Copy
                                                                                             Februari 2022
Activiteiten
Doorlopend: Expositie: Dino's
11 februari 2022: Warmetruiendag
Beste lezer,

Wij staan op het punt onze toekomstplannen te presenteren aan onze belangrijkste stakeholder: de gemeente Velsen. Na uitvoerig onderzoek en overleg zijn wij gekomen tot een prachtig plan waarin wij kunnen onderbouwen waarom en hoe het Pieter Vermeulen Museum haar 100ste verjaardag kan gaan zekerstellen. Wij hebben alle raadsfracties uitgenodigd voor een zogeheten werkbezoek op vrijdag 18 februari a.s. op locatie van ons beoogde nieuwe onderkomen: het gebouw van het Apostolisch Genootschap een de Doorneberglaan in IJmuiden. Wij hopen binnenkort ook nog een presentatie te kunnen geven aan het College van B&W. 

Apostolisch Genootschap
Bij deze wil ik graag ook de bestuurders van het Apostolisch Genootschap in het zonnetje zetten. Mede door hun uitermate welwillende en hartelijke opstelling, hebben wij al lange tijd kunnen en mogen focussen op het uitwerken van onze toekomstplannen in het beoogde gebouw. Zonder hun zeer bereidwillige medewerking had het er nu zeker anders uit gezien.

Online Ticketing
Vanaf 30 januari 2022 is ons nieuwe online reserverings- en betalingssysteem van leverancier TWELVE live gegaan. Bezoekers kunnen nu online een tijdslot voor bezoek aan ons museum reserveren en daarna direct afrekenen via IDEAL. Daarmee zetten wij weer een nieuwe stap op weg naar verder professionalisering van onze balieprocessen. De bezoekers ontvangen na betaling een online-ticket met een QR-code. Deze wordt aan de balie door ons gescand waarmee de bezoeker eenvoudig toegang krijgt. 

70 jaar
Dit jaar, om precies te zijn op zaterdag 12 maart a.s., vieren wij onze 70ste verjaardag. Een bijzondere prestatie waar wij natuurlijk niet zomaar aan voorbij willen gaan. Op deze gevorderde leeftijd zijn wij echter nog heel kras en vol energie. Het officiële feest met genodigden vieren we op zaterdag 14 mei a.s. Wij verwachten dat dan alle Corona-beperkingen zijn opgeheven. 

Op zaterdag 12 maart vieren wij een gezellig besloten feest met de eigen vrijwilligers en medewerkers met als toepasselijk thema Vrijwilligers In Actie. Want dat hebben zij de afgelopen 70 jaar in ruime mate gedaan. En met succes, gezien onze museumstatus, Kidsproof-titel en de vele positieve reacties uit het onderwijs en van bezoekers.


Bestuur, directie, medewerkers en 
vrijwilligers Pieter Vermeulen Museum
Alles over Dino's
Wil jij alles weten over dinosaurussen? Kom dan naar de nieuwe tentoonstelling Dino’s in het Pieter Vermeulen Museum. Het museum is in de afgelopen weken omgetoverd tot een echte Dino wereld. De nieuwe expositie is geschikt voor alle leeftijden en er valt voor jong en oud van alles te doen en te beleven.

Bezoekers worden op allerlei manieren uitgenodigd om op een interactieve manier te leren over bijvoorbeeld de verschillende tijdperken en welke dinosaurussen daarin leefden. Ook ontdek je wat reptielen en vogels met dino’s te maken hebben, hoe groot de botten waren en hoe deze imposante beesten konden uitsterven. De speurtocht langs de vele spellen nodigt uit om goed te kijken, luisteren, voelen, graven en te puzzelen. En spelen kan ook, in een dino-speelnest of bij het spel ‘Dino’s voeren’ en een ‘Vulkaan activeren’. Kortom, geen moment om je te vervelen. Educatie en plezier gaan hand in hand.

Klik hier voor meer informatie.
Inzet voor arme bevolking en liefde voor natuur
Pieter Vermeulen probeert goddeloze en laveloze bevolking van De Heide op het rechte spoor te brengen. Op 25 januari 2022 is precies een eeuw geleden de sterfdag van Pieter Vermeulen, het bekendste schoolhoofd uit de geschiedenis van IJmuiden. Met inzet voor de arme bevolking en liefde voor de natuur.

Lees hier het artikel uit de IJmuider Courant.

Groene initiatieven van vrijwilligers
Sinds 1 februari is het Betrekken bij Groen Fonds open voor nieuwe aanvragen in het Groen vrijwilligerswerk. Ook dit jaar stelt de provincie Noord-Holland weer een aanzienlijk bedrag van € 101.500 beschikbaar voor groene projecten. Projecten die de soortenrijkdom in onze provincie versterken én zoveel mogelijk doelgroepen en partners betrekken, komen voor een financiële bijdrage uit het Betrekken bij Groen Fonds in aanmerking. In 2021 dienden 88 organisaties en vrijwilligers(groepen) een aanvraag in. In totaal zijn 42 projecten gehonoreerd.

Klik hier voor meer informatie.
Website Website
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Het Pieter Vermeulen Museum
Het Goudhaantje is de nieuwsbrief van het Pieter Vermeulen museum te Driehuis. Contact met ons opnemen of meer informatie nodig? Stuur ons een
e-mail, bel ons op 0255-536726 of bezoek de website
Voorkeur aanpassen of uitschruijven
Pas
hier uw voorkeuren aan of schrijf u hier uit voor de nieuwsbrief als u deze niet meer wil ontvangen.