Copy
Bekijk deze e-mail op internet

 Tweede nieuwsbrief in juni

Beste leden,
Eindelijk breken er betere tijden aan. De beweeggroepen durven weer te denken aan opstarten en er is een nieuwe datum voor de uitgestelde Algemene Ledenvergadering met gratis bingo gepland. We gaan elkaar weer ontmoeten, wel met de nodige voorzorgsmaatregelen. Meer informatie hierover leest u verderop in deze nieuwsbrief.
Vindt u het nog niet veilig of voelt u zich nog niet voldoende op uw gemak om alweer te beginnen in een beweeggroep? Dan mag u gerust later instappen of eerst een aantal proeflessen nemen om uit te proberen hoe het voor u voelt. De eigen bijdrage wordt pas weer vanaf 1 september geïncasseerd.
Heeft u w
ensen en ideeën? Ze zijn nog steeds van harte welkom. Mail naar Wim: info@rveindhoven.nl of naar Wilma: wwijnenrpv@gmail.com. Tot we elkaar weer zien: houd afstand, zorg goed voor uzelf en uw geliefden, blijf gezond. 

Algemene Ledenvergadering met gratis bingo

Vrijdag 23 oktober 19:00-22:00 uur
Aanmelden: vóór vrijdag 9 oktober bij Greet: 06 83 40 78 50
Er mogen maar 60 mensen in de zaal, dus als u niet heeft aangemeld mag u er helaas niet in!
Klik hier voor meer informatie

Hydrotherapie

De hydrotherapie wordt weer opgestart! Elke keer als u wilt komen zwemmen, moet u zich aanmelden bij de coördinator van uw groep, anders mag u niet binnen. Volg de aanwijzingen op van uw coördinator. Pas vanaf 1 september wordt de eigen bijdrage geïncasseerd, tot die tijd mag u gratis meedoen. U krijgt hierover een mail of een brief.

Tai Chi

Bij buurtgebouw de Mortel mag de buitenruimte worden gebruikt voor Tai Chi lessen. Als per 1 juli het binnensporten weer mag, kunnen ook tai chi lessen in wijkgebouw Gestel starten. De tai chi'ers van de Mortel kunnen zich dan tijdelijk aansluiten bij de groep in Gestel. U krijgt hierover een mail.

Nordic Walking

De Nordic Walking groepen lopen weer! Meld u zich telkens aan als u komt. Een plekje op het terras van het Joe Mann paviljoen wordt van te voren gereserveerd. 

Stoelyoga

Stoelyoga voor soepelheid en lenigheid in het lichaam en een heldere geest. Filmpje!
 

Training 3

We borduren voort op de trainingen in de vorige nieuwsbrief. Deze oefeningen zijn van een gemiddeld niveau en de bewegingen zijn eenvoudig. Filmpje!

Training 4

De oefeningen in deze training zijn van een gemiddeld niveau, net als training 3, maar nu zijn de bewegingen zijn complexer. Filmpje!

Beweegbingo

Deze beweegbingo van Uniek Sporten Brabant kunt u eventueel uitprinten en zo elke dag een paar oefeningen doen. Wanneer u vragen heeft over (thuis) bewegen met reuma, dan kunt u voor gratis beweegadvies terecht bij de beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant. 

Klik hier voor een beweegcoach bij u in de buurt

Corona dashboard

U vindt hier cijfers over het aantal positief geteste mensen en het aantal mensen dat is opgenomen in een ziekenhuis. Ook zijn er cijfers over hoe het nu gaat in de verpleeghuizen. Samen laten de cijfers zien hoe het staat met de verspreiding van het coronavirus in Nederland.
Bekijk hier het dashboard

Tuinieren voor beginners

Tuinadvies over tuin ontwerpen, aanleg en onderhoud. Straks kunt u ook zonder groene vingers meepraten over bodembedekkers, Begonia, Clivia en wollige bloedluis.
Bekijk hier de tuinkrant

Zelf ijsjes maken

Ingrediënten
100 gram mango of galiameloen
200 ml karnemelk
3 eetlepels honing
100 gram rood zomerfruit (aardbei, blauwe bessen, bramen of frambozen)
Ijsvormpjes
Klik hier voor het instructiefilmpje

ReumaNederland en Koninklijke Wandel Bond Nederland brengen mensen met reuma in beweging

Bewegen met reuma is moeilijk maar zo belangrijk. FitStap-coaches maken voor mensen met reuma een wandelprogramma op maat.
Klik hier voor meer informatie 

De hort op met Hanne

Boswachter Hanne neemt u deze keer mee naar het grootste en natste heidegebied van Europa. Maak uw wereld groter met Hanne's wandelwereld.
Klik hier om het filmpje te bekijken

Mantelzorg

Vanaf 15 juni wordt in verpleeghuizen en in de gehandicaptenzorg weer beperkt bezoek toegelaten. Over de voorwaarden leest u alles in de Ruggensteun 12, het verenigingsblad van Steunpunt Mantelzorg Verlicht. Klik hier voor meer informatie 

Prikbord van en voor mensen met reuma

Het RondReuma Prikbord is van en voor alle mensen met reuma. Om van elkaar te leren, om informatie te delen en tips uit te wisselen. Klik hier om een kijkje te nemen op het prikbord. 

Herexamenquiz

Het is vast jaren geleden dat u examen heeft gedaan voor middelbare school. Toch blijft er een leven lang nuttige (en nutteloze!) kennis hangen in ieders hoofd. Hoe veel vragen heeft u goed? Doe mee en maak kans op een prijs!
Klik hier om herexamen te doen

Het realisme van Rembrandt

Rembrandt schilderde vooral portretten, maar ook gebeurtenissen uit de Bijbel, Griekse mythologie of Romeinse geschiedenis. Uniek vanwege zijn virtuoos verfgebruik en licht- en donkereffecten, én vanwege zijn realisme en psychologisch invoelingsvermogen. Dat is het onderwerp van deze les. Klik hier voor een gratis les kunstgeschiedenis
 

Burgers' Zoo

Uitbreiding bij de giraffen en tijgers. De tijgertweeling wordt gesekst en krijgen inentingen tegen katten- en niesziekte. Ook gaan ze onder grote belangstelling naar buiten. Filmpje!

5 gratis apps om planten of dieren te herkennen

Kent u dat? U bent aan het wandelen en u komt een plant of dier tegen waarvan u geen idee hebt wat het is. Gelukkig zijn er een heleboel apps om ze te herkennen. Wandel.nl heeft er vijf op een rijtje gezet.
Vergelijk hier de 5 apps
 

Doe de artrose kennistest 

De ervaring leert, dat mensen die met de diagnose artrose worden geconfronteerd een grote informatiebehoefte hebben. Dat is ook logisch. Wat weet u van artrose? Klik hier voor de test van ReumaNederland
 

Cabaret

Als uitsmijter een stukje cabaret van Toon Hermans. Volgens velen de grootste komiek en entertainer van Nederland en Vlaanderen. Filmpje!

Digitale nieuwsbrief

U hoeft geen lid te zijn van de vereniging om de digitale nieuwsbrief in uw mailbox te ontvangen. Uw buurvrouw mag zich ook aanmelden. Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsbrief

Volg ons op Facebook


Vrijwel dagelijks plaatsen we nieuwe berichten op onze Facebookpagina's. Mis niets van uw vereniging en volg ons ook op Facebook!
Klik hier om onze Facebookpagina te bekijken.
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2019 Reumavereniging Regio Eindhoven, All rights reserved.

Ons e-mailadres is:
info@rveindhoven.nl

Wilt u deze nieuwsbrieven liever niet meer ontvangen?
Dan kunt u hier uw persoonsgegevens aanpassen of uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp