie, medicatieoverzicht en laboratoriumuitslagen. Of stel vragen aan de huisarts en plan zelf een afspraak in. Zijn uw medicijnen bijna op? Bestel ze via MijnGezondheid.net en laat ze thuisbezorgen.
Klik hier voor meer informatie 

Geschiedenisquiz

Het prachtige Nederland heeft een rijke geschiedenis. Heeft u goed opgelet bij geschiedenis? Test uw kennis over de Nederlandse geschiedenis met deze quiz!
Klik hier om de quiz te starten

Mantelzorg

In de nieuwe ruggensteun aandacht voor de jonge mantelzorger. Ook kunt u als mantelzorger een gratis kienkaart aanvragen om mee te doen met Kienen op TV. Klik hier voor meer informatie 

De verf van Vermeer

Over Jan Vermeer is weinig bekend, maar zijn techniek is de laatste jaren voortdurend onderwerp van onderzoek. Wat maakt de schilderijen van Vermeer zo uniek? Het antwoord ligt in zijn spectaculaire kleurgebruik én in de manier waarop hij de traditionele onderwerpen van de genreschilderkunst wist om te zetten naar afbeeldingen vol intimiteit en mysterie. Hoe deed Vermeer dat?
Klik hier voor een gratis les kunstgeschiedenis

Nostalgie op de fiets 

Blokken op de trappers en bierviltjes tussen de spaken. De fiets werd 'op de groei' gekocht en het liefst maakten we zoveel mogelijk herrie als we voorbijraasden. 13 keer nostalgie op de fiets. Wat herkent u allemaal?
Klik hier voor uw geschiedenisduik

Sneller leren typen op een leuke manier

Hebt u het typen onder de knie, maar zou het wel wat sneller mogen? Oefen dan met deze spelletjes. De website Ticken.nl heeft twee leuke gratis spelletjes die helpen bij het sneller leren typen.
Aan de slag!
 

Reuma en corona 
wordt daar onderzoek naar gedaan?

De studies richten zich vooral op het verzamelen van gegevens van mensen met reuma die door corona zijn geïnfecteerd, en of corona vaker voorkomt bij mensen met reuma die medicijnen gebruiken. Klik hier voor meer informatie
 

Cabaret

Wat denkt u? Gaat u binnenkort weer snel een vliegreis maken? Pieter Derks waarschijnlijk niet, in ieder geval niet met Ryanair. Uit zijn show: Zo goed als nieuw. Filmpje!

Digitale nieuwsbrief

U hoeft geen lid te zijn van de vereniging om de digitale nieuwsbrief in uw mailbox te ontvangen. Uw buurvrouw mag zich ook aanmelden. Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook


Vrijwel dagelijks plaatsen we nieuwe berichten op onze Facebookpagina's. Mis niets van uw vereniging en volg ons ook op Facebook!
Klik hier om onze Facebookpagina te bekijken.
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2019 Reumavereniging Regio Eindhoven, All rights reserved.

Ons e-mailadres is:
info@rveindhoven.nl

Wilt u deze nieuwsbrieven liever niet meer ontvangen?
Dan kunt u hier uw persoonsgegevens aanpassen of uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp